سند ملی واکسیناسیون کرونا طراحی و منتشر شد

تهران- ایرنا- معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش از طراحی و انتشار سند ملی واکسیناسیون کرونا خبر داد و گفت: اولویت بندی از مهمترین مواردی است که در این سند ملی لحاظ شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا رییسی روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت ۲۵ سال فعالیت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم افزود: اولویت بندی تزریق واکسن کرونا در مناطق مختلف کشور انجام شده است. 

وی ادامه داد: به طور مثال اگر به یک میلیون دُز واکسن دسترسی پیدا کنیم، باید اولویت بندی داشته باشیم تا به افراد پرخطر تزریق شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: سایتی در این زمینه طراحی شده و افراد می توانند وارد آن شوند و سن و بیماری زمینه ای خود را در آن درج کنند. ریسک آنها حساب و اعلام می شود که در اولویت چندم واکسن هستند.

رییسی گفت: برخی از کشورهایی که منابع زیاد دارند برای اولویت بندی مشکل ندارند و فرصت کنند همه را واکسن می زنند.

وی افزود: برای تامین واکسن دچار مشکل هستیم و مطمئن نیستیم تعداد زیادی واکسن تا پایان سال به دستمان برسد.

گلایه رییسی از اظهارنظر برخی در مورد واکسن روسی 

رییسی در ادامه به حوزه پژوهش پرداخت و گفت: به نظر من وظیفه اصلی معاون پژوهش وزارتخانه این است که به سوالات پاسخ دهد. مثلا باید بدانیم اثر محدودیت‌های اعمال شده برای سفرها در کرونا چه میزان بوده است.

وی افزود: پژوهشگران نباید خیلی از کارها را انجام دهند. یک نفر که شخصیت پژوهشی دارد یک کلمه حرف می زند، همه کارهای ما را برباد می دهد. مثلا در دو سه روز اخیر درباره واکسن اسپوتنیک روسی اظهار نظری شد که مثل اظهار نظرهایی می‌ماند که هرکسی درباره همه چیز نظر می‌دهد. می‌پرسیم آیا شما مستندات آن را دیده اید؟ می‌گوید نه، ولی کلا خوب نیست! این گونه حرفها تشویش ایجاد می‌کند و مردم اعتمادشان را از دست می‌دهند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: یکی از کارهایی که باید انجام دهیم اعتماد سازی مردم است. نباید مرجعیت علمی خودمان را از دست بدهیم. مردم باید به حرف های پژوهشگران اعتقاد داشته و حرف های آنان را قبول کنند.

رییسی بیان داشت: اگر مراجع علمی حرف های ضد نقیضی بزنند مردم دیگر به ما اعتماد نمی کنند و آن طرف آب هر جمله بگویند، به آنها اعتماد می کنند.

وی همچنین با دفاع از عملکرد ایران در کنترل همه گیری کرونا گفت: الان آمریکا، انگلیس و آلمان در چه وضعیتی هستند؟ انگلیس که یکی از نمادهای نظام سلامت است، الان به زانو درآمده و برای اولین بار مرگ و میرهای این کشور از ۱۸۰۰ نفر عبور کرد. 

رییسی ادامه داد: آلمان که یکی از قوی ترین کشورها در مدیریت بحران است، مرگ و میرهایش به ۱۲۰۰ نفر رسیده است. یادمان باشد این کشورها هرکاری که می‌خواستند می‌توانستند انجام دهند.

معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: دولت آلمان دو سوم دستمزد مردم را پرداخت می‌کرد تا آنها در خانه بمانند. مردم این کشور بسیار پول خرج می‌کنند، اما حالا که در خانه هستند پول‌هایشان را خرج نکردند و به همین خاطر ثروتمند شدند.

رییسی با اشاره به شرایط دشوار معیشت برخی از مردم گفت: نمی توانیم به همه بگوییم در خانه بمانند. تنها کسانی که از لاک دان (قرنطینه و تعطیلی کامل) سود می‌برند، حقوق بگیرها هستند. ما باید هم به فکر سلامت و هم به فکر معیشت مردم باشیم.

تحقیقات در کشورهای همسایه را رهبری کنیم
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه این مراسم اظهار داشت: باید تحقیقاتی را در کشورهای همسایه ، رهبری کنیم؛ این اتفاق بزرگی است که در مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم باید رخ دهد.

فرید نجفی با بیان اینکه کارهای ملی بزرگی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال انجام است، گفت: تنها پژوهشگاه موجود در دانشگاه های علوم پزشکی، پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم است.

وی ادامه داد: متدها و روش های مراکز تحقیقاتی موفق از جمله پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم باید کپی برداری شود. شیوه ای که در این پژوهشگاه اتفاق افتاده؛ شیوه ای است که نیاز داریم برای کشور کپی برداری کنیم.

نجفی تصریح کرد: یکی از راه های میانبر رفتن به راه های موفق در کشور است. تجربیات موفق در گوشه و کنار کشور به تعداد محدود است و این موارد باید شناسایی و تکثیر شوند.

وی اظهار داشت: تاکنون دیتا و نتایج تحقیقات به عنوان ناموس محقق محسوب می شد و در اختیار هیچ کس دیگری قرار نمی گرفت، در حالی که سیاستگذار به این اطلاعات نیاز دارد و این شیوه باید تغییر پیدا کند.حدود ۵۰۰ پروژه ارتباط با صنعت داریم
باقر لاریجانی، رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم اظهار داشت: حدود ۵۰۰ پروژه ارتباط با صنعت در دست اجرا است.

وی خاطرنشان کرد: برخی از اطلاعات در زمینه بیماری ها از جمله دیابت جمع آوری می شود و تمام اطلاعات موجود در اختیار دانشگاه های سراسر کشور قرار می گیرد.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با بیان اینکه کووید – ۱۹ بیماری واگیردار است، گفت: ۶۰ درصد فوت شدگان بر اثر این بیماری دارای بیماری زمینه ای بوده اند.

وی یادآور شد: پروژه های متعددی در این زمینه انجام شده است. تمام ایرانیان به گروه های خطر یک تا پنج تقسیم شده اند و براساس آن می توان اولویت بندی در تزریق واکسن را در کشور انجام داد.

نخستین بخش ویژه مراقبت‌های پای دیابتی در کشور امروز به همت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی دکتر شریعتی تهران به بهره‌برداری رسید.
در حاشیه مراسم گرامیداشت ۲۵ سال فعالیت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، شتاب دهنده پژوهشگاه، بیوبانک( بانک فرآوردهای زیستی)، بخش تخصصی بستری پای دیابتی و دوره های آنلاین جامع آموزش دیابت، افتتاح شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha