یک استاد دانشگاه: دشتهای خراسان رضوی بیش از میانگین کشوری کسری آب دارد

مشهد- ایرنا- مدیر گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد گفت: کسری مخزن سالانه دشتهای استان خراسان رضوی بیش از یک میلیارد متر مکعب است که بیشترین میزان کسری در میان استانهای کشور است.

دکتر علی‌نقی ضیائی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شرایط آبی استان خراسان رضوی افزود: خراسان رضوی از بحرانی ترین استان‌های کشور در موضوع آب است به طوری‌ که در این استان ۳۷ محدوده مطالعاتی وجود دارد که ۳۴ مورد از آنها در شرایط ممنوعه و بحرانی است.  

وی با اشاره به بارندگی‌های اخیر در کشور و نظریاتی که در مورد تغییر اقلیم و ورود به دوران تر سالی مطرح شده است ادامه داد: در چند سال اخیر مقدار بارش‌ها بیشتر از میانگین دراز مدت بوده است با این حال در خصوص تغییر اقلیم و ورود به شرایط ترسالی هنوز نمی توان به صورت دقیق گفت و گو کرد.  

دبیرعلمی نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران افزود: بر همین اساس دانشگاهیان باید توجه ویژه‌ای به مسائل جامعه داشته باشند تا ضمن تربیت نیروی انسانی و همچنین پژوهش‌های انجام شده، دانشگاه بتواند در یافتن راه حل مناسب برای مشکلات کشور پیشگام باشد.

ضیائی افزود: ارائه دروس دانشگاهی باید با هدف نهایی تربیت نیروی متخصص برای آشنایی با مسائل هر منطقه و حل آنها باشد.

وی ادامه داد: سرفصل درس‌های تعریف شده برای گروه مهندسی آب به نظر مناسب می‌رسد ولی جهت‌گیری دانشگاه‌ها به ویژه در مناطق مختلف کشور باید در مسیر رفع مسائل همان منطقه باشد.

او اضافه کرد: در خصوص آب نیز رسالت همه متخصصان این موضوع، رصد کردن دقیق مسائل جامعه، تمرکز بر یافتن راه حل‌های کاهش مصرف آب، افزایش بهره وری، توسعه سامانه‌های مدیریت منابع آب و همچنین آگاهی بخشی به آحاد جامعه برای مشارکت بیشتر در رفع معضلات به دست آمده از کم آبی است.

دبیر علمی نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران به طرح همیاران آب و مشارکت دانشگاه فردوسی مشهد گفت: طرح همیاران آب برای مشارکت همه بخش‌های درگیر در مساله آب همچون سازمان‌های دولتی، مصرف کنندگان آب به ویژه در بخش کشاورزی و صنعتی و همچنین سازمان‌های مردم نهاد، با محوریت دانشگاه برنامه ریزی شده است تا با مشارکت جمعی باعث همه جانبه‌نگری به سمت مدیریت پایدار آب استان در حال حرکت باشد.

ضیائی با اشاره به برگزاری رویداد آب در اواخر بهمن ماه سال جاری در مشهد افزود: تمرکز همایش‌ها باید بر مسائل اصلی کشور و جلب مشارکت جامعه متخصصان باشد تا برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌ها کاربردی و کارآمد شود و این همایش ملی نیز از سال ۱۳۷۱ و توسط انجمن هیدرولیک ایران که جزء با سابقه ترین انجمنهای علمی کشور به شمار می‌آید با مشارکت دانشگاه‌ها و موسسات علمی برگزار شد.

عضو هیات علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نوزدهمین دوره از همایش هیدرولیک ایران با موضوع اصلی بررسی مسائل هیدرولیکی رودخانه‌های فصلی و خشک‌رودها و همچنین سازه‌های واقع در این نوع رودخانه‌ها برنامه‌ریزی شده است.

ضیائی افزود: موضوعاتی همچون حریم و بستر رودخانه، سیل و وقایع حدی و اندازه‌گیری شدت جریان در این نوع رودخانه‌ها در این همایش مورد توجه قرار گرفته است و  تاکنون ۲۷۰ مقاله در موضوعات مختلف برای شرکت در این همایش دریافت شده که از سوی شورای علمی در حال بررسی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha