«آگراندیسمان»؛ کتاب عکس‌های برگزیده جشنواره تئاتر فجر منتشر شد

تهران- ایرنا- کتاب آثار برگزیده عکس سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر با عنوان «آگراندیسمان» منتشر شد و در سایت این رویداد قرار گرفت.

همزمان با سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر کتاب آثار برگزیده عکس سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با عنوان آگراندیسمان منتشر شد. محتوای این کتاب که به صورت پی دی اف در سایت جشنواره به نشانی www.fitf.ir قابل دسترس است، شامل عکس‌های این دوره از جشنواره می‌شود.

این کتاب به دبیری حسین مسافر آستانه، مدیریت مهدی آشنا، مسئولیت اجرایی مهتا کریمی، طراحی جلد و گرافیک حمیدرضا زنگنه، عکس مهدی آشنا و ترجمه نیما فردوسی تهیه شده است.

دبیر سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر در یادداشتی برای مقدمه این کتاب نوشته است: در دوران سخت و دشواری هستیم. این جمله را می توانست نویسنده ای در دوران قــرون وسطی، یــا شاعری در هنگامه همه گیـری طاعون یا روزنامه نگاری در دوران آنفولانزای اسپانیایی نوشته باشد. اما این جمله تکرار هر روزه ماست. نقش هنر در نـارش و ثبت بحران های تاریخی با توجه به چند کتاب تاریخ هنر در پیش چشم ماست. جشنواره تئاترفجر و مشخصا بخش عکس و پوستر در این سال سخت چنیـ کارکردی دارند. هنرهای تجسمی در فقدان تئاترها بر صحنه و تعطیلی گالری‌ها و بی رونقی سینماها، همین نقش را بر عهده دارد. عکس ها روزگار ما را در این روزگار کرونایی ثبت می‌کند و پوستر ها انعکاس این تاثیر را بر هنرمند آشکار می‌سازد. این بخش ها و مخصوصا امسال، نه ویترین رنگین تئاترهای اجرا شده، بلکه بر نمونی از تلخی رنگیست که در حال سپری کردن آنیم. روزگار سـخت تمام می‌شود و عکس ها و پوسترها می‌مانند...

به گزارش ایرنا، جشنواره تئاتر فجر به‌عنوان مهم‌ترین رویداد رقابتی و جشنواره‌ای در عرصه هنر تئاتر و بازتاب‌دهنده‌ آینه تمام‌نمای هنر انقلاب در ایام یوم‌الله دهه فجر امسال (۱۳۹۹) در شرایط سی‌ونهمین دوره خود را با دبیری حسین مسافرآستانه پشت سر می‌گذارد که شرایط شیوع و گسترش ویروس کرونا در کشور مختصات برگزاری جشنواره‌ها و فعالیت‌های هنری به‌ویژه در عرصه تئاتر را با شرایط بسیار ویژه‌ای مواجه کرده است.

تعطیلی فعالیت‌های نمایشی به‌ویژه تماشاخانه‌ها و سالن‌های میزبان آثار نمایشی از یک‌سو و ازسوی دیگر برگزاری بخش اعظم این رویداد به‌عنوان مهم‌ترین رویداد عرصه تئاتر کشور در بستر فضای مجازی، ویژگی‌های این دوره جشنواره را متمایزتر از ادوار دیگر ساخته است.

همچنین دو محور «رادیوتئاتر» و «فیلم‌تئاتر» به‌عنوان دو بستر متفاوت تولید آثار نمایشی و ارائه آن به مخاطبان برای نخستین‌بار به‌عنوان بخش‌های اصلی و استوانه این جشنواره تعریف شده است.

همچنین با اعلام دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر بازگشایی مجدد تالارهای نمایشی از ابتدای بهمن‌ماه با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ظرفیت محدود و حداکثر ۵۰ درصدی نمایش‌ها، سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر را به یکی از معدود رویداد عرصه هنری کشور در قالب جشنواره‌های هنری فجر بدل ساخته که به شکل محدود میزبان مخاطبان خواهد بود.

در کنار دو بخش یادشده (رادیوتئاتر و فیلم‌تئاتر) به‌عنوان دو ستون اصلی جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم؛ اختصاص بخش «سرباز انقلاب» به مناسبت نخستین سالروز شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری‌زاده باعث شده‌است که این رویداد بعد از مدت‌ها یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های محتوایی خود را بر حوزه تئاتر مقاومت و دفاع مقدس به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین بن‌مایه‌های گفتمان فرهنگی انقلاب قرار دهد.

از دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره می‌توان به بخش «نمایش‌های میدانی و  خیابانی»، «بخش دیگر گونه‌های اجرا»، «بخش رقابتی آثار صحنه‌ای»، «بخش رقابتی برگزیدگان جشنواره‌های استانی» و «بخش رقابتی نمایشنامه‌نویسی» اشاره کرد.

سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه در تهران در حال برگزاری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha