وزیر جهاد کشاورزی: کارگروه ملی پایش محصول پیاز تشکیل می‌شود

جیرفت - ایرنا - وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل کارگروه ملی پایش پیاز در این وزارتخانه خبر داد و اظهار داشت: با مشارکت وزارتخانه های امورخارجه و صمت در خصوص رفع نگرانی کشاورزان جنوب استان کرمان از موضوع مازاد تولید این محصول تصمیم خواهیم گرفت.

به گزارش ایرنا ، کاظم خاوازی روز سه شنبه در جریان سفر یکروزه خود  بمنظور بررسی میدانی شرایط حاکم بر محصولات زراعی در جنوب استان کرمان،  افزود:  بانک کشاورزی  تسهیلات لازم را در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد داد تا نگرانی‌های ما در جنوب هم به لحاظ سرمازدگی فصلی و نیز در بحث صادرات محصولات مازداد برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه بحث مازاد محصول پیاز را از چند بُعد در قالب کارگروه ملی یاد شده  پیگیری می‌کنیم و استاندار کرمان عضو ثابت این کارگروه خواهد بود تا ساماندهی وضعیت بپردازیم تا کشاورزان در این بخش صدمه نبینند و تعرفه‌ها را با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اقتصاد به حداقل خواهیم رساند.

خاوازی تصریح کرد: تصمیمات خوبی در حوزه صادرات  از جمله خرید تضمینی گرفته شد که به شدت پیگیری خواهیم کرد و آن را در شورایی که قانون آن را در وزارت جهاد کشاورزی  دنبال خواهیم کرد و مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.

خاوازی افزود: توضیح شبکه مویرگی پیاز که طرح خواهیم کرد و پیاز را به سراسر کشور عرضه خواهیم  کرد و سازمان تعاون روستایی موظف است که عرضه مستقیم این کار را در انواع کلان شهرها داشته باشد.

وی با ابراز تاسف از خسارت سنگین سرمازدگی به محصولات زراعی و باغی این منطقه افزود: مزارع سیب زمینی و باغات مرکبات که مورد هجمه سرما قرار گرفته  و خسارت قابل توجهی را به کشاورزان وارد کرده بود بررسی میدانی کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: خسارت‌هایی را که امروز از زمین‌های کشاورزی مشاهده کردیم مورد ارزیابی قرار دادیم و کارشناسی آن را با معاون اول رئیس جمهوری اعلام کردیم و   مکاتباتی را با وزیر کشور داشتیم که به نتیجه خوبی رسیدیم و فردا در هیات وزیران گزارش این سفر را مطرح خواهم کرد .

خاوازی اظهار داشت: عمده کاری که برای کشاورزان می‌توان انجام داد آن خواهد بود که این مصوبه را ما سریع به تصویب برسانیم که کشاورزان خود را برای کشت بعدی آماده کنند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امروز با مدیر صندوق بیمه کشاورزی به توافق رسیدیم که بلافاصله از هر محلی که امکان پذیر است کشاورزانی که حداقل بیمه بودند معطل پرداخت هزینه خود نباشند و به سرعت این اتفاق خواهد افتاد.

وی بیان داشت: از محل یارانه‌هایی که در اختیار بخش کشاورزی هست و همچنین کمک‌های اعتباری به کشاورزان که در حوزه باغبانی دچار خسارت شده‌اند را نیز کمک شود.

به گفته خاوازی از محل کارت کشاورز که ما اعتبار قابل توجهی در این قسمت داریم که برای  کشاورزان خسارت دیده تسهیلات درنظر گرفته خواهد شد که بتوانند به عنوان تسهیلات سرمایه در گردش در اختیار آنها باشد که کار کشاورزی آنها در فرآیند مناسب و سطح خوبی قرار گیرد.

وی عنوان کرد:  مدیرعامل بانک کشاورزی  قول مساعد داد تا به کشاورزانی که به درآمد کشت خود متکی بودند و امروز باید وام پرداخت می‌کردند اجرائیه‌ها را با تأخیر طولانی‌تر نسبت به آن اقدام نمایند و با هماهنگی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار بند خ که از آن محل می‌توانیم به کشاورز تسهیلات ارائه بدهیم و بند لام را با کمک بانک مرکزی حل نمائیم که جبران خسارت به سرعت هر چه تمام اتفاق افتاد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha