مخترعان خلخالی حمایت می‌شوند

اردبیل _ ایرنا _ سفیر نوآوری فدراسیون جهانی اختراعات IFIA گفت: مخترعان و مبتکران خلخالی مورد حمایت فدراسیون مخترعان کشور قرار گرفتند.

به گزارش ایرنا ، محمود اسماعیلی امیدوار روز چهارشنبه در آیین تجلیل از مخترعان خلخالی در دانشگاه آزاد اسلامی این شهر اظهارکرد: فدراسیون جهانی اختراعات IFIA یک سازمان وابسته به سازمان ملل متحد است که مقر آن در سوییس بوده و در زمینه ترویج و حمایت از نوآوری و اختراعات فعالیت می‌کند.

فرماندار خلخال هم در این همایش گفت: برای تجاری‌سازی اختراعات مبتکران و ایجاد زمینه تولید انبوه اختراعات و ایده‌های نو و خلاقانه صاحبان فکر و اندیشه و همچنین افراد متقاضی راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان تلاش می‌شود.

 فریدون بابایی اظهارکرد : حمایت‌های فرمانداری در زمینه‌های مختلف از جمله ارائه تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت ، صدور مجوزهای تولید و معرفی اختراع خواهد بود.

وی با بیان اینکه طرح توربین بادی ترکیبی در حوزه انرژی ساخت حسن عابدی رحمانلو مخترع و مبتکر خلخالی در پنجمین مسابقات بین‌المللی اختراعات کشور کانادا ، مدال طلا و جایزه ویژه این مسابقه جهانی را به خود اختصاص داده است، گفت: برای ایجاد انگیزه در بین جوانان صاحب ایده‌های نو و خلاقانه اختراع این جوان مبتکر مورد حمایت قرار گرفته و بزودی زمینه تولید انبوه دستگاه ساخت وی فراهم خواهد شد.

حسن عابدی رحمانلو  ، مخترع جوان خلخالی نیز گفت: وی موفق به طراحی، ساخت و ارائه این طرح تحقیقاتی شده و تجاری‌سازی طرح و ثبت اختراع در سازمان ثبت اختراعات و ابداعات ایران اسلامی انجام شده است.

وی اظهارکرد: پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات هشتم شهریورماه جاری توسط انجمن بین‌المللی نوآوری و مهارت‌های پیشرفته شهر تورنتو کانادا با حمایت فدراسیون بین‌المللی مخترعان (ifia) و انجمن مالکیت معنوی ( wiipA) برگزار و اختراع او موفق به کسب مدال طلای این مسابقات شد.

عابدی گفت: در این دوره از مسابقات ۳۰۰ طرح از ۶۰ کشور در ۲۱ رشته از جمله پزشکی ، ماشین‌آلات ،کشاورزی ، رایانه ، انرژی ، الکترونیک و عمران به رقابت پرداختند که به دلیل شیوع کرونا این رقابت‌ها به صورت برخط یا آنلاین شرکت کردند.

وی که موفق به اختراع توربین تولید گرد باد و برق بادی شده است ، همچنین تشریح کرد: این دستگاه چندمنظوره  الگو گرفته از گرد باد ساز خود را پس از چند سال تلاش و آزمایش و تجربه ساخته و موفق به ثبت این دستگاه در سال ۱۳۹۷در اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور شده است.

وی افزود: این دستگاه تولید برق نمونه داخلی و خارجی ندارد و برخلاف توربین‌های معمول بادی با بهره‌وری از نیروی جنبشی باد و تبدیل آن به انرژی الکتریسته در هر جهت وزش باد کارکرد داشته و در سرعت‌های سه تا ۱۲ کیلومتر در ساعت باد به خوبی کار و برق تولید می‌کند.

او با بیان اینکه دستگاه تولید برق از باد مصارف مختلف ، صنعتی ، کشاورزی و دریایی بویژه چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در جاده‌های فاقد برق پایدار و منطقه‌ای دارد، گفت: استفاده از این دستگاه برای تولید برق سالم بدلیل هدایت گرد و غبار هوا به یک سمت در زمان کارکرد ، موجب پاکیزگی هوای آلوده به ریزگردها و پاکسازی گرد و غبار هوا نیز می‌شود.

وی گفت: هزینه‌های تولید این دستگاه بمراتب کمتر از هزینه تولید و ساخت توربین‌های بادی امروزی بکار گرفته شده در سیستم تولید برق کشور بوده و هزینه نگهداری آن نیز یک دهم هزینه‌های نگهداری دستگاه‌های تولید برق امروزی متداول است.

در این مراسم از سن عابدی رحمانلو و علی شربتی مخترعان جوان خلخالی تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha