به گزارش ایرنا از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، سید علی شریفی روز یکشنبه درباره گودهای پرخطر منطقه ۹ با بیان اینکه دو گود پرخطر در این منطقه وجود دارد که هر دو متعلق به یک شخص است، گفت: اخیرا طی مذاکراتی که انجام شده کارشناس رسمی دادگستری تایید کرده که فعلاً رفع خطر از گود واقع در خیابان هاشمی انجام و سازه نگهبان آن اجرا شده است.
وی با بیان اینکه این گود با عمق ۲۰ متری حدود ۱۰ سال بود که رها شده بود، افزود: از همان سالهای اولیه گودبرداری، عملیات ساختمانی آن شروع شده و در مقاطع مختلف پیشرفتهای نیز داشت. اما بعد از مدتی دیوان عدالت پروانه آن را باطل کرد و عملیات ساختمانی آن به تعویق افتاد. دلیل این ابطال نیز مسائلی بود بر سر مالکیت زمین و محدوده مشخص آن بین شهرداری و مالک به وجود آمد.
شریفی ادامه داد: امسال شهرداری منطقه ۹ نسبت به صدور پروانه ای که به تصویب کمیسیون ماده پنج رسیده، اقدام کرد و مشکلات آن حل شد و در حال حاضر مالک باید پروانه جدیدی که با مالکیت و حدود زمین هماهنگی دارد اخذ و عملیات ساختمانی را انجام دهد.
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۹ با بیان اینکه در بخش ساخت و ساز اعمال فشار از سوی شهرداری در زمانی که ساختمانی در حال ساخته شدن است یا مرحله گودبرداری است بیشتر است، توضیح داد: در این مرحله وقتی ممانعت از ساخت و ساز صورت گیرد مالک ملزم به رعایت اصول ایمنی می شود اما چالش اصلی جایی به وجود می آید که مالک، ملک را رها میکند؛ در این مرحله چون عملیاتی انجام نمیشود که از آن جلوگیری شود، اعمال فشار از سوی شهرداری نیز وجود ندارد و در واقع شهرداری مجبور می شود که برای هر گونه اقدامی حکمقضایی اخذ کند.
وی یکی از مشکلات را در این وضعیت، زمانبر بودن اخذ حکم قضایی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این حتی اگر با حکم قضایی اقدامی برای آن انجام دهیم و حتی با توجه به اینکه مسئولیت رفع خطر با شهرداری است اما از یک طرف ردیف بودجه ای برای این کار وجود ندارد و از طرف دیگر سادهترین اقدام میتواند پر کردن آن گود باشد که در آن صورت نیز مالک پس از آن می تواند از شهرداری به دلیل آسیب رساندن به فونداسیون یا سازه شکایت کند، چرا که در حکم قضایی صراحتاً اعلام نشده که برای رفع خطر چه کاری می تواند انجام شود و قید نشده که اگر رفع خطر منجر به آسیب به سازه شود چه باید کرد. در واقع جزئیات آن در حکم مطرح نمیشود، بنابراین در نتیجه شهرداری باید پاسخگو باشد.
شریفی با اشاره به گود دیگری در ناحیه ۲ که متعلق به همین مالک است، گفت: این گود مساحت، عمق و خطر کمتری دارد و از سالها پیش اقداماتی توسط مالک انجام شده و در حال حاضر نیز مالک آماده شروع عملیات ساختمانی و احداث سازه است که با این کار خطر آن نیز مرتفع می شود.
به گفته معاون شهرداری معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه ۹ سایر گودهای منطقه جزو گودهای پرخطر محسوب نمیشوند.
برگزاری همایش یاران انقلاب و پیشکسوتان جهاد و شهادت در منطقه ۱۹
همایش یاران انقلاب و پیشکسوتان جهاد و شهادت با حضور شهردار و مدیران شهرداری منطقه ۱۹، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج ابوذر و جمعی از پیشکسوتان عرصه جهاد و مقاومت در سالن استاد شهریار بوستان ولایت برگزار شد.
در این مراسم که به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد، علی توکلی شهردار منطقه ۱۹ ضمن تقدیر از مشارکت چشمگیر بسیجیان در اجرا و پیشبرد برنامه های اجرایی، از رونمایی مقبره شهدای گمنام بوستان ۲۲ بهمن همزمان با ایام الله دهه فجر خبر داد.
به گفته وی این مقبره به عنوان کاری فاخر در راستای زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا دانست و اضافه کرد: پیش از آن نیز شاهد رونمایی از مقبره شهدای بوستان شقایق به عنوان یادبودی ماندگار برای دو شهید گمنام آرمیده در این بوستان بوده ایم.
در ادامه این مراسم ضمن سخنرانی سرهنگ احمد یوسف پور فرمانده ناحیه مقاومت بسیج ابوذر، از پیشکسوتان عرصه جهاد و مقاومت تقدیر شد. علاوه براین اجرای گروه سرود، طرح پرسش درخصوص دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و اهدای محصولات فرهنگی از دیگر برنامه های جانبی این مراسم بود.
ضرورت حمایت از اقدامات خیرانه و حمایتی در محلات کم برخوردار
شهردار منطقه ۱۹ با حضور در مراسم افتتاح مرکز خیریه زنده یاد مهندس علی لیاقت بر ضرورت حمایت از اقدامات خیرانه و خدمات حمایتی در محلات کم برخوردار شهر تهران تأکید کرد.
علی توکلی طی آیین افتتاح این مرکز که به منظور ارائه خدمات خیرانه در سه بخش درمانی، آموزشی و فرهنگی راه اندازی شده است، ضمن تشکر از این اقدام خداپسندانه ایجاد چنین مراکزی را در محلات کم برخوردار از مطالبات و نیازهای ضروری شهروندان منطقه دانست و بر لزوم توسعه خدمات حمایتی و خیرانه تأکید کرد.
وی انجام فعالیت های خیرانه را کاری ماندگار و دارای اجر اخروی دانست و از بانی این مرکز به دلیل انتخاب این منطقه جنوبی برای ارائه خدمات خیرانه تقدیر کرد و افزود: ارائه خدمات پزشکی به شهروندان این منطقه بویژه خدمات دندانپزشکی که هزینه های سنگینی دارد و عمدتاً نیز تحت پوشش بیمه های درمانی نیستند، بسیار مثمر ثمر و مورد رضایت شهروندان خواهد بود.
به گفته شهردار منطقه ۱۹، در راستای رفع کمبود امکانات درمانی این منطقه نیز بزودی شاهد کلنگ زنی نخستین بیمارستان منطقه خواهیم بود که با اختصاص زمینی به مساحت تقریبی ۱۰ هزار متر مربع در غرب منطقه احداث خواهد شد.
وی همچنین در حاشیه این مراسم به بخشی از خدمات حمایتی شهرداری این منطقه بویژه در محلات کم برخوردار منطقه اشاره کرد و گفت: در همین راستا خدمات مختلفی در طول سال با حمایت های خیرین صورت گرفته که اهدای غذا، بسته های حمایتی و بهداشتی، نذر فرهنگی و خدمات سلامت محور رایگان از جمله آن ها بوده است.
براساس این گزارش مرکز خیریه زنده یاد مرحوم مهندس علی لیاقت با همکاری خیرین در محله دولتخواه راه اندازی و به نام مهندس علی لیاقت فرزند بانی اصلی این مرکز ثبت شده است.
پروژه های توسعه محلی منطقه ۲ در سال ۱۴۰۰
معاون برنامه ریزی و توسعه شهری منطقه ۲ اعلام کرد: پروژه های توسعه محلی این منطقه در نشست هم اندیشی معاونین برنامه ریزی و توسعه شهری و اجتماعی وفرهنگی، شهرداران نواحی ۹ گانه و دبیران شورایاری محلات نیاز سنجی و تدوین شد.
زهرا مبینی، با اعلام این خبر گفت: براساس برنامه توسعه ۵ ساله سوم مدیریت شهری مبنی بر اجرای پروژه های مینیاتوری و افزایش رضایتمندی شهروندان در کوچکترین سلول شهری، در تداوم برنامه های اجرایی سال ۹۹، پروژههای توسعه محلی اجرایی در سال ۱۴۰۰، پس از مطالعات کارشناسی و نیاز سنجی های محلهای منطبق با مطالبات مردمی تدوین و پیش بینی شده است.
وی افزود: برهمین اساس در نشست هم اندیشی با حضور معاونین، شهرداران نواحی، و دبیران شورایاری محلات ۲۱ گانه، پروژه های پیشنهادی با توجه به نیاز محلات و همچنین مطالبات شهروندان در حوزه های مختلف ارائه و مورد بررسی قرارگرفت.
به گفته معاون برنامه ریزی و توسعه شهری منطقه۲ این پروژه ها پس از تصویب در لایحه بودجه شهرداری تهران، وارد فاز اجرایی خواهند شد.
مبینی با بیان اینکه رویکرد مدیریت شهری در اجرای این پروژهها، رفع نیازهای واقعی و ضروری شهروندان است، افزود: پروژه های تعریف شده بیشتر مبتنی بر بهسازی فضاهای عمومی محله، احداث و تقویت کاربری های خدمات محله ای در ۶۳ عنوان طراحی و پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری ۵۹ پروژه توسعه محله در منطقه ۲ تعریف و در حال اجرا است گفت: بهسازی و پیاده روسازی خیابان گلبهار درمحله فرحزاد، پیاده روسازی و مسیر دوچرخه درخیابان های دادمان و ایران زمین، بهسازی و ساماندهی بوستان ها، سرویس های بهداشتی و... از پروژه های اجرایی در محلات ۲۱ گانه است که تا پایان سالجاری تکمیل و به بهره برداری می شود.
۵۰ زندانی زن در آستانه عید نوروز آزاد می شوند
شهردار منطقه ۵ تهران با اشاره به اینکه شهرداری در کنار فعالیت های عمرانی در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز دغدغه دارد گفت: با برگزاری دومین پویش مردمی آزادی مادران زندانی در نوروز ۱۴۰۰، پنجاه بانوی زندانی به کانون گرم خانواده باز خواهند گشت.
محمود کلهری با اشاره به دغدغه مدیریت شهری گفت: شهرداری در کنار فعالیت های عمرانی در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز دغدغه دارد گفت: در سال گذشته وقتی کرونا در شب عید همه را درگیر کرد در جلسه ای با حضور شهردار تاکید شد که از دستفروش ها غفلت نکنید.
به گفته وی، معمولا شهرداری با دستفروش ها برخورد قهری دارد و قانون هم همین را می گوید ولی فضای کشور طوری بود که با همه مشکلات حناچی به این موضوع تاکید کرد و قرار شد به دستفروش هایی که به خاطر کرونا نتوانستند نان شب پیدا کنند کمک نقدی بکنیم. در آن اوضاع و احوال اقتصادی بین ۵۰۰ تا یک میلیون تومان در مناطق ۲۲ گانه به این افراد پرداخت شد.
شهردار منطقه ۵ با بیان اینکه شهرداری در کنار فعالیت های عمرانی در زمینه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز دغدغه دارد ادامه داد: امروز بسیار خوشحالم که توفیق شد تا برای اجرای یکی از مهمترین تکالیف خود یعنی مادران زندانی و آزادی آنها که برای جرایمی غیر عمد محصور هستند اقدام کنیم. این امر به قدری ارزشمند و مقدس بود که همه با همه محدودیت ها شریک شدند و همچنین سال گذشته در جریان این پویش ۳۵ زندانی آزاد شدند و امسال قصد داریم ۵۰ زندانی زن را در آستانه عید نوروز به خانواده هایشان برسانیم که قطعا با همت خیرین، هنرمندان، ورزشکاران و مردم شریف منطقه رقم خواهد خورد.
نظر شما