به گزارش روز سهشنبه ایرنا از ایمیدرو، «وجیه الله جعفری» در جلسه پایش عملکرد مجموعههای فعال در حوزه اکتشاف و حفاری افزود: براساس تعریف برنامه جامع اکتشاف و تشکیل کمیته تخصصی، برنامهها به شیوه کارشناسی بررسی میشود و به تبع آن مشکلات در شورای عالی معادن مطرح و برای حل آن اقدامهای لازم انجام خواهد شد.
وی، تعیین مشاوران خبره در حوزه اکتشاف را ضروری دانست و افزود: انتخاب مشاوران غیرتخصصی زمینه ساز ارائه اطلاعات نادرست به متولیان بخش معدن و صنایع معدنی میشود، بنابراین مشاوران داخلی باید در کنار مشاوران خارجی دانش روز را فرا بگیرند تا اطلاعات به روزآوری شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو، شناسایی آزمایشگاههای فعال در تسریع برنامههای حوزه اکتشاف را ضروری برشمرد و ادامهداد: ایمیدرو به عنوان بازوی اجرایی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بسترساز عملیاتی کردن برنامه شرکت ها در بخش های مختلف از جمله اکتشاف و حفاری است.
وی اضافهکرد: این سازمان در چارچوب توسعه اکتشافات و حفاری شرکت های تاثیرگذار، حل مسائل کلیدی همچون تامین مالی و تجهیزات را در دستور کار قرار داده و خرید تجهیزات اکتشاف و حفاری از محل منابع صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی نیز یکی از راهکارهای این سازمان محسوب میشود.
صدور سالیانه ۱۰۰۰ پروانه اکتشاف
مدیر اکتشاف ایمیدرو در این نشست گفت: در پنج سال گذشته سالیانه بهطور میانگین یکهزار پروانه اکتشاف و ۵۰۰ گواهی کشف در کشور صادر شده است.
«علی اصغرزاده» افزود: حجم حفاریهای امسال ایمیدرو و شرکت های همکار ۱۷۴ هزار متر بوده که با در نظر گرفتن برنامه های بخش خصوصی در این بخش، میزان حفاری ها امسال به ۵۰۰ هزار متر می رسد.
وی اضافهکرد: اعتبار مورد نیاز اکتشاف کل کشور در سال ۹۹ به میزان ۶۵۰ میلیارد تومان است و با انجام ۵۰۰ هزار متر حفاری توسط ایمیدرو و شرکت های زیرمجموعه و همچنین انجام ۳۶۰ هزار متر حفاری توسط بخش خصوصی، مجموع حفاری ها در سال آینده به ۸۶۰ هزار متر خواهد رسید.
مدیر اکتشاف ایمیدرو ادامهداد: خرید ۲۵ تا ۳۰ دستگاه حفاری برای اجرای برنامه های این بخش، مورد توجه است.
به گزارش ایرنا، آمارهای رسمی نشان می دهد از سال ۹۲ تاکنون، ۴۰ پهنه به مساحت ۳۳۳ هزار کیلومتر مربع به ایمیدرو واگذار شده که ۳۲۲ هزار کیلومتر آن آزاد شده است.
نظر شما