مهرالله رخشانیمهر عصر پنجشنبه در حاشیه افتتاح طرحهای مدرسهسازی خلخال به خبرنگار ایرنا بیان کرد: با تحویل این تعداد پروژه آموزشی،شمار کلاسهای درس تحویلی به آموزش و پروش در سال جاری به ۲۶ هزار کلاس درس خواهد رسید.
وی اضافه کرد: در حال حاضر ۱۹.۵ درصد مدارس کشور نیازمند تخریب، بازسازی و یا مقاومسازی هستند که تعداد قابل توجهی از مدارس استان اردبیل و خلخال را نیز شامل میشود.
رخشانیمهر اظهارکرد: بیشتر پروژههای عمرانی که در چهار سال اخیر تحویل آموزش و پرورش شده یا خیرساز بوده یا با مشارکت خیران اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد مدارس کشور توسط خیران احداث شده است، اضافه کرد: اگر در یک منطقه روستایی ۳۰ درصد و در مناطق شهری ۵۰ درصد اعتبار مدارس توسط خیران تامین شود، پروژه به عنوان پروژه خیرساز تلقی میشود.
رخشانی مهر همچنین به تخصیص اعتبار برای سامانه گرمایشی مدارس اشاره کرد و افزود: تا چند سال قبل دغدغه وسایل گرمایشی نفتی در مدارس وجود داشت، ولی امروز دیگر این دغدغه را نداریم ، تنها ۴۷ هزار بخاری گازی در مدارس کشور باقی مانده که از محل اعتبارات نوسازی تجهیزات گرمایشی مدارس در سال آینده این تعداد نیز ساماندهی میشود.
وی اظهارکرد: با توجه به شرایط پیشآمده ناشی از شیوع ویروس کرونا حوزه فعالیت این سازمان نیز دچار آسیبهایی شده است، اما عزم این سازمان ادامه روند اجرای پروژههای آموزشی بویژه تکمیل پروژههای نیمهتمام با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی است.
او افزود: دولت تلاش کرده در پروژههای مشارکتی سهم خود را ارائه کند به نحوی که در سال ۹۶ بیش از ۲ هزار میلیارد ریال، در سال ۹۷ بیش از چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و در سال ۹۸ ، ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت در زمینه ساخت مدارس مشارکتی تخصیص یافته است.
به گفته وی، در سال ۹۹ نیز این اعتبار با رشد ۱۶ برابری ۳۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.
رخشانیمهر درباره توسعه مدارس سبز گفت: شاخصههایی همچون صرفهجویی در مصرف انرژی، مدیریت پسماند، استفاده از آب خاکستری و صرفهجویی در مصرف آب برای دستیابی به مدیریت سبز به استانها ابلاغشده و برخی از مدارس نیز به این مهم دست یافتهاند.
رئیس سازمان نوسازی وتجهیز مدارس کشور اظهارکرد: تا سال گذشته مدارس سبز به صورت پایلوت در استانهای سیستان و بلوچستان، تهران و زنجان اجرا میشد اما امروز این شمار به ۱۵ استان افزایش یافته است.
نظر شما