به گزارش ایرنا، رییس واحد مهندسی نگهداری و تعمیرات ساختمان خطوط لوله و انتقال فرآوردههای نفتی منطقه شمال شرق با اعلام این خبر افزود: کار احداث سد در مسیر جریان آبهای فصلی برای جلوگیری از شسته نشدن مصالح موجود بر روی خط لوله و نمایان نشدن آن انجام میشود.
کاظم پورمروجی با بیان اینکه این سدهای بتنی برای ارتقای سطح ایمنی و حفاظت از خط لوله ساخته شده ، تصریح کرد: ابتدا محل مورد نظر گودبرداری شده سپس به وسیله سنگ لاشه و بتن به صورت پلکانی و یا سد سنگی اجرا میگردد.
وی به ساخت هفت سد در محور لاسجرد –گرمسار اشاره نمود و اظهار داشت: ۶ سازه سد سنگی بتنی در مسیر خطوط لوله۲۲ و ۲۰ اینچ شاهرود - نیشابور و در مکانهای آسیبپذیر ساخته شد.
رییس واحد مهندسی نگهداری و تعمیرات ساختمان خطوط لوله و انتقال فرآوردههای نفتی منطقه شمالشرق ادامه داد: این سدهای بتنی با هدف ایمن سازی خطوطی که بر اثر سیلابهای اخیر دچار سیلبردگی شده و عمق استقرار آن در دل زمین به حداقل رسیده بود، ساخته شدند.
پورمروجی با بیان این که ۶ سد در مدت زمان سه ماه ساخته شد، تصریح کرد: در ساخت این سدها از بتن عیار ۳۰۰ و میلگرد برای آرماتور بندی و مسلح سازی آنها استفاده شده است.
وی با تاکید بر ضرورت ایمن سازی خطوط انتقال فرآوردههای نفتی به منظور جلوگیری از آب بردگی، افزود: در برخی موارد این سدها به طول ۱۵ متر ، عرض و ارتفاع ۲ متر ساخته شده و همگی آنها آرماتور بندی گردیده تا سازه مسلح گردد.
پور مروجی ادامه داد: برای محافظت از سد و جلوگیری از ضربات سنگهای درشتی که در مسیر جریان آب قرار گرفته و به آبنما صدمه وارد میسازند، با استفاده از بتن، سیمان و میلگرد پوشانده میشوند تا ضمن رعایت استانداردهای لازم، محافظت لازم به عمل آید.
وی از طراحی، ساخت و بهره برداری ۶ سازه سد بتنی در حریم خطوط لوله نیشابور –تربت حیدریه خبر داد و خاطر نشان کرد: تامین امنیت پایدار عملیات انتقال فرآوردههای نفتی نیازمند الزاماتی است که فعالیتهای واحد نگهداری و تعمیرات ساختمان و تاسیسات بخشی از این مهم است.
رییس واحد مهندسی نگهداری و تعمیرات منطقه شمالشرق با بیان اینکه خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی سرمایه ملی است و باید حفاظت و نگهداری شود، ابراز داشت: در ساخت سد بتنی خطوط لوله نیشابور -تربت حیدریه ۴۰۰ متر پی کنی و حدود ۴۸۰متر سنگ چینی و بتن ریزی انجام گردید.
خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمالشرق وظیفه سوخترسانی به پنج استان سمنان ، خراسان رضوی ، جنوبی و شمالی ، گلستان و بخشی از مازندران را برعهده دارد.
از ۱۴ هزار کیلومتر خطوط انتقال نفت کشور ، یک هزار و ۱۰۰کیلومتر در منطقه شمالشرق قرار دارد که شامل خط ۲۲ اینچ ری به سمت سمنان و شاهرود، خط ۲۰ اینچ شاهرود به سمت سبزوار، مشهد و نیشابور، انشعاب خط ۸ اینچ مرکز انتقال نفت امام تقی به سمت تربت حیدریه و خط ۱۲ اینچ شاهرود به سمت علی آباد و گرگان استان گلستان است .
همچنین چهار مرکز انتقال نفت سمنان، شاهرود، سبزوار و امام تقی و هفت منطقه تاسیسات نفتی سمنان، دامغان، شاهرود، نیشابور، تربت حیدریه و مشهد در مجموعه شرکت خطوط لوله و مخابرات شمالشرق شاهرود است.
نظر شما