به گزارش ایرنا «محمدجواد آذری جهرمی» عصر سهشنبه در مراسم روز فناوری فضایی گفت: من و همکارانم در صدا و سیما درباره پیشرفتهای فضایی صحبت میکنیم اما بار مسئولیت صنعت فضایی و دشواری که در این مسیر وجود دارد، برعهده کسانی است که به دلیل معذوریتهایی که وجود دارد همیشه در پشت پرده هستند. از آنهایی که در گمنامی تمام تلاش میکنند تشکر میکنم اعتقاد دارم که آیندگان به تلاشهای این عزیزان گواهی خواهند داد.
به اعتقاد آذری جهرمی ایران در آینده نزدیک، در مجموع ۵ قدرت فضایی دنیا قرار میگیرد و این اصلا هدف دور از ذهنی نیست.
وی گفت: به پرتابهای ناموفق نگاه نکنید. ما با هر پرتاب ناموفق اشکالات را برطرف میکنیم و اگر پرتاب پیش رو موفق باشد، یک رشد نمایی را تجربه خواهیم کرد.
وی افزود: مطمئن هستیم با برنامهریزیهای انجام شده موفقیت نزدیک است و آینده حوزه فضایی بسیار روشن خواهد بود. ماهواره «طلوع» که توسط وزارت دفاع ساخته شده، آماده پرتاب است و تا قبل پایان سال با ماهواره بر سیمرغ در مدار قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: برای قراردادن ماهواره در مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین یک راه میانبر را با وزارت دفاع طی خواهیم کرد. در این زمینه قراردادی با سازمان فضایی ایران منعقد شده و امیدواریم تا قبل از پایان دولت تست این پروژه که به صورت مقدماتی و تحقیقاتی است انجام شود.
ما در دولت دوازدهم رویکرد جدید توسعه کاربردهای فضایی در کشور را مدنظر قرار دادیم و برای این رویکرد دو راهبرد متفاوت در نظر گرفتیم و تلاش کردیم در بخش توسعه تکنولوژی کار را به بخشهای عمومی و خصوصی واگذار کنیم و به عنوان دولت صرفا حمایتکننده باشیم.
وزیر ارتباطات افزود: در عرصه ماهواره مخابراتی و پرتاب به مدار بالا تلاشهای بسیار زیادی صورت گرفته اما این پروژه نیازمند زمان است و کشورها حتی در صورتی که هیچ محدودیتی نداشته باشند از زمانی که اراده میکنند تا زمانی که ماهواره در مدار قرار میگیرد ۵ سال زمان نیاز دارد اما عمر دولتها چهار سال بیشتر نیست وگاهی اوقات پروژه پس از ۴ سال ناتمام میماند. یکی از عللی که ما موفق نبودیم ماهواره مخابراتی در مدار قرار بدهیم، همین مسئله است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: ما نقاط مداری را دشواری فراوانی که برای دریافت مجوز داشت به بخشهای خصوصی دادیم تا آنها بتوانند ماهواره در مدار قرار بدهند. به همین واسطه امروز یک اپراتور ملی ایرانی داریم که میتواند ماهواره مخابراتی تهیه کند و آن را در مدار قرار دهد.
وی افزود: اپراتور ملی ماهواره موافقت اصولی خود را دریافت کرده و تا سه سال آینده، نخستین ماهواره مخابراتی را در مدار زمین و در موقعیت ۴۳.۵ درجه مداری قرار میدهد. چند کنسرسیوم دیگر نیز درخواست دریافت پروانه اپراتور ماهوارهای دارند.
جهرمی با اشاره به خبر پرتاب ماهواره که روز گذشته (دوشنبه) توسط وزارت دفاع انجام شد، افزود: نسل جدید پرتابگر دیروز با رونمایی از پرتابگر ذوالجناح تست شد. این پرتابگر با هزینه کمتر وارد فرآیند پرتاب میشود و میتواند وزن بیشتر از یک ماهواره را نیز تحمل کند. اکنون تست زمینی این ماهواره بر با موفقیت انجام شده است، اظهار امیدواری کرد که به زودی تست میدانی آن آغاز شد. تحقیقات پرتابگر توسط وزارت دفاع به خوبی پیش میرود. چند پروژه مهم نیز مانند ماهواره «پارس یک» آماده پرتاب است و تست میدانی آن با موفقیت انجام شده است.
اوی گفت: امروزه کسب وکارهای فضاپایه به قدری رشد کردهاند که دولت جزو مشتریان آنهاست. وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و بسیاری از سازمانهای دیگر با استفاده از دادههای فضایی تصمیماتی را اتخاذ میکنند.
آذری جهرمی با بیان این که اکنون۱۰۰ کسب و کار فضاپایه شکل گرفتهاند، افزود: پارک فناوری مازندان که قبل از تیرماه به بهرهبرداری می رسد، پارک بسیار مهمی است.
وی تاکید کرد: سازمان فضایی به عنوان پیمانکار چند پروژه مهم در حال پیگیری دارد. ماهواره پارس ۱ که با زنجیره ای از پژوهشگران کشور شکل گرفته، ماهواره طلوع که با شرکت صاایران ساخته شده و امیدواریم تا قبل از پایان امسال در مدار قرار بگیرد.
حرکت راهبردی بزرگ در سطح بینالمللی داشتیم که امیدواریم به زودی شرایطی ایجاد شود که بتوانیم این خبر را با جزئیات بیشتر به مردم اعلام کنیم. این حرکت راهبردی دستاورد مهمی برای صنعت فضایی ایران خواهد بود.
به گزارش ایرنا، مراسم روز فناوری فضایی عصر سه شنبه با حضور وزیر ارتباطات، رییس سازمان فضایی، رییس پژوهشگاه فضایی و فعالان این حوزه در موزه ارتباطات برگزار شد.
نظر شما