۱۷ بهمن ۱۳۹۹، ۱۱:۴۱
کد خبرنگار: 2426
کد خبر: 84211942
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

زهرا شجاعی: نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی غیرقابل انکار است

تهران- ایرنا- دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب ضمن ابراز خرسندی از همزمانی برگزاری دومین کنگره مجمع زنان اصلاح‌طلب با ایام الله دهه فجر، نقش سازنده زنان در مراحل پیروزی و تاسیس و تثبیت انقلاب اسلامی را غیرقابل انکار توصیف کرد.

به گزارش روز جمعه خبرنگار سیاسی ایرنا، دومین کنگره مجمع زنان اصلاح‌طلب به دلیل شیوع کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد. «زهرا شجاعی» دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب در افتتاحیه این کنگره با تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه (س) و دهه فجر، گفت: تقارن و پیوند این دو مناسبت را با فلسفه وجودی حزب مجمع زنان اصلاح‌طلب را به فال نیک می‌گیرم.

دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب افزود: نقش سازنده زنان در  مراحل پیروزی تأسیس و تثبیت انقلاب اسلامی ایران غیرقابل انکار و غیر قابل تردید است. هرچند به گفته رهبر اصلاحات، آن طور که باید و شاید نسبت به حقوق و حرمت این بخش مهم جامعه و زمینه سازی در جهت بهره مندی از توانایی و شایستگی آنان اقدام نکرده و کاستی و کوتاهی داشته‌ایم.

شجاعی ادامه داد: امسال به دلیل شرایط خاص حاکم بر جهان به علت شیوع ویروس کووید ۱۹ و رعایت پروتکل‌های بهداشتی کنگره در فضای مجازی با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از اعضای مجمع در تهران و استان‌های کشور برگزار می‌شود و امیدوارم زیرساخت‌های نه چندان مستحکم ارتباطات در فضای مجازی در کشور و تجربه نه چندان قوی جامعه در فعالیت و استفاده از تکنولوژی‌های جدید ارتباطی امکان موفقیت کامل را در این کار مهم برای ما فراهم سازد.

وی ادامه داد: در حوزه بین‌الملل آرایش سیاسی جهان در حال تغییر است اگر در قرن چهاردهم بازیگر اصلی در بازی‌های جهانی قدرت‌های دارای تسلیحات نظامی، رهبران اقتدارگرا و نهادهای بین المللی و منابع طبیعی مانند نفت و گاز و اقتصاد سرمایه‌داری بود؛ پیش‌بینی می‌شود که در قرن آتی نهادهای مدنی، دانایی و توانایی، قدرت دستیابی به تکنولوژی ارتباطی و اطلاعاتی، انرژی های جایگزین و فناوری های نوین اهمیت خواهد داشت.

شجاعی در ادامه با بیان اینکه روندها چهره جهان را تغییر خواهند داد و توازن قدرت و ثروت را بر هم می‌زنند؛ تاکید کرد: روند رشد دانش، سلامت و اشتغال  زنان چهره جهان را در آینده دگرگون خواهد کرد. در قرن آینده مزیت، ثروت و قدرت جابه جا خواهد شد و این جابه‌جایی بر سرنوشت سیاسی، آرایش نظام یین الملل و کسب و کار بین الملل موثر است.

وی افزود: البته علاوه بر روند ها و ریشه ها، رخدادها و رفتار ها هم در شکل دهی آینده موثرترند. در آینده، بخش بزرگی از گردش مالی در جهان دیجیتال است، پزشکی، بازی ها، آموزش، تبلیغات و مدیریت ثروت دیجیتال رواج خواهد یافت. نظم لیبرال تغییر خواهد کرد و بنیادهای نظم منطقه ای لیبرال مانند اتحادیه اروپا دستخوش تغییر خواهد شد. 

وی در ادامه به موضوعات داخلی پرداخت و گفت: در عرصه داخلی درحالی وارد قرن ۱۵ خواهیم شد که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم که علاوه بر انتخاب فرد اصلح جهت اداره امور کشور، می تواند با تنگ تر کردن فضا موجبات افزایش یاس و ناامیدی مردم را فراهم کند. 

دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب با اشاره به تعاریف انقلابی گری در فضای کنونی کشور گفت: انقلابی گری عبارت شده است از دخالت و در کار و مسئولیت دیگران، ایجاد نهادهای موازی، تشکیل کانون‌های قدرت غیرمسئول و غیر پاسخگو، عدم پایبندی به اصول مصرح در قانون اساسی، قانون شکنی، تفسیر به رای از دیدگاه و نظرات بلند بنیانگذار جمهوری اسلامی چون حفاظت و پاسداری از انقلاب در لباس نظامی و دخالت در سیاست.

وی افزود: نگرانی اصلی در شرایط کنونی و خطرجدی در حال حاضر نبود گرایشات مختلف سیاسی و جناح های گوناگون که در طول این ۴۲ سال با عناوین مختلف لیبرال، خط امام، چپ و راست، اصلاح‌طلب و اصولگرا مطرح بودند؛هست. چرا که تنوع احزاب سیاسی موجب رشد و بالندگی نظام است و بنا به بیان اخیر منتشر شده رهبر انقلاب (نقل به مضمون) که اگر جریان چپ نبود، برای خود ایجاد خودم اقدام می‌کردم؛ وجود آنها ضروری است.

شجاعی خاطرنشان کرد: خطر اصلی جریانی است که از اصل و ریشه با اسلامیت نظام و یا با جمهوریت نظام مخالف بوده است. اولی کانونی در خارج از مرزها و یارانی در داخل دارد و دیگری در داخل مرز دارای پایگاه و قدرت است و حمایت‌های مالی, اطلاعاتی و تبلیغاتی از خارج برای او فراهم می شود جریانی که از ابتدای انقلاب در نقاط حساس و موثر فرهنگی، علمی و تبلیغاتی نفوذ و آرام آرام انحراف در خط اصیل فکری امام را ایجاد کرد.

این فعال اصلاح طلب ادامه داد: کسانی که عرفان اجتماعی امام و زیست مناجات سحری سرنوشت ساز او را به عنوان مغز دین کنار زدند و سلوک همراه با حلم و سماحت و بزرگواری او را که دریایی از جمعیت را به صحنه اقدام سیاسی پیروزی آفرین انقلاب آورد فراموش کردند، اشخاصی که نه در نهضت مشارکت داشتند و نه نهضت امام را قبول داشتند و آن را اقدامی که موجب تاخیر در ظهور منجی می‌شود می دانستند. با بزرگواری وی در نظام تحمل شدند و همان ها امروز خانواده و شاگردان به حق امام را تحمل نمی کنند و با قلم قدرت ناشی از مردم رای به عدم صلاحیت ایشان می دهند.

شجاعی اضافه کرد: اگر امام زنده بود روح بزرگ ناشی از عرفان مبارزه جویانه ضد تحجر و ضد استبداد و ضد ظلم و جور و ضد تبعیض او در انتخابات دیروز مجلس و ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کولاک می‌کرد.

وی افزود: عرفان مبارزه جویانه اجازه نمی داد از صفحه محوری جمهوریت که همان فلسفه بعثت انبیا یعنی قیام به قسط توسط مردم و تکرار آن در فلسفه جهانی مهدویت است به دست نااهلان و نامحرمان مصادره و عقیم گردد. ترور دقیق شخصیتی و مختصات فکری و ترور فیزیکی ۱۰ نظریه پرداز انقلاب تا ترور نخبگان علمی و اجرایی را تا امروز ادامه داده است.

دبیر کل مجمع زنان اصلاح طلب افزود: خط دیگری که این جریان دنبال می‌کند تخلیه حاملان میدانی و منابع انرژی الهیات انقلابی با تحلیل تحمیل جنگ بود. تخلیه مدیران فکری و اجرایی، جدا سازی منابع درآمدی برای جنگ، نابودی منابع فیزیکی و طرح تجزیه خوزستان از فلسفه های جنگ تحمیلی بوده و جالب آنکه همین فلسفه با روی کار آمدن دولت انحرافی و سیاست تحمیل تحریم تا به امروز ادامه داشته و دارد.

وی یادآور شد: کانون ضدیت با انقلاب اسلامی در خارج از مرزهای جغرافیایی صهیونیسم بین‌الملل؛ بیشترین احساس خطر را از گسترش منطق، راهبرد، اهداف و آرمان های جهانی انقلاب در اواخر قرن بیستم کرد.

به گفته شجاعی تعامل دین با عقل و تعامل علم با دین در اتحاد ادیان جهان و ملل جهان موجب شکل گیری صلحی دائمی مبتنی بر وحدت ادیان و اثر تولد ایمان، نابودی فقر فساد و تبعیض بود و این با منافع صهیونیسم بین الملل منافات داشته و باید این اندیشه بلند با طرح اندیشه‌های دیگر به انزوا کشیده می شد.

این فعال اصلاح طلب خاطرنشان کرد: آکادمی ها و فرهنگستان ها و نشریات به ظاهر راه حق و تربیت شاگردان و اعزام به خارج از کشور و جایگزینی رهبران بدلی فکری به جای بهشتی ها و مطهری ها و شریعتی ها و قدیس سازی از آنان و طرح نظریه حکومت ولایی و عدم مشروعیت رای مردم از این گونه بوده است. بی جهت نیست که میشل فوکو گفت عرفان رادیکال بیرون تراویده از نهضت تمام انبیا برای قرار دادن عدالت در خدمت آزادی, انقلاب ایران پیروز کرد.

شجاعی با اشاره به انتخابات سال آینده تصریح کرد: دولت پنهان با دخالت دادن نظامیان در سیاست سعی در ورود به قدرت اجرایی کشور و تشکیل دولت نظامی به بهانه و شعار جوانگرایی و انقلابی گری دارد و از هم اینک مجلس برای رئیس جمهور آینده لباسی طراحی می‌کند که فقط به تن فرد خاصی اندازه شود و این یعنی زیر پا گذاشتن حاکمیت مردم برای تعیین امور و سرنوشت خویش. لذا مجمع زنان اصلاح‌طلب نگران استحاله جمهوری اسلامی در هر دو بعد اسلامیت و جمهوریت آن است.

شجاعی با بیان اینکه جریان اصلاح طلب وجدان قوام یافته ملت در کوران حوادث دو قرن اخیر را باز می تاباند، گفت: اصلاحات عبارت است از حرکت مدبرانه به سوی استقرار مردم سالاری سازگار با دین. در صورت و شکل جمهوری اسلامی.

وی تصریح کرد: جریان اصلاح طلبی که ریشه در تاریخ صد ساله ملت ایران دارد یک جریان دین‌باور، خردورز، نواندیش، آزادیخواه و عدالت طلب، قانونمند، قانونگرا ،صلح‌طلب و معتقد به اصالت رای مردم و حق حاکمیت ملی در چارچوب قانون اساسی و با اعتماد به آرمان‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی حرکت می‌کند.

دبیر کل مجمع زنان اصلاح طلب ادامه داد:اصلاح‌طلبی مشی مبتنی بر گفت و گو، صلح و تعامل و توسعه است که تحقق اهداف آن، آنی و مقطعی نیست و به تدریج محقق می شود. اصلاحات گفتمانی است متکی به خواسته های تاریخی و جنبش های اجتماعی و تلاش های سیاسی که نقطه آغاز و تکوین آن جامعه مدنی است و تبلور آن در دوره اصلاحات شکل گرفت.

شجاعی گفت: از منظر مجمع زنان اصلاح‌طلب قدرت ابزاری برای خدمت به آحاد جامعه و تحقق جامعه ای مبتنی بر قسط است تا در آن زن و مرد بتوانند استعداد و ظرفیت های خود را به فعلیت رسانده و با استیفای حقوق خویش توفیقی برای ابدی نمودن سرمایه‌ها و امکانات موقت خویش به دست آورند. لذا قدرت باید پاک و به سامان باشد و اصلاح گری و نقد مشفقانه مستمر در آن به سهولت صورت گیرد و هیچ شخصی در هیچ منصب و مقامی بی نیاز از این نقد منصفانه نیست.

دبیر کل مجمع زنان اصلاح طلب اضافه کرد: مجمع زنان اصلاح طلب از سال ۸۵ با هدف بهره مندی نظام از سرمایه انسانی زنان و همچنین افزایش کمی و کیفی مشارکت سیاسی زنان آغاز به فعالیت کرد و طی ۴ دوره فعالیت از سال ۸۵ تا ۸۸ به تکوین و تشکیل و سازماندهی و ائتلاف با احزاب اصولگرا زنان پرداخت و سال ۸۸ تا ۹۲ در برابر انسداد سیاسی مقاومت کرده و سال ۹۲ تا ۹۶ به بازآرایی تشکیلات و سال ۹۶ تا امروز به انسجام و تثبیت و وحدت بین فعالان حوزه زنان به خصوص احزاب زنان اصلاح طلب پرداخته است.

دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب با اشاره به مشکلات زنان در کشور افزود: نگاهی به وضعیت زنان و تحلیل جامع از شرایط آنان در حوزه‌های مختلف این پیام را می‌رساند که علیرغم تلاش و کوشش بانوان در مراحل پیروزی و به ثمر رساندن انقلاب و نقش موثر آنان در دوران جنگ تحمیلی علیرغم بروز استعدادها و توانمندی‌های آنان در حوزه‌هایی که موانع ساختاری نداشته چون حوزه کارآفرینی دانش افزایی درمان و بهداشت نهادهای مدنی فعالیت‌های اجتماعی هنوز از ظرفیت های ناشناخته و توان ارزشمند این سرمایه عظیم انسانی بهره‌مند نشده ایم.

وی ادامه داد: سیاست‌های نانوشته، نگرش های متحجرانه و واپسگرا، موانع قانونی و مواردی از این قبیل امکان بهره مندی تمام عیار از این سرمایه را در روند توسعه همه جانبه و متوازن فراهم نکرده است.

به گفته شجاعی سیاسی کردن امور زنان، ناهماهنگی و ناموزون بودن دستگاه‌های حاکمیتی امورزنان، حاکمیت تفکر مردسالارانه بر شرایط عمومی کشور و جهان، روز آمد نبودن قوانین مربوط به زنان و خانواده، مسئولیت مضاعف زنان از جمله چالش‌های جدی حوزه زنان محسوب می‌شود.

این فعال اصلاح طلب افزود:  زنانه شدن فقر، خشونت، کودک همسری، ناهنجاری‌های اجتماعی و اخلاقی و فشارهای روانی و روحی ناشی از شرایط بد اقتصادی،  نرخ بالای بیکاری زنان به خصوص زنان با تحصیلات عالی، تبعیض‌های جنسیتی در ارائه امکانات و فرصت‌های مختلف از جمله فرصت‌های مهم؛ مشکلات زنان است که در کنار دستاوردهای رشد دانش آموختگی، سلامت و بهداشت، امید به زندگی، جامعه پذیری، کاهش میزان مرگ و میر مادران و نوزادان موفقیت های علمی، هنری و ورزشی زنان در عرصه های جهانی و افزایش نسبی مدیریت زنان و رشد کارآفرینی؛ تلخی آن گروه اول همچنان بر شیرینی ثانی غلبه دارد. 

شجاعی درباره مطالبات زنان اصلاح طلب گفت: از مجلس شورای اشلامی می‌خواهیم در راستای کرامت زنان اقدام نموده و قوانین مربوط به زنان را بر اساس فقه پویا و با توجه به مقتضیات زمان اصلاح کند. از قوه قضائیه هم می خواهیم برای فرزندان و کودکان مادران زندانی تسهیلات ایجاد کند.

شجاعی با بیان اینکه معاونت امور زنان علیرغم محدودیت‌ها برنامه ریزی قابل قبولی در این زمینه داشته است، توصیه کرد: در فرصت باقیمانده در جهت بازآرایی تشکیلات امور زنان و فعالیت ها اقدام عاجل به عمل آورده شود.

این فعال اصلاح طلب ادامه داد: با صدا و سیما که رکن چهارم دموکراسی است و علی القاعده باید باشد سخنی نیست که گوش شنوایی نیست و خوشبختانه رسانه های فضای مجازی آنها را از انحصار خارج کرده اگر که به خود آیند. 
وی در ادامه افزود: مجمع زنان اصلاح طلب قدرت و قدرت طلبی را وجهه همت خود قرار نداده است بلکه حفاظت از کیان جمهوری اسلامی؛ هم جمهوریت و هم اسلامیت، پاسداری از خون مقدس شهدای انقلاب, صیانت از میراث ایران گران قدر امام خمینی(ره) ، هوشیاری نسبت به توطئه ها و اصلاح سیاست ها و رویکردهایی که در عمل به دشمن کمک می کند، مبارزه با فساد و اهتمام به عدالت در همه ابعاد آن به خصوص عدالت جنسیتی را دستور کار خود قرار داده است.

وی بر لزوم استفاده از  از فرصت نجات برجام و رفع تحریم‌های ظالمانه تاکید کرد.

دبیرکل مجمع زنان اصلاح طلب در تشریح برنامه های این تشکل گفت: در نظر داریم در دوران جدید فعالیت خود به سایر کارکردهای احزاب مانند کادرسازی، آموزش، ارائه برنامه و تدوین خط مشی و سیاست های عمومی، ارتقاء سطح آگاهی های سیاسی جامعه، رصد فعالیت‌های دستگاه‌های مشابه بیش از پرداختن به انتخابات و فعالیت‌های انتخاباتی بپردازیم  و حزبی در تراز احزاب بزرگ را سامان دهیم و در این مسیر معتقدیم که برگ برنده سازماندهی انسجام و اتحاد خواهد بود.

شجاعی اظهار کرد: درصدد ایجاد وحدت با احزاب زنان اصلاح طلب، تقویت صدف و حتی تقویت اتحاد با زنان دلسوز انقلاب هستیم و معتقدیم با همکاری و همدلی و مشارکت می توان کارهای بزرگ را آسان کرد چرا که معتقدیم نقش زنان در توسعه از اهمیت خاصی برخوردار است و زن عنصر ظرفیت ساز متن جامعه است که هر چه این متن قدرتمند تر پاک تر و قوی تر باشد جامعه منزه تر و قدرتمند تر خواهد بود و جامعه نیازمند است که این زیرساخت‌ها را فراهم کند.

شجاعی در پایان از تلاش‌ها و فعالیت‌های کادر درمانی و بهداشتی در مهار ویروس کووید ۱۹ به ویژه زنان و پرستاران سپاسگزاری و برای آنان آروزی سلامتی کرد. 

در ابتدای این کنگره پیام رییس دولت اصلاحات قرائت شد و «زهرا صدراعظم نوری» دبیر مجمع زنان اصلاح طلب گزارشی از نحوه انتخابات امروز مجمع زنان اصلاح طلب ارائه کرد.

صدراعظم نوری گفت: به منظور رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های وزارت کشور و کمیسیون ماده ۱۰ نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی از اوایل امسال در جلسات شورای مرکزی گفت‌وگوهایی را درباره برگزاری دومین کنگره انجام و از سوی شورای مرکزی کمیته‌ای به عنوان کمیته برگزارکننده کنگره انتخاب شد که و همه جوانب و مسائل را مورد بررسی قرار داد.

دبیر مجمع زنان اصلاح طلب افزود: کمیته با وزارت کشور هماهنگی‌های لازم را انجام داد و تأییدیه‌ لازم را از وزارت کشور و کمیسیون ۱۰ ماده احزاب اخذ کرد و درباره فعالیت استان‌ها برنامه‌ریزی کرد و با استان‌ها ارتباط برقرار شد و از آنها درخواست شد که حضور فعال داشته باشند و نمایندگان خود را برای حضور در کنگره معرفی کنند.

صدراعظم نوری با بیان اینکه ما تاکنون جلسات متعددی برگزار کردیم، گفت: مهیا شدن سازوکار لازم منجر به برگزاری نشست امروز شد. طبق اساسنامه و ضوابط وزارت کشور، امروز سازوکار انتخاب شورای مرکزی جدید را خواهیم داشت که از ۱۹ نامزد رأی‌گیری خواهد شد و ۱۱ نفر عضو اصلی و ۴ نفر عضو علی‌البدل انتخاب خواهند شد.

وی ادامه داد: براساس ضوابط وزارت کشور ما باید با بخش خصوصی همکاری داشته باشیم که پلتفرم مناسبی را تهیه کنند تا به گونه‌ای اعضای کنگره -حداقل ۳۰۰ نفر- بتوانند هم زمان حضور داشته باشند و رأی دهند که خوشبختانه با بخش خصوصی و شرکت‌های با تجربه در اجرای مجازی برنامه و رأی گیری مجازی انجام شد و کار به سرانجام رسید.

صدراعظم نوری خاطرنشان کرد: در مجموع فرصت مناسبی فراهم شد که بتوانیم به‌رغم همه محدودیت‌ها، مشکلات، موانع و مسائلی که وجود دارد، پرچم تلاش و فعالیت زنان اصلاح طلب را همواره بالا نگهداریم و تلاش کنیم تا زنان ما از جایگاه مناسب برخوردار شوند و در جهت تقویت، تحکیم و ارتقای این جایگاه تلاش وافری داشته باشیم. 

در پایان کنگره دوم مجمع زنان اصلاح طلب زهرا شجاعی، زهرا صدراعظم نوری، خدیجه جدا، اشرف بروجروی، شهناز رمارم، فرحناز مینایی‌پور، نادره رضایی، نیراعظم خوش‌خلق سیما، منصوره شایسته، ندا رحیم‌پور، معصومه حجتی، نرگس کریمی، فاطمه حسنی، موژان انصاری، هانیه گراییلی  اعضای اصلی و علی‌البدل شورای مرکزی با رای اعضای حزب انتخاب شدند. همچنین مهین خمسه، مریم محمدی، فروغ پارسا، آذر محسنی آشتیانی اعضای اصلی و علی‌البدل هیات داوری و بازرسی مجمع زنان اصلاح طلب انتخاب شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha