به گزارش روز شنبه ایرنا ، روزنامه الاخبار لبنان نوشت : قاهره در تصمیمی که جزییات آن مشخص نیست از شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر دعوت به عمل آورده بود تا برای حل برخی مشکلات به قاهره سفر کند اما او به این سفر تن نداد.
این روزنامه افزود: انتظار می رود که کشمکشها طی چند روز آینده به سطح رسمی بازگردد به نحوی که تحریم دوباره از جانب مصر پیش بینی می شود و باعث بدتر شدن روابط بین دو کشوری خواهد شد که از زمان سرنگونی رژیم اخوان المسلمین در اواسط سال ۲۰۱۳ ، به جز چند هفته بهبود نیافته است.
به نوشته این منبع خبری آنچه خشم قاهره را برانگیخته است تلاش قطر برای خاتمه دادن به مشکلات خود با عربستان سعودی نیست بلکه همانطور که منابع آگاه گزارش می دهند، علی رغم اعلام خبر بازگشایی سفارت مصر در دوحه و گشودن فضای هوایی برای هواپیمایی قطر هنوز بسیاری از مسائل اختلافی بین دو کشور باقی مانده است .
در روزهای اخیر تماس هایی بین وزارت امور خارجه مصر و سرویس های امنیتی در این کشور از یک سو و امارات و بحرین از سوی دیگر صورت گرفت تا به گفته آنها در مورد تاخیر قطر در حل تعدادی از مسائل موجود که قرار بود در اولویت این کشور باشد، تبادل نظر شود .
به نوشته الاخبار ، اتهامات مصری ها به دوحه با عنوان حامی تروریسم و اخوان المسلمین دوباره از سر گرفته شده است و اقداماتی از جمله بستن حریم هوایی برای خطوط هوایی قطر و همچنین محدود کردن سرمایه گذاری های قطر در حال بررسی است.
این روزنامه لبنانی افزود: امارات که از ابتدا در این مصالحه جانب احتیاط را رعایت کرد، مواضع مصر را دنبال می کند زیرا می داند که طی چند روز گذشته در برخی از گفتگو ها شریک بوده است هرچند برخی منابع تأکید می کنند که مصر منتظر اعمال برخی تحریم ها علیه قطر از جانب ابوظبی است.
در همین حال کویت که واسطه این توافق است علیرغم مشغله دیوان این کشور در بحران بین دولت و پارلمان، گفتگو هایی را با قاهره آغاز کرده است. با این حال مقامات مصری خواستار فشار بر قطر برای اعطای امتیازات عمومی به این کشور هستند.
بحران روابط میان چهار کشور عربی عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر از ۱۵ خرداد ماه سال ۱۳۹۶ آغاز شد.
این چهار کشور عربی از همان زمان با وارد کردن اتهامات فراوان به دوحه، روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و این کشور را به صورت زمینی، دریایی و هوایی تحت محاصره قرار دادند. دوحه نیز با رد اتهامات وارده از سوی همسایگان عرب خود و مصر، آنها را به تلاش برای دستاندازی به حاکمیت قطر و تسلط بر منابع آن متهم کرد.
کشورهای تحریم کننده ۱۳ شرط از جمله بسته شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر، توقف همکاری نظامی آنکارا با دوحه و قطع روابط با ایران را برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند، شروطی که مقامهای قطری تن به پذیرش آن ندادند.
این کشورها در چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس که ۱۶ دی در شهر العُلا با هدف آشتی و مصالحه بین اعضا به میزبانی عربستان برگزار شد، با امضای توافقنامه و صدور بیانیهای، به اختلافات خود با دوحه پایان دادند.
عربستان سعودی که میزبان این نشست بود طی حدود یک ماه گذشته تلاش زیادی به عمل آورده است تا نتایج این نشست را ثمربخش جلوه دهد اما سرباز کردن زخم کهنه اختلافات میان مصر و قطر نشان داد که پایه های این توافق سست است و هر آن احتمال بروز اختلافات بیشتر وجود دارد.
نظر شما