عباس پورمیدانی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: درهمین رابطه زیربخش آب و خاک ۲۹ طرح با سرمایهگذاری ۲۴۲هزار و ۱۶۱میلیون ریال و ایجاد اشتغال برای ۳۴۵ تن، در بخش بهبود تولیدات گیاهی یک طرح با ۱۲۰ هزار میلیون ریال سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال برای ۲۰ تن و بخش بهبود تولیدات دامی ۱۲ طرح با سرمایهگذاری ۲۷۱ هزار میلیون ریال و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۳۹ تن به بهره برداری میرسد.
وی افزود: همچنین در بخش صنایع تبدیلی و غذایی ۳ طرح با ۲۶۹ هزار میلیون ریال سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال برای ۱۵۸ تن، بخش شیلات و امورآبزیان ۲ طرح با سرمایه گذاری چهار هزار میلیون ریال و ایجاد اشتغال برای چهار تن و در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری نیز ۲ طرح با سرمایهگذاری چهار هزار و ۸۹۹ میلیون ریال و ایجاد اشتغال برای ۴۵ تن افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: در ادامه برنامههای سازمان جهاد کشاورزی قم به مناسبت دهه فجر، در حوزه دامپزشکی ۶ طرح با سرمایه گذاری ۲۷ هزار میلیون ریال و ایجاد اشتغال برای ۱۵ تن، در بخش تعاون روستایی یک طرح با سرمایه گذاری ۳۲ هزار و ۷۰۰ میلیون ریال و اشتغالزایی برای سه تن و همچنین در حوزه امور عشایری یک طرح با ۲ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۲۵ طرح به بهره برداری میرسد.
پورمیدانی گفت: در کنار توسعه سطح تولیدات با نهادینه شدن رویکرد ارتقا سلامت محصولات در بخش کشاورزی استان، شاهد اصلاح هرچه بیشتر فرآیندهای تولید این محصولات در قم هستیم.
وی افزود: کشاورزی در قم روند رو به گسترشی دارد و با ایجاد واحدهای فرآوری در کنار مزارع و باغات، سهم این بخش مهم اقتصادی در حوزه تولید و اشتغال استان ارتقا قابل توجهای خواهد یافت.
نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت میکنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
نظر شما