استاندار کرمان: بومگردی‌ها باید مروج فرهنگ محلی به گردشگران باشند

کرمان - ایرنا - استاندار کرمان گفت: بومگردی ها باید فرهنگ محلی را ترویج دهند و علاوه بر ظاهر بنا در همه جنبه ها به معنای واقعی دارای اصالت بومی بوده و مهم تر از آن برای سلایق مسافران اهمیت قائل شوند.

به گزارش ایرنا علی زینی وند امروز ( جمعه ) در ادامه سفرهای شهرستانی و منطقه ای خود به بخش راین سفر کرد تا ضمن افتتاح طرحهای مربوط به دهه مبارک فجر از نزدیک با قابلیت ها و در عین حال مشکلات منطقه به صورت میدانی آشتا شود.

زینی وند  استاندار کرمان در جریان بازدید از خانه بومگردی قندچین  وجود این حوزه گردشگری محلی را در گسترش گردشگری پسا کرونا موثر دانست و گسترش اصولی خانه های بومگردی بر مبنای فرهنگ بومی و توجه به عناصر  مردم شناسی را در رونق آنها خواستار شد.

به گفته یک از  پژوهشگران بومی راین، قدمت  خانه باغ تاریخی (نوذری) محل بومگردی قندچین به اواخر قاجاریه می رسد.

منطقه راین کرمان واقع در کویرهای تفتیده ظرفیت های گردشگری منحصربفردی از  ارگ و قلعه باشکوه تاریخی راین گرفته  تا آبشار مسحور کننده آن که در دامنه  رفیع کوه هزار خودنمایی می کند را در دامن خود جای داده و سالهاست که با این جاذبه های تاریخی و طبیعی اش برای هر مسافر تازه واردی دلربایی می کند.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان گفت: به مناسبت ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی چهار اقامتگاه بومگردی با اعتبار بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال در این استان افتتاح می‌شود.

فریدون فعالی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقامتگاه های بومگردی در شهرستان‌های کرمان، فهرج، بافت و عنبرآباد به بهره برداری می رسند که در مجموع ۱۰ نفر اشتغالزایی ایجاد می کنند.

وی تصریح کرد: بیشتر اقامتگاه‌های بومگردی در مناطق راه‌اندازی می‌شود که دارای زیرساخت های اقامتی نیستند و گردشگرانی زیادی در این مناطق حضور می‌یابد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان بیان کرد: همچنین در دهه فجر، خانه صنایع‌دستی شهرستان فهرج با همکاری بخش‌خصوصی و با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال و برای آموزش و تولید صنایع‌دستی در این شهرستان راه‌اندازی می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین تعداد پنج کارگاه صنایع‌دستی با اعتباری معادل  پنج میلیارد ریال در ایام دهه‌فجر، با هدف آموزش صنایع‌دستی بومی همچون سوزن‌دوزی سنتی، پته‌دوزی، حصیربافی و چرم‌دوزی در شهرستان فهرج افتتاح خواهد شد.

فعالی اظهار داشت: بهره برداری از طرح شبکه برق‌رسانی روستای جهانی میمند و افتتاح فاز دوم مجموعه تفریحی و پذیرایی راور و رستوران سنتی صباح شهرستان عنبرآباد نیز از دیگر طرح های حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان در دهه فجر است.

وی گفت: در حال حاضر ۳۳۵ اقامتگاه بومگردی در استان کرمان فعالیت دارد که از این حیث رتبه اول کشور را داریم.

استان کرمان با هفت اثر جهانی، ۷۰۰ اثر ملی و هزاران جاذبه تاریخی و طبیعی از مهمترین مقاصد گردشگری کشور است.

 استان کرمان در دولت تدبیر و امید به عنوان سومین استانی که پایلوت اقتصاد مقاومتی شد توانست با استفاده از توان بخش خصوصی ضمن شکوفایی قابلیت های استان در حوزه های مختلف از جمله گردشگری قدم های خوبی را در توسعه پایدار منطقه بردارد.
وجود خانه های بومگردی بدون شک ظرفیت جدیدی در حوزه گردشگری این استان است که علاوه بر مزیت های چون به فعلیت رساندن مهاجرت معکوس از حاشیه شهر به روستا و خلق جدید فرصت های شغلی پایدار بر میزان ماندگاری و اقامت گردشگران خارجی و داخلی افزوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha