گسلهای زلزله سیاسی و امنیتی، امریکا را در آستانه فروپاشی قرار داده است

ساوه-ایرنا- تحلیلگر ارشد سیاست بین الملل معتقد است که گسل های زلزله سیاسی و امنیتی و همچنین بحران مشروعیت، امریکا را در آستانه فروپاشی موریانه ای قرار داده است و حتی علمای سیاسی و دانشگاهی این کشور نیز به این موضوع اذعان دارند.

به گزارش ایرنا، «حسین حاجی» روز دوشنبه به مناسبت ایام دهه مبارک فجر در سفر به ساوه در مورد افول قدرت آمریکا، اقتدار جمهوری اسلامی ایران، ریشه های دشمنی نظام غرب به سرکردگی آمریکا و افق های آینده ایران و آمریکا در جمع نمازگزاران، اهالی فرهنگ، بسیجیان و سایر مسئولان که در مسجد امام جعفر صادق (ع) شهرک فجر حضور داشتند، سخنرانی کرد.

وی افزود: بر اساس داده ها و پیمایش های آکادمیک، آمریکا در بستر افول موریانه ای و زوال تدریجی قرار گرفته است و علمای سیاسی و دانشگاهی این کشور نظیر جوزف نای، نوام چامسکی، فرید ذکریا، جیمز پتراس، دیوید رانی و از ‌همه مهم تر باراک اوباما در کتاب سرزمین موعود به گسل های نژادی و زوال حقیقت، چندپارگی و افول هنجارها در جامعه آمریکایی اشاره آشکار و اعتراف کرده اند.

وی اظهار داشت: یکی از این گسل ها را می توان در بدهی های دولت آمریکا با 25 تریلیون دلار دانست که باعث شده این کشور امروز به بزرگترین و اولین بدهکار دنیا تبدیل شود ضمن اینکه پول های کثیف کارتل های اقتصادی به شدت منجر به اختلاف طبقاتی و تقویت نظام کمرشکن سرمایه داری در آمریکا شده است که در نتیجه این گسست ها و ظهور پدیده ترامپیسم نظام سلامت، اعتماد و اصول و حقیقت دمکراسی زیر سئوال رفته است. 

تحلیلگر ارشد سیاست بین الملل در مورد شرایط امروز قدرت امریکا، اظهار کرد: آمریکا با استفاده از قدرت اتم و حمله اتمی به کشور ژاپن به جنگ جهانی دوم خاتمه داد و به نوعی بعد از جنگ جهانی دوم از همه کشورهای جهان زهر چشم گرفت تا حدی که به قدرت یکه تاز جهان تبدیل شد.

وی افزود: امریکا در دهه 1990 با استفاده از قدرت «اتم ایدئولوژی» و مظاهر مکتب لیبرال دمکراسی غرب و همچنین نظریه پایان تاریخ به معنی افول و اتمام عمر سایر مکاتب، اتحاد جماهیر شوروی را مغلوب و به عمر کمونیسم پایان داد اما پیروزی انقلاب اسلامی با رهیافت های دینی خط بطلانی بر نظریه های سیاسی نظام غرب بود که معتقد بودند با وجود مکتب لیبرال دمکراسی غرب هیچ نهضت و انقلابی از جنس ایدئولوژی در جهان رخ نخواهد داد.
 حاجی ادامه داد: آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با 2 عنصر قدرت سخت و قدرت نرم به جنگ با ایران آمد که در عرصه جنگ سخت با اقداماتی از قبیل تحمیل جنگ هشت ساله و حمایت از صدام، غائله تجزیه طلبانه کردستان، حمله به طبس و در پایان جنگ نیز با حمله به ناوهای ایران عملا قدرت خود را به رخ کشید اما سه عنصر اساسی نقش رهبری، دین و اتحاد و مقاومت مردم ایران باعث شد تا آمریکا در بایکوت و سرنگونی جمهوری اسلامی ناکام بماند.

این پژوهشگر تاریخ سیاسی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر سه عنصر یاد شده به ویژه بعد از پایان جنگ تحمیلی، به تدریج در قوس صعودی قرار گرفت و با اتخاذ راهبرد هوشمندانه، دشمن را غافلگیر کرد و با گرفتن عنصر زمان پروسه «قدرت سازی» را در مدتی کوتاه و با طراحی موشک های دور پرواز به منصه ظهور رساند.

وی گفت: در روابط بین الملل، زور و قدرت از نخستین اولویت دولت هاست و در همین راستا نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با هدایت و تدابیر رهبری خردمندانه انقلاب، قدرت و توان بازدارندگی موشک های دور پرواز و نقطه زن را به رخ کشیدند به طوری که تمام پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه و حتی در اقیانوس هند در تیررس قدرت تهاجمی ایران قرار گرفت و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اکنون این دستاوردها دوره «بزن در رو» را از آمریکا ستانده است و با اقتدار دیپلماسی و نظامی ایران، امروز شاهد هستیم که با توقیف کشتی نفتکش کره جنوبی، هفت میلیارد دلار پول نفت ایران  بلوکه شده به خزانه دولت بر گردانده شد و این مهم در شرایطی اتفاق افتاد که کاری از دست آمریکا و شرکای سیاسی و امنیتی آن بر نیامد.

وی افزود: آمریکا که هنوز از بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ژاپن، ایتالیا، یونان، آلمان، کره و کشورهای حوزه خلیج فارس با ادعای تامین امنیت باج می گیرد و حداقل 2 درصد از سود ناخالص آنها را دریافت می کند و در 130 کشور بیش از 700  پایگاه نظامی دارد نیز نتوانست در برابر اقتدار نیروهای مسلح کشورمان اقدامی در مورد مذکور انجام دهد.

جمهوری اسلامی ایران، امریکا را از قطار یکه تازی جهان پیاده کرد

حاجی اظهار کرد: امریکا فقط در آلمان و ایتالیا 300 پایگاه نظامی دارد و سئوال اینجاست که آیا این کشورهای هیتلری و موسولینی ترجمان استقلال هستند؟ آیا این آلمان نبود که به دستور آمریکا سلاح های شیمیایی خود را بر علیه ملت های دنیا از جمله در جنگ علیه ایران بکار برد و اینک نیز سلاح های کشتار جمعی خود را برای مقابله با ملت های یمن، سوریه، افعانستان، عراق و فلسطین روانه می کنند؟

وی تاکید کرد: اگر انقلاب اسلامی رخ نداده بود و نظام پهلوی به عنوان ژاندارم آمریکا در منطقه باقی می ماند، آیا همان جنایتی را مرتکب نمی شد که امروز عربستان سعودی و کشورهایی نظیر آلمان انجام می دهند؟ 
به اعتقاد این تحلیلگر مسائل بین المللی تنها کشوری که با قدرت و اقتدار خود آمریکا را از قطار یکه تازی در منطقه خاورمیانه و جهان پیاده کرد، ایران بود و مصداق این مدعا هم توان بازدارندگی نیروی دریایی ایران در برابر هیاهوی رسانه ای و عملیات روانی گسترده کاخ سفید در آبهای خلیج فارس و اعزام زیردریایی به آب های سرزمینی کشورمان در واپسین روزهای قدرت ترامپ بود که بلافاصله عملیات رصد انجام شد و وقتی با اخطار شلیک موشک های سهمگین سپاه مواجه شدند، منطقه را با وحشت تمام ترک کردند.

وی تاکید کرد: قدرت و هیمنه پوشالی آمریکا با مرگ سیاسی ترامپ توام شد و امروز این کشور در قوس نزول قدرت قرار گرفته است زیرا تاریخ مصرف قدرت بمب اتم، اتم ایدئولوژی و مکتب نظام لیبرال دمکراسی به سر آمده است و کشورهایی که در عصر ترامپ به خاطر ترس از افول قدرت خود هراسناک بودند اینک با مرگ سیاسی او و با الگو پذیری از نظریه مقاومت و روحیه استکبارستیزی ایران در صدد هستند تا در مقابل آمریکا خودنمایی کنند.

حاجی اظهار کرد: این مساله نشان دهنده قدرت سخت و  نرم و نفوذ منطقه ای و جهانی انقلاب اسلامی است و قطعا با شکستن شاخ اقتدار آمریکای در حال نزول، جمهوری اسلامی روز به روز در قوس صعود و بالندگی قرار می گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha