۱۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۲:۳۲
کد خبرنگار: 888
کد خبر: 84209680
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رئیس جامعه مدرسین: آیت‌الله ری‌شهری چهره ماندگار حوزه علمیه است

 قم- ایرنا- رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: آیت‌الله ری‌شهری وزنه‌ای برای جامعه حوزوی و انقلابی ما و چهره ماندگار حوزه و کلینی عصر حاضر است.

آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری روز چهارشنبه در آیین نکوداشت آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری با عنوان «تجلیل از پنجاه سال حدیث‌پژوهی و دو دهه خدمت در حج و زیارت»، افزود: به برکت تاسیس دارالحدیث، امروز حدیث به دانشگاه نیز راه پیدا کرده است و دانشجویان نیز با روایات اهل‌بیت(ع) آشنا هستند.

وی با بیان این‌که پرداختن به روایات درباره مسائل کلامی و اخلاقی، به‌ویژه در مستحبات کمتر صورت گرفته است، افزود: همان کاری که علمای بزرگ ما درباره فقه انجام دادند، درباره سایر علوم در حدیث نیز باید انجام بگیرد که سخنوران مطمئن باشند سند روایت صحیح است و مشکلی ندارد.

وی حدیث را مادر علوم اسلامی دانست و گفت: علامه طباطبایی(ره) معتقد به تفسیر قرآن به قرآن است؛ اما آن را مستغنی و بی‌نیاز از حدیث نمی‌داند تا چه رسد به علوم اسلامی که همه باید از آن بهره ببرند.

حسینی بوشهری در تبیین شخصیت آیت‌الله ری‌شهری، گفت: وی جرقه پرداختن به کار حدیثی را در نجف زد و حتی زندان ساواک نتوانست وی را از این حرکت بزرگ و ماندگار باز دارد.

وی خاطرنشان کرد: آیت‌الله ری‌شهری غیر از فعالیت‌های خود شاگردانی هم تربیت کرده است؛ آثار موضوعی، رونق‌بخشیدن به دانشگاه، فعالیت در فضای حقیقی و مجازی، ترجمه به زبان‌های مختلف، کیفیت‌بخشی به‌جای کمیت‌بخشی از جمله اقدامات وی است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه رسیدگی دقیق به وضعیت زائران و دیپلماسی فعال آیت‌الله ری‌شهری در زمان نمایندگی ولی‌فقیه در امور حج و زیارت را کارنامه درخشان وی دانست و افزود: تبادل تجربه، ایجاد ارتباط برای انجام یک حج واقعی و مطلوب و برگزاری دعای کمیل و برائت پافشاری می‌کردند.

وی در ادامه حدیث را پس از قرآن کریم از منابع مهم آموزه‌های دینی دانست و گفت: ظرفیت «حدیث» در ابعاد اجتماعی، سیاسی، اخلاقی و دیگر ابعاد زندگی نقش تاثیرگذاری دارد.

وی ادامه داد: حدیث، میراث ماندگار معصومان(ع) است که امروز به دست ما رسیده و گنجینه‌ای گران‌بها در دست ما است؛ به بیان امام صادق(ع) باید شیعیان را به اندازه شناختشان از روایات ائمه(ع) بشناسیم که هر چه آشنایی آنان در این عرصه بیشتر باشد، درجاتشان بالاتر است.

حسینی بوشهری افزود: شخصیت‌های بزرگ و پژوهشگران اسلامی با آثاری همچون وسائل‌الشیعه، کافی و مستدرک و همه کتب روایی، امروز به‌عنوان گنجینه‌ای گران‌بها در اختیار ما است؛ این هم به سبب مشوق‌هایی همچون حدیث «جلاءالقلوب» است، باعث تدوین کتب شده است.

وی تصریح کرد: اگر حدیث را از علوم اسلامی کم کنیم، چیز قابل توجهی باقی نمی‌ماند؛ قرآن کریم به ما یاد داده است که تفسیر به معنای «کشف ‌الغناء» است و پیامبر باید تبیین‌کننده باشد.

در آیین نکوداشت آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری با عنوان «تجلیل از پنجاه سال حدیث پژوهی و ۲ دهه خدمت در حج و زیارت» ، آیات مرتضی مقتدایی عضو جامعه مدرسین ،محمد محمدی ری‌شهری تولیت حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع)، ،محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) و حجج‌اسلام والمسلمین سیدعلی قاضی‌عسکر نماینده پیشین ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، محمدجواد شهرستانی نماینده آیت‌الله سیستانی در ایران و استاندار و شهردار قم حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha