عمرجی یک سیاستمدار فرانسوی که از سال ۲۰۱۲ تاکنون عضو پارلمان اروپاست در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه« اروپا به این نتیجه رسیده است که همواره منافع آن با کاخ سفید همسو نیست»، تاکید کرد: بله آمریکا همیشه آمریکاست، اما اروپا هم باید اروپا باشد.
وی که به سوالات ایرنا به صورت مکتوب پاسخ داده است، گفت:اتفاق خوبی بود که اروپا از آمریکا پیروی نکرد و در برجام باقی ماند.
اعترافی دیرهنگام
اوهرچند دیرهنگام اما اعتراف کرد که سازوکارهای اروپا ( از جمله اینستکس) برای محافظت از شرکت های اروپایی که با ایران تجارت می کنند در برابر باج خواهی های آمریکا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا موثر واقع نشد.
عضو پارلمان اروپا در پاسخ به این سوال که عمده ترین دلایل این ناکامی اروپا چه بود؟، « دلار » را یکی از مهم ترین دلایل این ناکامی دانست.
عمرجی که در سال ۲۰۱۸ به عنوان نماینده سال پارلمان اروپا برگزیده شده است، افزود: آمریکا از ارز مبادله ای دلار به عنوان یک ابزار سیاسی در معادلات بین المللی استفاده می کند.
وی به اسقلال راهبردی اتحادیه اروپا در برابر آمریکا هم اشاره و تاکید کرد که این استقلال ضروری تقویت شود.
رییس کمیسیون توسعه منطقه ای پارلمان اروپا در پاسخ به سوال دیگر ایرنا، تاکید کرد:با خروج آمریکا از برجام در ماه مه ۲۰۱۸، شرایط اقتصادی و معیشتی سخت برای مردم ایران ایجاد شد و همه دستاوردهایی که می توانست از برجام حاصل شود، با خیره سری های دولت ترامپ زیر سوال رفت.
عمرجی اظهارداشت: اراده دولت آمریکا برای تحریم هرگونه فعالیت تجاری با ایران مشکلاتی جدی ایجاد کرد و البته این وضعیت در واقع تسری قوانین آمریکا به خارج از قلمرو این کشور بود که قابل قبول نیست.
حالا باید چه کارکرد؟
عضو پارلمان اروپا در پاسخ به این سوال که برای حفظ برجام و پایان تحریم های علیه ایران چه باید کرد؟ گفت:بهترین راه بازگشت به مسیر تعیین شده در توافق هسته ای است و همه طرف ها به تعهدات خود عمل کنند.
اقدامات نمادین بایدن را نباید دست کم گرفت
وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از اقدامات بایدن در روزهای نخست ریاست جمهوری چیست؟ به برخی اقدامات بایدن مانند لغو برخی « تصمیم های شرورانه ترامپ» و از جمله بازگشت به توافق نامه آب و هوایی پاریس و لغو ممنوعیت ورود مسلمانان از چند کشور مانند ایران به آمریکا اشاره و تاکید کرد که نباید اقدامات نمادین بایدن را دست کم گرفت.
عمرجی با بیان اینکه « ترامپ با سیاست ها و سخنرانی هایش موجب رشد اسلام هراسی در آمریکا و اروپا شده بود»، هدف بایدن از لغو تصمیم ورود مسلمانان به آمریکا را کاهش بی اعتمادی جهان اسلام به آمریکا دانست.
زمان آن فرارسیده که بایدن به وعده هایش عمل کند
رییس کمیسیون توسعه منطقه ای پارلمان اروپا ، خروج از توافق هسته ای ایران را هم یکی از « گزینه های بد دولت ترامپ » خواند که تبعات ناخوشایندی داشت و سپس تاکید کرد که حالا زمان آن فرارسیده است که بایدن به وعده هایش از جمله بازگشت به برجام عمل کند.
وی خاطرنشان کرد: جو بایدن که سودای بهبود شرایط و احیای آبرو و اعتبار آمریکا را در سر می پروراند، اکنون زمان اثبات آن عمل به وعده هایش از جمله باگشت به برجام فرارسیده است.
عمرجی تصریح کرد: در عرصه بین المللی، برای احترام به سایر ملل باید چند اصل ساده را رعایت کرد که از جمله مهمترین آنها احترام به حقوق بین الملل و وفای به عهد در گفتار و عمل است که درغیر این صورت راه برای بی ثباتی و بی نظمی هموار می گردد.
عضو پارلمان اروپا گفت:با پایبندی به تعهدات و وعده ها اطمینان حاصل خواهد شد و سپس می توان به سمت مثبت و افزایش مناسبات و روابط پیش رفت.
وی افزود:همه طرف ها، آمریکایی، اروپایی، ایرانی و دیگر طرف ها باید به تعهدات خود عمل کنند تا این توافق هسته ای ادامه یابد.
این اظهارات عمرجی در حالی است که جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است بازگشت آمریکا به برجام زمانی معنادار می شود که دولت بایدن همه تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران را لغو کند.
آمریکا کشوری متلاشی و آسیب دیده
رییس کمیسیون توسعه منطقه ای پارلمان اروپا در ادامه گفت وگو با ایرنا، یکی از تبعات چهارسال زمامداری دونالد ترامپ در آمریکا را فاصله گرفتن این کشور از سیاست « چندجانبه گرائی» دانست و اظهارداشت: بایدن با کشوری متلاشی، نامتحد و آسیب دیده از سوء مدیریت های دولت سلف خویش روبه روست که هرگز سابقه نداشته و اینها همگی در زمانی است که بحران کرونا نیز شیوع یافته و بر مصائب آمریکا افزوده است.
عمرجی در باره اولویت های دولت جدید آمریکا هم گفت: به نظرم اولویت بایدن سامان بخشیدن به آمریکا و پرداختن به نظم داخلی است.
وی با بیان اینکه « بایدن گفته است می خواهد آمریکا را به سیاست چندجانبه گرایی بازگرداند»، افزود: این تصمیم بایدن برای اروپا فرصتی است تا با آمریکا گفت وگوهای جدیدی را شروع کند.
عضو پارلمان اروپا با تاکید به اینکه « اگر ایالات متحده همچنان ایالات متحده است ، اروپا هم باید اروپا باقی بماند» اضافه کرد: اروپا باید ضمن در پیش گرفتن تعامل با آمریکا، با تمام قدرت و حفظ استقلال عمل، از منافع خود به ویژه در حوزه های تجاری و اقتصادی دفاع کند.
۲۰۲۱ سال ارزیابی توانایی یا ناتوانی اتحادیه اروپا
عمرجی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا، مقابله با کرونا را مهم ترین چالش پیش روی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ دانست و اظهارداشت: از نظر اتحادیه اروپا سال ۲۰۲۱ میلادی یکی از حساس ترین برهه های زمانی برای بروز توانایی یا ناتوانی اروپا است.
وی خاطرنشان کرد: اگر اتحادیه اروپا بتواند بحران کرونا، تعدیل پیامدهای اجتماعی آن و روند بهبود شرایط اقتصادی در سراسر اروپا را بهتر مدیریت کنددر این صورت می تواند با حرکت رو به جلو به جهش های کیفی و انسجامی عمیق تر دست یابد.
رییس کمیسیون توسعه منطقه ای پارلمان اروپا تصریح کرد:اروپا اگر در مواجهه با یکی از مهمترین چالش ها که مساله مرگ و زندگی مردم است، ناتوان ظاهر شود در این صورت در مسیر از هم پاشیدگی قرار خواهد گرفت.
عمرجی تاکید کرد: من از کسانی هستم که روی گزینه اول کار می کنم.
نظر شما