به گزارش روز دوشنبه ایرنا از وزارت نفت، این پروژه که برای نخستین بار در منطقه ویژه اقتصادی پارس اجرا میشود، علاوه براینکه مشعل این پتروشیمی در ارتباط با حفظ محیط زیست را خاموش خواهد کرد، پیشبینی میشود سرمایهگذاری انجامشده در این پروژه حداکثر سه سال پس از راهاندازی واحد بازگشت داشته باشد.
قرارداد این پروژه زیست محیطی پس از طی تشریفات قانونی و برگزاری مناقصه به ارزش بیش از یکهزار میلیارد تومان با شرکت ناموران امضا شد و این شرکت ایرانی متعهد شد پروژه زیروفلرینگ ( خاموش شدن مشعل) را در مدت ۲۶ ماه در زمینی به مساحت ۶ هزار مترمربع و در سایت فرآیندی پتروشیمی نوری اجرا کند و به بهرهبرداری برساند.
براساس این گزارش، در طرح بازیابی گازهای ترش مشعل و تولید کود سولفات آمونیوم، گازهای هیدروکربنی ترش خروجی واحدهای ۲۵۰، ۹۵۰ و ۲۷۰، شیرینسازی و به محصولات ارزشمندی تبدیل میشود.
هدف از اجرای طرح بازیافت ترکیبات سنگین از گازهای ترش مجتمع نوری، افزون بر کاهش آلودگی محیط زیست از طریق حذف ترکیبات سمی گوگردی موجود در گازهای ترش تولیدی در واحدهای مختلف مجتمع نوری است. افزایش بهرهوری و سودآوری مجتمع، استحصال هیدروکربنهای سنگین موجود در گاز شیرینسازیشده که شامل مقادیر قابل توجه LPG است نیز در این طرح در نظر گرفته خواهد شد.
همچنین براساس این طرح استحصال ترکیبات LPG، یک روش مبتکرانه، کمهزینه و جدید در واحدهای آروماتیک که مبتنی بر تجربیات مهندسی است، استفاده خواهد شد، علاوه برآن در این طرح ترکیبات گوگردی جداشده از گاز نیز در واحد جداگانهای به کود شیمیایی آمونیوم سولفات تبدیل خواهد شد که با توجه به نیاز بخش کشاورزی از یک سو و از سوی دیگر مشکلات بازاریابی انواع دیگر محصولات جانبی گوگردی استحصالشده در سایر مجتمعهای شیمیایی، مزیت قابل توجهی محسوب میشود.
نظر شما