۳۳ واحد راکد کشاورزی خراسان شمالی در چرخه حمایتی قرار گرفتند

بجنورد- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۳۳ واحد صنعتی دچار رکود در استان به منظور کمک به راه‌اندازی مجدد و برخورداری از اعتبارات جهش تولید به بانک‌ها معرفی شده‌اند.

عبدالله یوسفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان اظهار داشت: با توجه به ارزیابی صورت گرفته، مهمترین دلیل رکود فعالیت صنایع حوزه کشاروزی ناتوانی آنان در تامین سرمایه در گردش شناخته شده است.

وی افزود: در بخش کشاورزی استان خراسان شمالی هزار و ۱۰۰ طرح صنعتی وجود دارد که اکنون ۲۲۰ طرح از این تعداد راکد بوده و یا در وضعیت نیمه‌فعال هستند.

وی اعتبار درخواستی برای فعال سازی ۳۳ طرح راکد استان را ۴۵۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: قرار است ۵۰ میلیارد ریال از این رقم به صورت یارانه چهار درصدی به متقاضیان پرداخت شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در سال جاری به منظور تحقق جهش تولید، پرونده هزار و ۲۰ طرح به ارزش ۱۷ هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال برای دریافت تسهیلات از بانک کشاورزی، پست بانک و توسعه تعاون ارسال شده که از آن میان ۱۳۷ طرح با ۵۸۰ میلیارد ریال منجر به پرداخت اعتبار شده است.

یوسفی گفت: همچنین ۳۷۵ طرح به مبلغ هشت میلیارد و ۷۹۰ میلیارد ریال به دلایل مختلف از جمله نبود وثیقه برگشت خورده است.

وی اظهار داشت: از مجموع این طرح ها ۵۸ طرح با هشت هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال در حال تکمیل پرونده است که تلاش می کنیم در مدت یکسال تسهیلات آنان را پرداخت کنیم.

وی افزود: همچنین ۶۱ طرح صنعتی راکد و نیمه فعال را به کارگروه های مختلف معرفی کرده ایم تا مشکلات آنان برطرف شود که تاکنون ۱۵ طرح رفع مشکل شده است.

اختصاص ۳۵ میلیارد ریال برای تکمیل زنجیره کشاورزی استان 

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی میزان تسهیلات ارزان‌قیمت اختصاصی برای تکمیل زنجیره‌ کشاورزی استان را ۳۵ میلیارد ریال عنوان و ابراز کرد: این رقم در هفت محور شامل تکمیل زنجیره گوشت قرمز و سفید، تولید انگور و اجرای طرح فراز،  گلخانه ها، نوغانداری، زعفران، کشاورزی قراردادی، تکمیل طرح های نیمه تمام و تکمیل طرح های جهش تولید اختصاص یافته است.

یوسفی بر لزوم گسترش طرح های کشاورزی قراردادی در استان تاکید کرد و افزود: کشاورزان هر ساله در اوج برداشت محصول، دغدغه فروش آنرا دارند که این موضوع باید به نوعی ساماندهی شود و کشاورزی قراردادی بهترین گزینه برای حل این مشکل است.

وی گفت: برای نخستین بار در استان در سال گذشته کشت قراردادی داشتیم که با هزار و ۳۰۰ هکتار سطح زیر کشت پنبه تجربه خوبی بود.

وی افزود: برای سال زراعی آینده کشت پنج هزار هکتار پنبه به صورت قراردادی پیش بینی شده و علاوه بر پنبه، برای کشت دانه های روغنی از جمله آفتابگردان و کنجد نیز به صورت قراردادی نیز برنامه ریزی شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیاز روزانه مرغ استان را ۳۵ هزار تن عنوان کرد و گفت: در استان به اندازه کافی جوجه ریزی انجام می شود و به تدریج وارد بازار خواهد شد.

یوسفی افزود: در هر هفته در مرغداری های استان ۲۱۰ هزار قطعه جوجه ریزی انجام می شود اما در برخی روزها مشکلاتی در این بخش ایجاد می شود.

وی اظهار داشت: نهاده مورد نیاز مرغداری های استان در اختیار آنان قرار گرفته که آنان نیز باید در مقابل تولیدات خود را در استان توزیع کنند.

یوسفی افزود: مرغداری ها در زمان گرانی مرغ، تولیدات خود را در استان کشتار و در اختیار اصناف قرار می دهند اما زمانی که قیمت مرغ در کشور پایین می آید اصناف با چند درصد پایین تر از سایر استان ها مرغ تامین می کنند که این امر موجب گلایه مرغداران شده است.

خراسان شمالی ۲ میلیون  و ۸۳۳ هزار هکتار وسعت دارد که تنها ۱۶ درصد از این گستره، معادل ۴۵۲ هزار هکتار قابل کشت است.

سهم استان ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی در تمامی بخش های اقتصادی کشور است، سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

کشاورزی مهم ترین بخش تولیدی این استان است و ۳۶.۴ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور ۱۸.۹۹ درصد است.

 ۲۲۹ هزار و ۹۸۵ هکتار از اراضی استان زراعی است که سالانه ۸۸۰ هزار و ۳۳۶ تن نیز انواع محصول از آن برداشت می شود، رتبه استان در حوزه زراعت در کشور ۲۶ است.

این استان ۴۵ هزار و ۷۹۶ هکتار باغ دارد، سالانه از این سطح ۲۹۷ هزار و ۵۸۲ تن انواع محصول باغی تولید می شود که از لحاظ سطح و تولید در کشور جایگاه ۲۳ را دارد که سهم آن در این شاخص از نظر سطح باغی ۱.۵۷ درصد کشور و در تولیدات ۱.۴۵ درصد است.

بیش از ۸۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان شمالی فعالیت می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha