۹۰ مراسم نماز جمعه اهل تسنن در خراسان رضوی برقرار است

مشهد- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت خراسان گفت: در استان خراسان رضوی حدود ۹۰ مراسم نماز جمعه اهل تسنن برقرار است و امامان جمعه هر هفته و بر اساس مطالعات خود، مطالب مورد نظر را ارائه می دهند.

حجت الاسلام یوسف مهربان روز یکشنبه در نشست رسانه‌ای دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه تقویت وحدت امت اسلامی که توسط نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت خراسان رضوی، شمالی و جنوبی به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در مشهد برگزار شد افزود: قبل از انقلاب اسلامی فقط سه حوزه علوم دینی ویژه اهل تسنن در استان خراسان رضوی وجود داشت که اکنون این عدد به ۲۷ حوزه و مدرسه علمیه رسیده است و طلاب این حوزه ها همانند طلاب حوزه های علمیه شیعه از امکانات خدماتی برابری برخوردار هستند.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار موجود تعداد شهدای اهل سنت ۲۱۳ تن هستند و خانواده آنها نیز همانند خانواده سایر شهداء تحت پوشش بنیاد شهید انقلاب اسلامی قرار دارند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت خراسان گفت:توجه به اهل سنت به عنوان بخش قابل توجهی از هموطنان که از مذاهب مختلف اهل سنت هستند به عنوان یک الزام بر شمرده می‌شود زیرا با حضور آنها وحدت به عنوان یک موضوع راهبردی از سوی جمهوری اسلامی ایران معنی می‌شود.

مهربان افزود: طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران  دین رسمی ایران، اسلام و مذهب این کشور جعفری اثنی عشری است و این اصل الی الابد غیرقابل تغییر است و مذاهب دیگر اسلامی اعم از حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی دارای احترام کامل هستند و پیروان این مذاهب در انجام مراسم مذهبی، طبق فقه خودشان آزادند و در تعلیم و تربیت دینی و احوال شخصیه همچون ازدواج، طلاق، ارث، وصیت و دعاوی مربوط به آن در دادگاه ها آزادند و در هر منطقه ای که پیروان هر یک از این مذاهب اکثریت داشته باشند، مقررات محلی در حدود اختیارات شوراها برطبق آن مذهب، با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب خواهد بود.

وی ادامه داد: مسوولان جمهوری اسلامی همه تلاش خود را به کار بسته اند تا این اصل مهم به سرانجام برسد و بر همین اساس احترام به مذاهب غیر شیعی باید رعایت شود و همان گونه که مراجع تقلید نیز اعلام کرده اند اهانت به مقدسات اهل تسنن یک  حرام شرعی است.

او اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در دهه فجر سال جاری برنامه های مختلفی همچون، اعزام مبلغان شیعی به نمازهای جمعه اهل سنت و همچنین حضور ۴۲ مبلغ اهل سنت در مساجد شیعیان مناطق تلفیقی صورت خواهد گرفت همچنین از کتاب همسنگر که خاطرات شهدای اهل سنت خراسان بزرگ را در بر دارد رونمایی خواهد شد.

در ادامه این نشست یک استاد دانشگاه آزاد تربت جام نیز گفت: یکی از آرزوهای زنان اهل سنت در گذشته این بوده است که بتوانند قرآن و ادعیه را از روی کتاب بخوانند که با شکل گیری انقلاب اسلامی و رشد نهضت سواد آموزی در مناطق اهل سنت استان خراسان این آرزو محقق شد.

دکتر شکیلا یوسفی افزود: اکنون زنان بسیاری از اهل سنت در دانشگاه های مناطق سنی نشین کشور وجود دارند و زنان توانسته اند در کنار سایر فعالیتهای زندگی، علوم آکادمیک را نیز فرا گیرند و اکنون می توان حتی ادعا کرد که تعداد بانوان دانشجو در دانشگاه های شهر تربت جام از تعداد مردان نیز بسیار بیشتر است.

وی ادامه داد: افتتاح باشگاه های ورزشی و پارک ویژه بانوان در مناطق اهل سنت استان باعث شده است تا زنان ورزشکار اهل سنت هم در رده های ملی و استانی به مقام دست پیدا کنند.

مولوی احمد صارمی مدرس حوزه علمیه اهل سنت تربت جام نیز با برشمردن ابعاد عدالت اجتماعی در مناطق سنی نشین کشور گفت: با توجه به این که بیشتر مرز نشینان ایران اهل سنت هستند هم اکنون ۹۵ درصد روستاهای این مناطق دارای آب، برق و گاز هستند و این به برکت وجود انقلاب اسلامی شکل گرفته است.

بیش از چهار هزار طلبه علوم دینی اهل سنت در ۴۵ حوزه استانهای خراسان شمالی، رضوی و جنوبی مشغول به تحصیل هستند.


 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha