رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، چهارشنبه در دویست و پنجاه و هشتمین نشست دانشگاهی ستاد مدیریت کرونا، ضمن بررسی اقدامات و فعالیتهای حوزههای مختلف این دانشگاه در زمینه مقابله با بیماری کووید۱۹، بر افزایش تستهای کروناویروس تاکید و بیان کرد: افزایش تعداد تستها سبب سرعت بخشیدن به روند شناسایی بیماران موارد مشکوک ابتلا به کرونا و ارائه بهتر خدمات و مراقبتهای درمانی به بیماران خواهد شد.
دکتر مهرزاد لطفی، همچنین در مورد اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در استان فارس و نتایج خوب این طرح ملی اظهار داشت: تمام سازمانها و ادارههای مرتبط باید با جدیت در اجرای این طرح ملی که مزین به نام شهید سلیمانی است، مشارکت و فعالیت داشته باشند تا این طرح بهتر از گذشته اجرا و خدمت رسانی به بیماران و گروههای هدف به بهترین نحو انجام شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنانش، هماندیشی و همفکری را یکی از مهمترین اصول مقابله با کرونا برشمرد و گفت: مسائل وقتی به صورت علمی کار شود، نتایج آن نیز روشنتر و بهتر خواهد بود.
لطفی ادامه داد: تلاش برای تولید واکسن کرونا در ایران و جهان در حال انجام است، اما در کنار واکسن، رعایت دستورالعملهای بهداشتی اهمیت بیشتری دارد، بنابراین باید برای مقابله با کرونا با رعایت اصول بهداشتی، سلامت افراد حفظ و پس از آن برای تولید واکسن تلاش شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، نیز در این نشست، گزارشی از اقدامات انجام شده در دنیا برای تولید واکسن کرونا ارائه داد و افزود: بحث واکسن یکی از مهمترین موضوعها در تمام بیماریهای عفونی است.
دکتر محسن مقدمی اضافه کرد: در گذشته تولید واکسن برای بیماریها حدود ۱۰ تا ۱۵ سال طول میکشید، اما در زمینه بیماری کووید۱۹ با توجه به مسائل اقتصادی و بحث بازاریابیها، تلاش گستردهای از سوی شرکتهای مختلف دنیا برای تولید واکسن آغاز شده و این شرکتها میخواهند در این زمینه پیشتاز باشند.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علو پزشکی شیراز نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه روند شیوع کروناویروس به سمتی است که شمار بیماران بدحال در حال افزایش است، گزارشی از بیماران کووید۱۹ بستری در بیمارستان های استان فارس و روند ارائه خدمات درمانی به آنان ارائه داد.
دکتر اورنگ ایلامی، همچنین گزارشی تحلیلی از روند تولید واکسن کرونا در ایران و مقایسه آن با واکسنهای تولید شده در کشورهای مختلف دنیا به اعضای ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارائه داد.
شمار افراد بستری مبتلا به کووید ۱۹ روز به افزایش است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز هم در این نشست بیان کرد: آمارها بیانگر این است که، تعداد مراجعان به مراکز منتخب درمان سرپایی (۱۶ ساعته) و همچنین شمار افراد بستری رو به افزایش است، به همین سبب از مردم درخواست میکنیم برای پیشگیری از انتقال بیماری کووید۱۹، ضمن استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و شست و شوی مکرر دست ها، از سفرهای غیرضروری و حضور در تجمعها به ویژه دورهمیهای خانوادگی نیز بپرهیزند.
عبدالرسول همتی افزود: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون در آزمایشگاههای استان فارس، بیش از ۶۱۴ هزار تست به روش سریع، PCR و تشخیصی به روش مولکولی تهیه شده و در مجموع از ابتدا تا به حال، ۱۷۰ هزار و ۲۴۹ بیمار مثبت قطعی مبتلا به کووید۱۹ در این استان شناسایی شده است.
او اظهار داشت: بر اساس آخرین آمارها، در حال حاضر ۵۲۴ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم کرونا در بیمارستانهای استان فارس بستری هستند که از این تعداد ۹۹ بیمار به دلیل وخامت شرایط در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) بیمارستانهای این استان خدمات درمانی دریافت میکنند.
به گفته وی، تا کنون ۱۶۳ هزار و ۷۷۹ بیمار کووید۱۹ نیز با بهبودی کامل از بیمارستانهای فارس مرخص و یا از ایزوله خانگی خانگی خارج شدهاند.
همتی ادامه داد: با جان باختن سه نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در استان فارس، شمار قربانیان بیماری کووید۱۹ در این استان از ابتدای شیوع این بیماری تا امروز (پانزدهم بهمن ماه ۹۹ ) به سه هزار و ۱۵۴ نفر رسیده است.