۱۶ پایگاه اورژانس در استان بوشهر راه‌اندازی می‌شود

بوشهر-ایرنا- رئیس سازمان اورژانس استان بوشهر گفت: راه‌اندازی ۱۶ پایگاه اورژانس تا پایان سال ۱۴۰۰ مصوب شده است که با این تعداد، شمار پایگاه‌های اورژانس جاده‌ای و شهری استان به ۷۰ می‌رسد.

به گزارش ایرنا عبدالرحیم دادجو روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران، افزود: در زمان حاضر بسیاری از نقاط استان به اورژانس جاده‌ای و شهری دسترسی ندارند که با راه‌اندازی این ۱۶ مرکز دسترسی در استان کامل می‌شود.

وی اضافه کرد: سازمان اورژانس استان بوشهر اکنون با ۵۵ آمبولانس در قالب ۵۳ پایگاه شهری و جاده‌ای و یک پایگاه هوایی فعالیت می‌کند.

رئیس سازمان اورژانس استان بوشهر اعلام کرد: ۳۵ هزار متر زمین در گذر امام علی تملک شده است که در فاز نخست پیش از پایان سال جاری پایگاه اورژانس هوایی در آن کلنگ زنی می‌شود و در مراحل بعد سوله بحران، ستاد مرکزی اورژانس استان و امکانات آموزشی و ورزشی برای کارکنان و تعمیرگاه مرکزی آمبولانس‌ها در آن احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه اکنون اورژانس هوایی برای پروازهای خود از زمین نیروی دریایی سپاه استفاده می کند، بیان کرد: شرکت مشاور تهیه نقشه پایگاه اورژانس هوایی انتخاب و باند هلی کوپتر، محل استقرار امکانات و تیم‌های پزشکی طراحی شده است و تا کنون استاندار بوشهر ۲۷ میلیارد ریال برای اجرای این پروژه اختصاص داده است.

دادجو یادآور شد: پایگاه اورژانس هوایی استان بوشهر از سال ۹۳ در بوشهر با همکاری  و استفاده از بالگرد پایگاه هوایی نیروی دریایی جمهوری اسلامی آغاز به کار کرد اما از سال ۹۶ یک فروند بالکرد از شرکت خصوصی اجاره شد تا به صورت دربست به عملیات هوایی اورژانس بپردازد.

رئیس سازمان اورژانس استان بوشهر اظهار کرد: امروز بیماران در استان نگران اعزام به موقع به مراکز درمانی نیستند و بالگرد اورژانس هوایی در دشوارترین شرایط آنها را به مراکز درمانی استان و در صورت لزوم به شیراز منتقل می‌کند.

وی ادامه داد: در راستای اقدامات توسعه‌ای سازمان اورژانس استان از سال ۹۱ تبدیل پایگاه‌های کانکسی به ساختمان آغاز شده است و در هشت سال گذشته برای ۲۵ پایگاه از ۳۶ پایگاه کانکسی استان ساختمان‌سازی شده است.

دادجو اضافه کرد: از ۱۱ پایگاه کانکسی باقی مانده، ۳ ساختمان در عالی‌شهر، دویره و دوراهک دهه مبارک فجر به بهره‌برداری می‌رسد، ساختمان پایگاه ‌های گلستان دشتی و بندر ریگ نیز در دست اجرا است و ساخت ۳ ساختمان را نیز خیرین سلامت تقبل کرده‌اند.

رئیس سازمان اورژانس استان بوشهر اعلام کرد: همچنین زمین ساخت یک پایگاه اورژانس نیز به مساحت ۵۴۰ متر مربع در دهکده گردشگری تملک شده است که برای اجرای آن نیازمند همکاری بیشتر شهرداری برای اخذ مجوز است.

وی گفت: این پایگاه جایگزین پایگاه غیر استاندارد باغ زهرا مستقر در آتش‌نشانی است که تنها ۱۰ متر مربع است در حالی که پایگاه اورژانس شهری استاندارد باید ۱۲۰ متر مربع و در ۲ طبقه ساخته شود.

دادجو افزود: همچنین از ابتدای مهرماه سال جاری یک پایگاه اورژانس یک نفره در فرودگاه بوشهر راه اندازی شده است که  از یک ساعت قبل  تا یک ساعت پس از پروازها به مسافران خدمات می‌دهد و درصورت نیاز، آمبولانس به محل اعزام می‌شود.

رکوردهای سازمان اورژانس بوشهر

رئیس سازمان اورژانس استان بوشهر اعلام کرد: میانگین زمانی رسیدن آمبولانس به محل در کشور در بخش جاده‌ای ۱۵ و در شهری ۹ دقیقه است در حالی که این میانگین در استان بوشهر ۹ و ۷ دقیقه است.

دادجو ادامه داد: فاصله پایگاه‌های اورژانس جاده‌ای در کشور به طور میانگین ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر است که این فاصله در بوشهر  به طور متوسط۲۳ کیلومتر شده است و به لحاظ پوشش جمعیتی در کشور به طور میانگین به ازای هر ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر یک پایگاه وجود دارد اما در استان به ازای هر ۲۲ هزار نفر یک پایگاه وجود دارد.

وی با بیان اینکه اورژانس بوشهر در سال ۴۰ هزار ماموریت انجام می‌دهد، گفت: انتقال سریع و به موقع مصدومان از افتخارات این سازمان اورژانس است طوریکه امسال تاکنون فوتی حین انتقال در آمبولانس در استان تنها ۹ مورد بوده است  که ۳ نفر تصادفی بوده است و ۶ نفر هم غیر تصادفی بوده‌اند.

این مقام مسئول گفت: امسال ۳۶ احیای موفق از سوی اورژانس صورت گرفته و ۶ زایمان در آمبولانس نیز به ثبت رسیده است.

دادجو عنوان کرد: مزاحمت‌های تلفنی به اورژانس بسیار کم شده است چرا که اگر مزاحمتی تکرار شود امکان رد یابی و معرفی به مراجع قضایی وجود دارد و همچنین ۲۰ تا ۳۰ درصد از تماس‌ها نیاز به اعزام آمبولانس وجود ندارد و مشاور به آنها پاسخ می‌دهد.

کرونا و سازمان اورژانس بوشهر

رئیس سازمان اورژانس استان بوشهر گفت: در ۱۰ ماه اخیر افزون بر ۷۰۰ بیمارکرونایی با آمبولانس‌های اورژانس‌ منتقل شده‌اند و ۱۰۰ تن از کارکنان اورژانس نیز به کرونا مبتلا شده‌اند اما هیچ مورد فوتی در میان آنها رخ نداد.

دادجو با بیان اینکه اورژانس به بیماران کووید ۱۹ نیز مانند سایرین خدمت‌رسانی می‌کند، افزود: بر اساس تریاژ تلفنی و از سوی کارشناسان تشخیص داده می‌شود که نیاز به اعزام آمبولانس وجود دارد یا خیر.

امکانات به روز اورژانس بوشهر

 وی بیان کرد: امروز آمبولانس‌های اورژانس بوشهر کاملا به روز است و همزمان در کشورهای اروپایی نیز از همین نوع آمبولانس استفاده می‌شود.

دادجو اضافه کرد: ۵ آمبولانس مجهر مخصوص مناطق صعب‌العبور نیز در اختیار اورژانس استان است که برای خدمت‌رسانی در مناطق دشوار چون پشتکوه دشتستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان اورژانس استان بوشهر گفت: یکپارچه سازی اورژانس استان از دیگر اقداماتی است که در دست اجرا است و بر اساس آن امکان ردیابی تماس از هر نقطه استان در مرکز وجود دارد، این طرح سرعت خدمت رسانی و پیگیری تماس را افزایش می‌دهد، کاغذ از فرآیند این خدمت‌رسانی حذف می‌شود و همه امور بر بستر اینترنت صورت می‌گیرد.

دادجو یادآور شد: نخستین پایگاه اورژانس استان بوشهر در سال ۵۸ و زیر نظر بخش بیمارستانی راه‌اندازی شد اما از سال ۷۵ سازمان اورژانس به صورت مستقل و زیر مجموعه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی فعالیت می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha