به گزارش ایرنا ، قاسم سلیمانی دشتکی روز چهارشنبه در دیدار با رییس سازمان امور عشایری کشور و مجموعه مسوولان استانی اظهار داشت: از منظر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی عشایر ذخایر انقلاب هستند و باید نسبت به امورات آنان نهایت توجه صورت گیرد.
وی با قدردانی از مجموعه تلاش های حوزه عشایری استان، افزود: امروز شیوه زندگی و فعالیت عشایر دگرگون شده و تقریبا به شکل نیمه سنتی تغییر کرده است.
استاندار ایلام یادآور شد: وسعت مراتع و منابع عشایر در گذشته گسترده بود، اما امروز مراتع کم شده و تحریم ها نیز آسیب های زیادی به دامداران وارد کرده است.
سلیمانی دشتکی با عنوان این مطلب که مرز ایران در استان ایلام با عراق ۴۳۰ کیلومتر است و اغلب مردم دو طرف مرز اشتراکات فرهنگی، مذهبی و قومی با هم دارند، تاکید کرد: این اشتراکات یک ظرفیت است و باید در برای برقراری تعاملات در حوزه ای مختلف از آن استفاده کرد.
وی خواستار اتخاذ تدابیری برای صادرات کالاها و تولیدات مازاد نیازهای استان های مرزی شد و تاکید کرد: استان ایلام بیش از چهار برابر نیاز خود گوشت قرمز تولید می کند که اگر زمینه صادرات تولیدات مازاد ایجاد شود، علاوه بر اینکه باعث تحرک در حوزه دامداری برای جایگزینی بیشتر دام می شود، ارزش افزوده را افزایش داده و از طرفی برای کشور نیز ارز آوری خواهد داشت.
سلیمانی دشتکی در ادامه از رییس سازمان امور عشایری کشور خواست در زمینه کسب مجوز صادرات کالاهای مازاد عشایر نظیر گوشت و فرآورده های گوشتی تلاش کند.
استاندار ایلام همچنین خواستار همکاری بیشتر دستگاههای مختلف در امور عشایری استان شد و گفت: همه دستگاه ها باید به تعهدات خود نسبت به امور عشایری عمل کنند.
وی اضافه کرد: از سازمان برنامه و بودجه استان و کشور می خواهیم که برای افزایش بودجه امور عشایری به نسبت ظرفیت های مهم این حوزه اقدام کنند.
سلیمانی دشتکی خواستار افزایش سهمیه آرد عشایر شد و گفت: عشایر مهمان نواز و مهمان پذیر هستند و سرانه آرد عشایر نباید همسان با سرانه شهر باشد.
استاندار ایلام با اشاره به تصویب مرز شهابی توسط کشور عراق نیز گفت: مرز رسمی چنگوله و شهابی به زودی با حضور مسوولان دو کشور بازگشایی خواهد شد.
سلیمانی دشتکی در خصوص مرز چیلات نیز یادآور شد: مدت زیادی است که ما زیرساخت های این مرز را آماده کرده ایم و باید طرف عراقی نیز پای کار بیاید که البته با جدیت تمام برای تصویب آن تلاش می کنیم.
وی اضافه کرد: بازگشایی دو مرز بازارچه چیلات و چنگوله منجر به تحرک و تحول بزرگی در امور تجاری استان و کشور به بویژه در حوزه عشایری خواهد شد.
رییس سازمان امور عشایر کشور نیز در این دیدار از حمایتها و توجه مثبت استاندار ایلام به امور عشایری قدردانی کرد، گفت: این نگاه مثبت باعث شده است که امروز ایلام از استان های بسیار خوب و موفق و جزو سه استان برتر کشور در حوزه عشایری باشد.
شاهپور علائی مقدم از نبود ظرفیت های قانونی برای بهرهوری عشایر از بودجه و اعتبارات در گذشته یاد کرد و افزود: با پیگیری های انجام گرفته تحول خوبی در قانون برنامه ششم حاصل شده و امروز ۱۷ ظرفیت قانونی ایجاد شده است.
وی یادآور شد: این مهم باعث شریک شدن عشایر در ارزش افزوده خواهد شد و در این رابطه سالانه ۱۶۰ میلیارد تومان برای امور عشایر کشور اختصاص داده می شود در حالی که در برنامه پنجم تنها یک ظرفیت در نظر گرفته شده بود.
علائی مقدم در پایان به خاطر حمایت های خوب استاندار و پای کار بودن مجموعه مسوولان ذی ربط در اجرای قابل توجه طرح ها و پروژه های مهم عشایری استان قدردانی کرد و گفت: استان ایلام با ۱۶ میلیارد تومان طرح و پروژه در حوزه عشایری سال ۹۸ و امسال نیز با ۹ میلیارد تومان از استان های موفق کشور بوده است.
به گزارش ایرنا، عشایر استان ایلام ۱۱ درصد جمعیت استان داشته و تولیداتی به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سال دارند.
نظر شما