مشکل لب‌شوری آب روستاهای میاندوآب‌ با اجرای خط دوم آبرسانی حل می‌شود

مهاباد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی با اشاره به وجود مشکل لب‌شوری و کمبود آب در برخی روستاهای بخش مرکزی میاندوآب در زمان اوج مصرف، گفت: این مشکل با اجرای خط دوم آبرسانی از سد نوروزلوی این شهرستان در قالب "طرح محرم" حل می‌شود.

علیرضا رضوی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وضعیت آب آشامیدنی در روستاهای این شهرستان اظهار داشت: در این شهرستان اجرای پروژه‌ای در قالب مجتمع ۸۱ روستایی "محرم" از محل صندوق توسعه ملی تعریف شده که با تخصیص اعتبار، روند عملیات آن پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه در صورت تامین اعتبار، خط دوم آبرسانی ۵۰۰ میلی‌متری در این طرح پیش‌بینی شده، افزود: با اجرای این طرح، مشکل کمبود آب در زمان اوج مصرف که از تیر تا شهریور ماه رخ می‌دهد، در روستاهای میاندوآب‌ برطرف خواهد شد.

وی در خصوص اینکه چند روستا در حاشیه دریاچه ارومیه با مشکل لب‌شوری آب مواجه هستند، اضافه کرد: در حاشیه دریاچه ارومیه ۱۰۵ روستا متاثر از پیشروی آب شور هستند که برخی از آنها با تعویض منشأ و انتقال بین حوزه‌ای و در بعضی هم در راستای اقدامات ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه و نزولات جوی مشکل به طور کلی حل شده‌است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی،‌ اظهار داشت: با شیوع بیماری کووید۱۹ مصرف آب در استان به طور میانگین ۱۲ درصد افزایش یافته که این امر در منشاهای آبی استان تاثیر زیادی گذاشته است.

وی با تاکید بر اینکه مردم استان همچنان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند، گفت: از مردم انتظار می‌رود در مصرف آب نهایت صرفه‌جویی را داشته باشند تا با کمبود و یا تنش آب مواجه نشویم.

۶۶ درصد جمعیت آذربایجان غربی از شبکه فاضلاب برخوردار هستند

وی همچنین با بیان اینکه ۹۹.۸ درصد جمعیت شهری آذربایجان غربی از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره‌مند هستند، گفت: همچنین ۶۶ درصد جمعیت استان به شبکه جمع‌آوری فاضلاب متصل هستند و در صدد هستیم در سال‌های آتی با تامین اعتبار جمعیت برخوردار از شبکه فاضلاب ارتقا یابد.

وی در خصوص آب شرب روستاهای استان نیز گفت: هم‌اکنون ۹۸ درصد جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری روستاهای استان از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه از این میزان نیز ۹۰ درصد تحت پوشش آب و فاضلاب استان قرار دارند، گفت: هشت درصد باقیمانده نیز توسط دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی روستاها مدیریت می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی به منظور بهره‌برداری از ایستگاه پمپاژ فاضلاب به میاندوآب‌ سفر کرده است.

هم‌اکنون ۶۱ درصد جمعیت شهری میاندوآب‌ از شبکه جمع‌آوری فاضلاب برخوردار هستند که این میزان ۱۱ درصد از میانگین کشوری بیشتر و از میانگین استانی پنج درصد پایین است.

در شهر میاندوآب برای ایجاد شبکه جمع‌آوری فاضلاب، باتوجه به موقعیت توپوگرافی آن، ۲۰ ایستگاه پمپاژ فاضلاب به تصفیه‌خانه مرکزی نیاز است که تاکنون هفت مورد از آنها ساخته شده است و برای اجرای مابقی نیز به اعتبارات ویژه نیاز است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha