به گزارش ایرنا علیرضا صبوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران استان اظهار داشت: بهای برق مصرفی این مشترکان در آذر و دیماه امسال بر اساس طرح برق امید محاسبه شده که با توجه به قرار گرفتن آنان در گروه کممصرفها، رایگان منظور شده است.
وی افزود: ۲۷ درصد مشترکان خانگی شهری و ۴۵ درصد مشترکان خانگی روستایی استان از تخفیف ۱۰۰ درصدی بهاری مصرف برق برخوردار شدند.
وی اظهار داشت: ۵۹ درصد مشترکان خانگی شهری و ۴۹ درصد مشترکان روستایی در گروه خوش مصرف ها و ۱۴ درصد مشترکان شهری و ۶ درصد مشترکان خانگی روستایی نیز در گروه پرمصرف ها قرار گرفتند.
وی اجرای طرح برق امید را مربوط به بخش خانگی دانست و گفت: بر اساس این طرح، مشترکان خانگی به سه گروه کم مصرف، خوش مصرف و پرمصرف تقسیم شده اند، که کم مصرف به مشترکانی اطلاق می شود که میزان مصرف ماهانه آنان در هشت ماه غیر اوج مصرف تا ۸۰ و در ماه های گرم تا زیر ۱۰۰ کیلووات ساعت در ماه باشد.
صبوری اظهار داشت: میزان مصرف مشترکان خانگی خوش مصرف نیز در ماه های غیرگرم بین ۸۰ تا ۲۰۰ کیلووات ساعت و در ماه های گرم از ۸۱ تا ۳۰۰ کیلو وات ساعت در ماه است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در خصوص مشترکان پرمصرف نیز گفت: این مشترکان در ماه های غیرگرم بیش از ۲۰۱ کیلووات در ساعت و در ماه های گرم بیش از ۳۰۱ کیلووات ساعت برق مصرف می کنند.
وی اجرای طرح برق امید را از یک سو برای مشترکان و از سوی دیگر برای صنعت برق سودمند دانست و افزود: اجرای این طرح علاوه بر بهره مندی مشترکان کم مصرف خانگی از تخفیف بهای قبض مصرفی، برای شرکت برق نیز منفعت دارد زیرا با کاهش مصرف برق، دیگر از سرمایه گذاری، ظرفیت سازی در شبکه های بالادستی، نیروگاهی، انتقال فوق توزیع و توزیع بی نیاز می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: دولت برای اجرای طرح برق امید ۶ ماه فرصت داده است و پس از این مدت ممکن است تعرفه های بازدارنده و سنگینی برای مشترکان پرمصرفی، که نخواهند رفتار مصرفی خود را اصلاح کنند، اعمال شود.
وی اظهار داشت: عمده تمرکز ما روی مشترکان پرمصرف است که به گروه خوش مصرف پیوسته و یا مشترکان خوش مصرف بتوانند با مدیریت مصرف، خود را در گروه کم مصرف جای دهند.
صبوری افزود: هدف گذاری ما این است که ۱۰ درصد از مشترکان خوش مصرف را به یک پله پایین تر سوق دهیم تا در گروه کم مصرف ها قرار بگیرند و همچنین مشترکان پرمصرف را نیز بتوانیم به محدوده مشترکان خوش مصرف هدایت کنیم و کاهش ۱۰ درصدی مصرف بخش خانگی و انتقال آن به بخش صنعت، از اهداف مهم این طرح است.
۷۱ طرح در حوزه صنعت برق استان افتتاح شد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسانشمالی گفت: همزمان با دهه فجر ۷۱ طرح در حوزه صنعت برق استان با ۵۳۷ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
صبوری اظهار داشت: از مجموع طرح ها ۲۵ پروژه در مناطق شهری و ۴۶ پروژه در نقاط روستایی اجرا شده که هزینه اجرای طرح های شهری ۲۱۳ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال و طرح های روستایی نیز ۳۲۳ میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال بوده است.
راندمان سیکل ترکیبی شیروان ۱۰ درصد افزایش یافت
وی گفت: با افتتاح سومین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان، به عنوان آخرین مرحله توسعه این طرح، تولید برق این مجموعه به هزار و ۴۳۴ مگاوات رسیده است که راندمان این نیروگاه را از ۴۰ درصد به ۵۰ درصد ارتقا داده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسانشمالی توان تولید برق آخرین واحد بخار این نیروگاه را ۱۶۰ مگاوات و میزان اعتبار هزینه شده برای اجرای این واحد را چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: ۹ واحد این نیروگاه متناسب با نیاز می تواند در مدار تولید قرار گیرد.
وی گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان هزار و ۴۳۴ مگاوات برق تولید می کند که بیش از چهار برابر مصرف برق استان است.
وی با بیان اینکه در این استان ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد صنایع وجود دارد اظهار داشت: با میزان برق تولیدی در استان این آمادگی برای راه اندازی صنایع بزرگ در استان وجود دارد.
۹۵۴ روستا، کلاته و آبادی استان برق دارد
صبوری با بیان اینکه ۹۵۴ روستا، کلاته و آبادی استان برق دارد، گفت: ۷۲۳ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد و این شرکت به روستاهای با جمعیت پنج خانوار و حتی محله های عشایری نیز برق رسانی کرده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسانشمالی با بیان اینکه این شرکت ۳۱۰ میلیارد ریال از مشترکان مطالبه دارد، گفت: عمده مطالبات مربوط به صنایع، شهرداری ها و دستگاه های اجرایی استان است.
وی وضعیت پرداخت مشترکان خانگی و تجاری این استان را نیز ۹۰ درصد دانست.
شرکت برق خراسان شمالی ۳۶۷ هزار مشترک دارد که از این تعداد ۳۰۸ هزار مشترک معادل ۸۴ درصد مشترکان بخش خانگی، ۴ درصد ادارات و دستگاههای خدمات رسان، یک درصد بخش کشاورزی، کمتر از یک درصد صنعتی و ۱۰ درصد سایر مصارف است.
ضریب برخورداری از برق در خراسان شمالی ۹۹.۹ درصد است.
با احتساب برق مصرفی مشترکان بزرگ صنعتی از جمله پتروشیمی، سیمان، ریخته گری و آلومینا، مصرف برق خراسان شمالی به ۳۸۰ تا ۴۰۰ مگاوات نیز می رسد.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.
نظر شما