۵۴ درصد کل ایستگاه‌های مترو در دولت تدبیر و امید به بهره‌برداری رسید

تهران - ایرنا - معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با بیان اینکه حمایت دولت برای نوسازی ناوگان حمل و نقل بسیار زیاد بود و به رغم همه محدودیت‌ها اقدامات خوبی انجام شد، گفت: ۵۴ درصد کل ایستگاه‌های مترو در دولت تدبیر و امید بهره‌برداری شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی جمالی‌نژاد روز شنبه در نشست خبری افزود: ۷۴ درصد جمعیت کشور در شهرها و بقیه در روستاها ساکن هستند.

وی ادامه داد: ۹۰ هزار سکونتگاه روستایی داریم که بیش از ۶۲ هزار سکنه دارند. همچنین در کشور ۱۳۴۸ شهرداری و ۳۷ هزار ۱۱۹ دهیاری داریم.

جمالی نژاد افزود: در سال جاری ۱۹ شهر نیز به جمع شهرهای کشور اضافه شده است. بودجه شهرداری‌ها ۹۶ هزار میلیارد تومان و بودجه دهیاری‌ها نیز ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده که در مجموع بودجه دهیاری ها و شهرداری‌ها ۱۹ درصد از بودجه عمرانی کشور بیشتر است.

وی درباره هوشمندسازی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ادامه داد: سیاست های راهبردی برای سال ۱۴۰۰ اعلام شده که یکی از اهداف اصلی ما در این سیاست‌های راهبردی، هوشمند سازی شهرها و روستاها است.

معاون وزیر کشور با اشاره به سامانه های راه اندازی شده، ادامه داد: در این دولت برای اولین بار ۱۸ سامانه و ‌۳۴ بانک اطلاعاتی در حوزه شهری و روستایی راه اندازی شده است.

جمالی نژاد درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: نقش تاثیرگذار شهرداری‌ها در حوزه کرونا مهم بوده، اما آنچنان که باید به نقش آنها اشاره نشده، این در حالیست که تامین نیازهای شهروندان توسط شهرداری ها و دهیاری ها انجام شد. 

وی ادامه داد: مترو یک حمل و نقل عمومی ارزشمند انبوه بر است اما هزینه زیادی نیاز دارد و هشت هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در نظر گرفته شده است.

جمالی نژاد با بیان اینکه ۵۴ درصد کل ایستگاه های مترو در همین دولت تدبیر و امید بهره برداری شد، تصریح کرد: نوسازی ناوگان تاکسیرانی نیز با ۷۳ هزار دستگاه صورت گرفت و در بحث تامین اتوبوس هم با توجه به محدودیت های ستاد ملی کرونا، پنج هزار دستگاه مصوب شد و برای سه هزار دستگاه تفاهم نامه منعقد شده است.

وی درباره زباله سوزها گفت: حدود دو ماه پیش زباله سوز نوشهر افتتاح شد. برای اولین بار اطلس پسماند کشور را تهیه کردیم و برای شهرهای مختلف اقدامات مختلف را انجام خواهیم کرد. زباله سوز رشت نیز پیشرفت هایی داشته و اقدامات آن در حال انجام است.

جمالی نژاد درباره دهیاری‌ها برای روستاهای بیش از ۲۰ خانوار گفت: با اولویت روستاهای مرزی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار دهیاری ایجاد شود که باعث توزیع متوازن خدمات می شود و به عنوان پدافند غیرعامل می تواند در کنترل و ثبات جمعیت در روستا کمک کند. گسترش خدمات روستایی که در قالب دهیاری ها ارائه می شود نیز به این روستاها توزیع خواهد شد.

** ۵۸۱۱ پروژه دهیاری ها در حال افتتاح است 
معاون عمرانی وزیر کشور درباره بودجه دهیاری ها گفت: بودجه دهیاری ها اندک است اما با همین بودجه اندک اقدامات خوبی انجام می دهند و ۵۸۱۱ پروژه با همین بودجه اندک در حال افتتاح است. نظارت تاکنون به صورت استانی بوده اما با ایجاد یک سامانه جامع، نظارت به صورت کشوری و متمرکز خواهد شد و ۳۴ هزار و ۵۲۰ روستا به این سامانه وصل شده اند و از طریق آن به صورت متمرکز نظارت می شوند.

وی ادامه داد: لوایحی که تنظیم و به دولت ارائه شده و به مجلس می رود، اقدامات خوبی را در دهیاری ها رقم خواهد زد. ایجاد دهیاری ها در روستاهای ۲۰ خانوار نیز می تواند خدمات قابل توجهی را به این روستاها ببرد. ابلاغ ساختار سازمانی و تشکیلات دهیاری ها و اصلاح حقوق و مزایای دهیاران از دیگر اقدامات انجام شده بود که باعث می شود دهیاران در روستاها ماندگار شوند.

رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری درباره اصلاحات اساسی در ساختار اداری و منابع انسانی شهرداری ها افزود: نمی خواهیم شهرداری‌ها چاق و چاق تر و این تشکیلات حجیم شوند، بنا نداریم این دستگاه چابک به یک دستگاه ایستا تبدیل شود و برنامه های که برای این خصوص در نظر گرفته ایم از جمله برنامه هایی است که باعث عدالت استخدامی شود.

جمالی‌نژاد درباره تاکسی های اینترنتی گفت: این تاکسی‌ها سال های سال است که در کشور فعالیت می کنند. نباید جلوی خدمات نوین را بگیریم و باید آن را در بخش های دیگری نیز تسری دهیم به طور مثال در حوزه پسماند نیز اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است. دستورالعملی تهیه شده تا مشکلات موجود را کاهش دهیم.

وی درباره دهیاری پیشوا با توجه به دستگیری تعدادی از دهیاران داد: یک جامعه آماری بزرگ از شهرداران و دهیاران اعضای شورای شهر و شورای دهیاران داریم و تعداد کمی از آنها دستگیر شده اند و مدیران بازرسی استانداری و حراست بر عملکرد آنها نظارت می کنند اگر عضوی از اعضای شورا یا دهیاری دستگیر می شود اعضای علی البدل جای آنها اقدامات لازم را انجام می دهند.  

جمالی‌نژاد درباره دهیاران زن گفت: خوشبختانه زنان در حوزه دهیاری بسیار خوب عمل کرده اند و مدیران روستایی زن عملکرد بسیار خوبی دارند.

** ۲۸۵۵ زن در دهیاری‌ها مشغول به کار هستند

معاون عمرانی وزیر کشور گفت: ۴۰۲۹ زن عضو شوراها هستند و ۲۸۵۵ زن در دهیاری‌ها مشغول به کار هستند.

جمالی‌نژاد تأکید کرد: بودجه سال ۹۹ شهرداری‌های کشور ۹۶ هزار میلیارد تومان و بودجه سال ۹۹ دهیاری‌های کشور ۱۲ هزار میلیارد تومان است. همچنین بودجه عمرانی کشور در سال ۹۹، ۸۷ هزار میلیارد تومان است.

به گفته وی، مجموعه بودجه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ۱۹ درصد بیشتر از بودجه عمرانی کشور است.

معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به پروژه‌های افتتاح شده در دهه فجر سال ۹۹ گفت: تعداد ۳۰ هزار و ۵۹۳ پروژه با اعتبار ۱۱۵ هزار میلیارد تومان در دهه فجر امسال افتتاح شده است.

وی گفت: از این تعداد، ۱۵ هزار و ۶۳۴ پروژه با مبلغ ۵۴ هزار میلیارد تومان مربوط به پروژه‌های عمومی و دولتی، ۶۷۵۲ پروژه با مبلغ ۵۱ هزار میلیارد تومان مربوط به پروژه‌های بخش خصوصی، ۲۳۹۶ پروژه با ۸,۰۰۰ میلیارد تومان مربوط به پروژه‌های شهرداری‌ها و ۵۸۱۱ پروژه با رقم ۱,۰۰۰ میلیارد تومان مربوط به پروژه‌های دهیاری‌ها است.

جمالی نژاد با اشاره به افتتاح پروژه‌های عمرانی در سال ۹۹ گفت: ۳۰ هزار و ۵۹۳ پروژه با مجموع اعتبار ۱۱۵ هزار میلیارد تومان و اعتبار ارزی ۳۱ میلیون یورو افتتاح شد.

وی ادامه داد: سهم پروژه‌های بخش خصوصی کشور از نظر تعداد ۲۲ درصد از کل پروژه‌های افتتاحی و از نظر سرمایه‌گذاری انجام شده ۴۴ درصد از اعتبار هزینه شده را به خود اختصاص داده است.

معاون عمرانی وزیر کشور گفت: حجم سرمایه‌گذاری برای اجرای پروژه‌های زیربنائی با منابع دولتی و عمومی معادل ۶۴ هزار میلیارد تومان (۵۶ درصد از کل مبلغ اعتبارات) و حجم سرمایه‌گذاری انجام شده برای اجرای پروژه‌های اقتصادی و اجتماعی با سرمایه گذاری بخش خصوصی برابر با ۵۱ هزار میلیارد تومان (معادل ۴۴ درصد از کل سرمایه‌گذاری انجام شده) است.
جمالی نژاد خاطرنشان کرد: استان گلستان با تعداد ۵۱۱۰ پروژه بیشترین تعداد پروژه و استان فارس با مبلغی معادل ۲۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در اجرای طرح‌های افتتاحی بالاترین رتبه را در بین استان‌های کشور دارد.

وی افزود: استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی به لحاظ تعداد و استان‌های تهران، یزد، هرمزگان و خراسان رضوی به لحاظ مبلغ سرمایه گذاری، استان‌های بعدی کشور در رده‌بندی یاد شده هستند.

جمالی نژاد گفت: متوسط کشوری در پروژه‌های قابل افتتاح به لحاظ مبلغ سرمایه‌گذاری به ازای هر پروژه مبلغ ۷.۳ میلیارد تومان است.

معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری گفت: طول شبکه متروی کلان شهرها به ۳۳۸ کیلومتر از طریق بهره برداری از ۱۷۹ کیلومتر خط مترویی از سال ۹۲ تاکنون  است.

وی ادامه داد: همچنین تعداد ایستگاه‌های در دست بهره برداری به ۲۲۲ ایستگاه از طریق بهره برداری از ۱۱۶ ایستگاه جدید طی هشت سال گذشته رسیده است.

جمالی نژاد گفت: تعداد واگن‌های در دست بهره‌برداری کلان شهرها به ۱۸۷۲ واگن از طریق تأمین ۶۹۱ دستگاه واگن جدید طی هشت سال گذشته (معادل ۳۷ درصد کل ناوگان مترویی در دست بهره برداری) رسیده است.

معاون عمرانی وزیر کشور گفت: قابلیت جابه‌جایی و انجام حدود ۸۴۰ میلیون سفر از طریق حمل و نقل ریلی (تعداد مسافر) به صورت سالانه وجود دارد.

به گفته جمالی نژاد بیش از ۷۳ هزار دستگاه تاکسی از ابتدای طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی تا کنون نوسازی شده است.

وی با اشاره به برنامه نوسازی و بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: آغاز فرایند اجرایی نوسازی پنج هزار دستگاه اتوبوس و انعقاد تفاهم نامه همکاری با دو شرکت‌های خودروساز داخلی برای تولید دو هزار دستگاه (هر شرکت هزار دستگاه)، انعقاد تفاهم‌نامه بازسازی و خرید قطعات یدکی مورد نیاز ناوگان اتوبوسرانی های شهری کشور در ۱۲۷ شهرداری و بازسازی ۵۴۱ دستگاه اتوبوس، پیگیری بازسازی ۵ هزار دستگاه اتوبوس شهری در ۶۷ شهرداری کشور در چارچوب تفاهم نامه‌ای بین سازمان برنامه و بودجه کشور، صندوق کارآفرینی امید و شهرداری‌ها و نظارت ازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از جمله اقدامات ما در این حوزه بوده است.

جمالی نژاد ادامه داد: معرفی شهرداری‌های کلانشهرها و مراکز استان‌ها برای استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۸، معرفی شهرهای دارای اتوبوس متوقفی به سازمان برنامه و بودجه برای دریافت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ برای بازسازی ۵هزار دستگاه اتوبوس در سطح کشور و برنامه‌ریزی برای تخصیص ۹۰ میلیارد تومان کمک به شهرداری‌ها از محل ردیف «کمک به نوسازی و بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی» قانون بودجه سال ۱۳۹۹ از دیگر  اقدامات در ابن زمینه است.

** افزایش مراکز معاینه فنی خودرو به ۶۳۰ مرکز

معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به اقدامات انجام شده در مورد سامانه یکپارچه معاینه فنی (سیمفا) گفت: مراکز معاینه فنی از ۳۵۵ مرکز در سال ۹۲ به ۶۳۰ مرکز تاکنون رسیده است.

وی ادامه داد: اکنون در سطح کشور ۶۳۰ مرکز معاینه فنی سبک با ظرفیت ۸۰۵ خط فعال است که از این تعداد ۵۰۳ مرکز قابلیت بازدید چشمی خودروهای دوگانه‌سوز را دارا هستند.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به توسعه خدمات شهری و روستایی گفت: احداث ۵۰۰ ایستگاه‌های آتش‌نشانی شهری و افزایش تعداد آن به ۱۴۶۰ ایستگاه با پوشش ۹۵ درصدی جمعیت شهری و ۹۲۴ پایگاه آتش‌نشانی روستایی، ساماندهی ۹۶ محل دفن پسماند شهری و استقرار سیستم جمع‌آوری پسماند در ۳۰ هزار روستای کشور، کمک به ایجاد تأسیسات زباله سوز در شهرهای نوشهر، ساری و رشت (زباله‌سوز ۲۰۰ تنی نوشهر به دستور رئیس جمهور افتتاح شد و نیروگاه زباله‌سوز ۴۵۰ تنی ساری تا پایان این دولت و نیروگاه رشت تا پایان سال آینده به بهره برداری می‌رسند) و افزایش متوسط سرانه فضای سبز شهری کشور به ۱۲ متر مربع از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha