حسن اسحاقی روز پنجشنبه در حاشیه بهره برداری از یک مزرعه ماهیان سردابی در بابلسر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت که امسال تاکنون یکهزار و ۲۹ کیلوگرم خاویار به ارزش بیش از ۵۳۲ هزار دلار از مازندران به خارج از کشور صادر شد.
وی کشورهای مقصد صادرات خاویار مازندران را انگلیس، قطر، آذربایجان ، روسیه و امارات متحده عربی معرفی کرد.
اسحاقی افزود : در مجموع نیز در زمینه محصولات شیلاتی تا ماه گذشته ۳۷ درصد افزایش صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشتیم ، اما در دی ماه امسال بسته شدن خروجی های کشور به مقصد بعضی کشورها باعث کاهش صادرات محصولات شیلاتی استان شد.
طبق آمار رسمی شیلات مازندران سال گذشته حدود ۱۱هزار و ۲۴۰ تن انواع محصولات شیلاتی به ارزش اقتصادی ۳۵ میلیون و ۸۷۶ هزار دلار به خارج از کشور صادر کرده بود که به لحاظ وزنی ۶۰ درصد و به لحاظ ارزشی ۲۱ درصد نسبت به سال ۱۳۹۷ رشد داشت.
مازندران با داشتن سه هزار و ۴۵۰و احد پرورش آبزیان، قطب آبزی پروری کشور محسوب می شود. از مجموع واحدهای پرورش آبزیان مازندران ۲۷۶ واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و ۱۴ واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند.
سفید، کپور، آزاد (فیتیباک) و انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران است.
حدود ۸۰۰ قطعه آببندان با مساحت ۱۷ هزار هکتار و ظرفیت حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب در مازندران وجود دارد که هر ساله علاوه بر تامین آب کشاورزی، انواع ماهی کپور، آزاد، سفید و فیتوفاک در آنها تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می شود.
اقتصاد مقاومتی در شیلات
مدیرکل شیلات مازندران گفت : طرح های شیلاتی از طرح های جهش تولید و اقتصاد مقاومتی همراه با فصل بندی هستند و به دلیل وجود گونه های مختلف ماهیان گرمابی و سرمابی رعایت فصل بندی در این حوزه لازم است.
وی از افتتاح چهار طرح شیلاتی اقتصاد مقاومتی در ایام دهه فجر امسال خبر داد و افزود که اجرای این طرح ها از سال ۹۸ شروع شده بود.
اسحاقی مزرعه پرورش ماهیان سردابی و خوراک آبزیان در شهرستان بابل، مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در محدوده شهرستان قائمشهر، مزرعه پرورش زالو در نوشهر و ۴ مزرعه پرورش ماهی در قفس با ۲۸ حلقه قفس در منطقه نوشهر را از جمله این طرح ها معرفی کرد.
وی از افزایش ۲۰۰ تنی تولید ماهیان سردابی در قفس دریایی استان خبر داد و گفت : برنامه تولید ۴۰۰ تن گونه های مختلف ماهیان خاویاری را نیز در برنامه داریم و اگر شرایط خوب رقم بخورد برنامه افزایش ماهیان گرمابی در منطقه شرق استان را هم شاهد خواهیم بود.
مدیرکل شیلات مازندران افزود : مزرعه پرورش ماهی که امروز به بهره برداری رسید مزرعه ۴۰ تنی و از نوع گونه های سردابی با اشتغال پایدار چهار نفر است که برای آن ۱۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
وی گفت : در حال حاضر این مزرعه در مرحله غذادهی است و اردیبهشت و خرداد سال آینده فصل برداشت ماهیان آن فرا می رسد و پس از آن هم پرورش گونه های گرمابی شروع می شود.
نظر شما