۱۹ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۴۵
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84215048
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کردستان در اجرای فیبرنوری روستایی در کشوری پیشتاز است

سنندج - ایرنا - مدیر مخابرات منطقه کردستان گفت: این شرکت در حال حاضر از لحاظ اجرای فیبرنوری روستایی با اختلاف زیاد رتبه اول را در کشور دارد و تاکنون در این حوزه بیش از چهار هزار کیلومتر شبکه ایجاد کرده است.

به گزارش ایرنا، آزاد حکمت روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: امسال تاکنون ۱۹۱ کیلومتر شبکه فیبرنوری روستایی در کردستان اجرا شده است و از این پس واگذاری تلفن‌ ثابت در شهر و روستا فقط بر بستر فیبرنوری انجام می‌شود. 

وی با بیان اینکه مخابرات تاکنون ۵۲۷ روستا در استان را به اینترنت پرسرعت متصل کرده که ۲۶ مورد آن مربوط به امسال است، اضافه کرد: این شرکت از ابتدای امسال تا اول بهمن یک هزار و ۲۶ میلیارد ریال در بخش‌های مختلف از جمله احداث سایت همراه اول و توسعه مشترکان پهن باند سرمایه‌گذاری کرده است. 

مدیر مخابرات منطقه کردستان به محرومیت ۶۰۰ تا ۷۰۰ روستا از اینترنت پرسرعت اشاره کرد و یادآور شد: امسال ۲۸۴ سایت تکنولوژی همراه اول از ۲G به ۳G و ۴G ارتقا دادیم که از این تعداد ۱۴۷ سایت آن جاده‌ای و روستایی بوده است. 

حکمت افزود: توسعه مشترکین تلفن ثابت به تعداد ۱۰ هزار و ۹۷۳ مورد، توسعه مشترکان باند پهن به تعداد ۱۹ هزار و ۵۵۹ پورت، توسعه FTTH به تعداد یک هزار و ۶۶۲ پورت، اجرای ۲۵۵ کیلومتر فیبرنوری، احداث ۱۷ سایت همراه اول و توسعه سایت تکنولوژی همراه اول ۲G از جمله اقدامات انجام شده در سال جاری است.

وی با بیان اینکه ارتباطات و مخابرات از جمله حوزه‌هایی است که تحت تاثیر شرایط کرونایی قرار گرفت، افزود: بر اثر شیوع کرونا زندگی مردم وابستگی شدیدتری به بسترهای ارتباطی پیدا کرد و اواخر سال گذشته بلافاصله اقدام به تامین تجهیزات به ویژه در بخش دیتا کردیم و امسال هم ظرفیت پهنای باند و سامانه bras را ۵۰ درصد افزایش دادیم.

مدیر مخابرات منطقه کردستان با اشاره به اینکه امسال ظرفیت پهنای باند اینترنت از ۲۰ به ۳۰ گیگابایت ارتقا یافت، اضافه کرد: در حال حاضر میانگین مصرف اینترنت در استان حدود ۲۲ گیگابایت در ثانیه است، ولی امکان افزایش ظرفیت پهنای باند تا ۴۰ گیگابایت هم وجود دارد و در صورت نیاز ۱۰ گیگابایت دیگر به آن اضافه خواهد شد.

"حکمت" به کمبود نقدینگی و منابع مالی مخابرات کردستان اشاره کرد و گفت: درآمد این شرکت از هر خط تلفن در ماه ثابت ۶۰ هزار ریال بوده در حالی که هزینه هر خط تلفن ثابت بیش از ۲۱۰ هزار ریال است و این در حالی است که از سال ۱۳۸۴ در هیچ حوزه‌ای تعرفه افزایش نداشته است.

وی با بیان اینکه توسعه نقاط روستایی از تکالیف مخابرات خارج شده است، یادآور شد: خدمات و توسعه اینترنت و پوشش تلفن همراه مناطق روستایی به اپراتور دیگری واگذار شده اسJ.

استان کردستان هم اکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیتت دارد و ضریب نفوذ اینترنت در استان ۷۲ درصد و ضریب نفوذ پوشش تلفن همراه ۱۳۴ درصد است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha