۲۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۵:۵۴
کد خبر: 84224111
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پیش‌بینی صادرات ۲.۵ میلیون اصله نهال مثمر در سال جاری

تهران - ایرنا - معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: امسال صادرات ۲.۵ میلیون اصله نهال مثمر از کشور پیش‌بینی شده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « عبدالرضا کاوند» افزود: در سنوات اخیر سالانه ۳.۵ میلیون اصله نهال مثمر یا میوه صادر می شد، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و سختگیری توسط کشورهای وارد کننده، پیش بینی می کنیم رقم صادرات به ۲.۵ میلیون اصله برسد.

معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال اظهارداشت: اغلب صادرات نهال های مثمر به کشورهای عراق، آذربایجان، قرقیزستان، ازبکستان و افغانستان انجام می شود.

وی با بیان این که نهال های مثمر صادراتی بومی نیستند، تصریح کرد: فقط ارقام وارداتی که در کشور تکثیر می شوند، اجازه صادرات از ایران را دارند.

کاوند افزود: اروپاییان به دنبال ارقام بومی ایران هستند در حالی که صادرات این ارقام ممنوع است.

وی ادامه داد: نهال هایی که بر اساس استاندارد و در نهالستان های مجاز تولید می شوند و دارای شناسه هستند، اجازه صادرات دارند و چنین فرصتی برای نهال های غیر مجاز نیست.

معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: تقریبا ارقام دانه دار و هسته دار مانند گیلاس، هلو، شلیل، سیب، گلابی و زردآلو جزو نهال های صادراتی هستند.

وی درباره واردات نهال های مثمر نیز اذعان داشت: در طول سال های گذشته ارقام سیب، گلابی، آلو و شلیل به صورت محدود و برای تکثیر وارد کشور شده اند.

کاوند درباره نهال های غیر مثمر گفت: برای نهال های غیر مثمر از گونه های سوزنی برگ ها و پهن برگ ها مانند افرا، زبان گنجشک، اقاقیا، کاج تهران و سرو نقره ای درخواست صادرات وجود دارد.

وی درباره تاثیر شیوع کرونا بر جابجایی نهال های شناسه دار اظهارداشت: شیوع کرونا علاوه بر صادرات نهال های شناسه دار بر جابجایی آنها در داخل کشور نیز تاثیر گذاشت به طوری که در اسفند سال ۹۸ و فروردین امسال حدود ۵ میلیون اصله نهال شناسه دار به علت جابجا نشدن و عدم خرید در نهالستان های مجاز رسوب کرد.

کاوند افزود: ماندگاری این نهال های مثمر در نهالستان ها موجب شد سن آنان بالا برود و هزینه های تولیدکنندگان افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، به تازگی جمهوری اسلامی ایران به جمع کشورهای صادرکننده گواهینامه بین المللی بذر دنیا پیوست زیرا بذر به عنوان یک موجود زنده در تبادل بین کشورها باید دارای گذرنامه و شناسنامه هویتی باشد.

موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزرات کشاورزی از سال ١٣٨٢ عضو انجمن بین المللی آزمون بذر( ایستا) بوده و آزمایشگاه ملی این موسسه از قوانین و استانداردهای ایستا پیروی می کند، تا قبل از دی ماه جاری وضعیت این آزمایشگاه عادی بوده اما با تلاش و پیگیری های به عمل آمده طی سالهای قبل، این موسسه( به نمایندگی از کشورمان) موفق به اخذ اکردیته یا اعتبار نامه ایستا شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha