به گزارش ایرنا، رادیو بین المللی چین روز شنبه به نقل از «وانگ ون بین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین افزود: بریتانیا با این اقدام به طور جدی به فعالیت های عادی رسانه های چینی و مبادلات عادی دو کشور آسیب رسانده است. پکن قاطعانه با این موضوع مخالفت می کند.
بر اساس گزارش ها، نهاد ناظر بر استانداردهای رسانهای در انگلیس موسوم به "آفکام" اخیرا مجوز ایستگاه تلویزیونی بین المللی چین (CGTN) را برای فعالیت در انگلیس باطل کرده است.
وانگ تصریح کرد: طرف انگلیسی در حالی که از آزادی مطبوعات دم می زند، حقایق را نادیده می گیرد و از طرف دیگر، در این امر مداخله کرده و مانع پخش برنامه ها از سوی CGTN در انگلیس شده است.
وی این سرکوب را سیاسی و نوعی استاندارد دوگانه معرفی کرد و گفت: چین از انگلیس میخواهد فورا دستکاری سیاسی را متوقف کرده و اشتباهات خود را اصلاح کند. طرف چینی این حق را دارد که پاسخ لازم را بدهد و از حقوق و منافع قانونی رسانه های چینی محافظت کند.
گزارش ها حاکی است، آفکام همچنین با درخواست انتقال مجوز شبکه یاد شده به موسسه بینالمللی شبکه تلویزیونی چین (CGTNC) هم مخالفت و ادعا کرد که این موسسه زیر نظر دولت چین فعالیت میکند.
روزنامه دیلی تلگراف هم روز جمعه در گزارشی ادعا کرد که دولت انگلیس در یک سال گذشته سه جاسوس چینی را اخراج کرده است. این نشریه به نقل از منابع دولتی مدعی شد که افراد یادشده در پوشش خبرنگار فعالیت داشته اما در اصل ماموران وزارت اطلاعات و امنیت چین بودهاند.
دیلی تلگراف ادعا کرد که هویت اصلی این افراد از سوی سازمان جاسوسی داخلی انگلیس (امآی۵) شناسایی شده است و به چین بازگردانده شدهاند. بر اساس گزارش یادشده، آنها برای سه نهاد مختلف خبری چین در انگلیس فعالیت داشته و در یک سال گذشته برای امور جاسوسی وارد این کشور شدهاند.
دیلی تلگراف اشارهای به نام بنگاههای خبری یادشده نکرده است.
نظر شما