انتخابات ۱۴۰۰؛ اصلاح‌طلبان امیدوارتر از دیروز

تهران-ایرنا- «امیر تیمور طاهری» با اشاره به تحولات بین‌المللی به پژوهشگر ایرنا گفت: در مقایسه با چند ماه گذشته، امید به بدنه اجتماعی اصلاح طلبان تزریق شده است که این به معنای افزایش شانس این جریان در رقابت‌ های انتخاباتی سال آینده است.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در خرداد ماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد و جریانات و تشکل ‌های سیاسی  کم کم وارد فعالیت سیاسی خود در این زمینه شده اند. اصلاح‌طلبان نیز برای حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تدارک می‌بینند.  تحولات سیاست خارجی و روی کارآمدن یک دولت معقول تر نسبت به دولت ترامپ در آمریکا،  اصلاح‌طلبان را بیش از پیش مصمم کرده تا کیفیت حضورشان در انتخابات را ارتقا دهند. در همین ارتباط پژوهشگر ایرنا  گفت و گویی با  «امیر تیمور طاهری» عضو شورای مرکزی حزب جمهوریت انجام داده است که در ادامه می خوانید:

معرفی یک فرد تمام اصلاح طلب به مردم

 طاهری  در مورد رویکردهایی که جریان اصلاحات باید برای حضور در انتخابات سال آینده اتخاذ کند، به ایرنا گفت: نکته مهم برای اصلاح طلبان جهت حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده معرفی یک فرد تمام اصلاح طلب به مردم است. بنابراین اصلاح طلبان برای اینکه بتوانند بدنه اجتماعی خود را تشویق به حضور در انتخابات کنند باید یک فرد مصلح و نماینده کامل تفکر اصلاح طلبی که دارای سابقه روشن عملکردی و سیاسی است را به مردم معرفی کنند. اصلاح طلبان باید با یک اصلاح طلب شش دانگ وارد انتخابات شوند و استفاده از نیروهای جریان رقیب نمی‌تواند برای اصلاح طلبان نتیجه‌ای را در پی داشته باشد.

وی افزود: نکته بعدی این است که اصلاح طلبان باید فردی را برای حضور در انتخابات سال آینده انتخاب کنند که توان اجرایی و مدیریتی داشته باشد. چرا که دولت محل اجرا است و فردی که توان اجرایی نداشته باشد نمی‌تواند موفق ظاهر شود. اشخاصی مانند آقای عارف مناسب نیستند. چرا که با وجود مزایایی که دارند از توان مدیریتی قوی برخوردار نیستند. بنابراین انباشت مشکلات در حوزه اجرا می‌طلبد که اصلاح طلبان با یک مدیر اجرای قوی وارد صحنه شوند.

تحولات بین‌المللی مردم را امیدوار کرده است

وی با بیان اینکه نسبت به چند ماه گذشته وضعیت در اردوگاه اصلاح طلبان بهتر شده است، گفت: امید به پایگاه اصلاح طلبی تزریق شده است. این امید بخشی در نتیجه روی کارآمدن یک دولت معقول تر نسبت به دولت ترامپ در آمریکا است. یک بخشی هم به خاطر ملموس شدن اثرات تحولات سیاست خارجی در زندگی مردم است. یعنی مقداری از گرانی‌ها کاسته شده و ارز ثبات بیشتری پیدا کرده است. در نتیجه این تحولات بازارهایی که در زندگی مردم اثرگذار هستند مثل بازار خودرو و لوازم خانگی هم کاهش داشته‌اند. این امر باعث شده تحولات سیاسی در حوزه بین‌المللی مردم را به نسبت ماه‌های گذشته امیدوارتر کند. بنابراین شانس اصلاح طلبان در انتخابات سال آینده به نسبت چند ماه گذشته بیشتر شده است.

همه سلایق باید در انتخابات سال آینده نماینده داشته باشند

وی سپس به تشریح عواملی پرداخت که در مشارکت مردم اثرگذار هستند و بیان داشت: اولین عاملی که در بحث مشارکت مردم مهم است مساله تحقق نیافتن شعارهایی است که داده شده است. ما در انتخابات گذشته شعارهایی را در مواجهه مردم بیان کردیم و با این شعارها مردم به پای صندوق رای آمدند.مردم آمدند تا وعده‌هایی که مسوولان به آن‌ها داده بودند عملی شود. وقتی این شعارها عملی نمی شود؛ مردم هم در انتخابات شرکت نمی کنند. نهادهای مختلف در کشور باید نسبت به شعارها و وظایف خود پایبند باشند تا مشارکت حداکثری مردم اتفاق بیفتد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: مردم انتظار دارند در زمینه کاهش تورم، افزایش ارزش پول ملی، اشتغال و دیگر خواسته‌های عمومی پیشرفت ملاحظه کنند. در حال حاضر ما با انباشتی از شعارهای عمل نشده مواجه هستیم. ریشه اصلی ناامیدی مردم هم در همین مولفه است.

طاهری با تاکید بر این نکته که نهادهای مختلف در زمینه مشارکت مردم هر کدام  وظیفه و نقشی بر عهده دارند، گفت: یکی از قوایی که بیشترین ارتباط را با مردم دارد قوه مجریه است. عملکرد این قوه در مشارکت مردم اثرگذار است. اما با حضور ترامپ در کاخ سفید و شروع کارزار فشار حداکثری علیه تهران، دولت با مشکلات شدیدی مواجه شد و نتوانست برنامه‌های خود را به خوبی به پیش ببرد. بنابراین در این زمینه ما دچار مشکل شدیم.

وی ادامه داد: نقش بعدی بر عهده حاکمیت است. مهم‌ترین نقش حاکمیت برای حضور مردم در انتخابات این است که بستری فراهم کند که آحاد مردم احساس کنند در انتخابات نماینده دارند. باید اقشار مختلف جامعه احساس کنند که نماینده فکری آن‌ها در انتخابات حضور دارد و از خواسته‌های آن‌ها دفاع می‌کند. نقش دیگر حاکمیت در بحث تایید صلاحیت‌ها است. نباید دایره به قدری تنگ شود که فقط یک جناح در انتخابات حضور پیدا کند.

وی با بیان اینکه جناح  اصلاح طلب در سال ۹۲ با ارفاق یک نماینده داشت، افزود: این برای قدیمی ترین جناح سیاسی کشور شایسته نیست که با اما و اگر یک نماینده در انتخابات داشته باشند. حاکمیت در این زمینه باید نقش خود را به خوبی ایفا کند.علاوه بر دولت و نظام مردم هم در این زمینه دارای نقش هستند. مردم باید بدانند که ناامیدی از صندوق رای در مقاطع گذشته هیچ نتیجه‌ای نداشته است. در مقطع کنونی هم نتیجه‌ای نخواهد داشت. مردم قطعا به یاد دارند که نتیجه عدم حضور در انتخابات مجلس هفتم، نهم و یازدهم چه شد و چه کسانی با چه اهدافی وارد مجلس شدند. بنابران نباید اجازه دهیم دولت حداقلی هم تشکیل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha