عبارت تغییر اقلیم به نوسان در اقلیم، در طول زمان اشاره می کند و این تغییرات را در نوسان پذیری یا شرایط میانگین جوی یا آب و هوای متعارف در مقیاسهای زمانی تشریح میکند همچنان که در کنوانسیون چارچوب تغییر اقلیمی سازمان ملل UNFCCC استفاده شدهاست.
در همین حال اگر سامانههای هشدار برای خساراتی همچون سیل و خشکسالی وجود داشت، چه بسا ۳۰ درصد این خسارات قابل پیشگیری و کنترل بود (برای تصوری بهتر از این عدد میتوان به حادثه ۱۱ سپتامبر اشاره کرد که نیمی از حدود ۸۰ میلیارد دلار خسارت مالی را شرکتهای بیمه،به عنوان بزرگ ترین خسارت تاریخ صنعت بیمه جهان جبران کردند).
بخش مهمی از این حجم خسارت مستقیما به کشاورزی و منابع طبیعی وارد شده و غذای بسیاری از مردم را از دسترس خارج کرده است.
این درحالیست که یگانه ساز و کار مشارکتی برای جبران بخشی از این خسارات،"بیمه کشاورزی" است که مورد توصیه و تاکید سازمان ملل متحد(FAO) وبانک جهانی(World Bank)است.
در کشور ما همچون ۱۰۰ کشور دیگر، بیش از ثلث قرن است که نهال بیمه کشاورزی در نهاد بانک کشاورزی غرس شده و اینک درخت تناور، کارآمد وروزآمدیست که تقریبا تمامی محصولات و فعالیت های کشاورزی کشور را زیرپوشش حمایتی خود دارد و با حمایت مضاعف قوای سه گانه، رسانه ها و مردم می تواند پوشش خود را توسعه داده و بخشی از خسارات وارده را جبران کند.
فراموش نکنیم، در نبرد نابرابر کشاورز نحیف و بی مهری اقلیمی که بخشی از آن، متوجه خود انسان است، بیمه کشاورزی در جهان و ایران، یاریگر امنیت غذایی است وامنیت غذایی، مهمترین مولفه امنیت ملی در هر کشور است.
نظر شما