به گزارش رادیو بینالمللی فرانسه، گروه توتال امروز (سهشنبه) با انتشار عملکرد سال گذشته میلادی این شرکت از کاهش ۷.۲ میلیارد دلاری سود خالص خود در این سال خبر داده است.
این رسانه فرانسوی نوشت: علاوه بر بحران همهگیری «کووید-۱۹ » که بر قیمت نفت تاثیر گذار بود، شرکت توتال از کاهش قیمت نفت رنج میبرد، با این وجود شرکت فرانسوی قصد دارد به تعهدات خود در زمینه انتقال انرژی به طرف های قرار خود ادامه دهد.
رادیو بینالمللی فرانسه افزود: با توجه به زیان هنفگت سایر شرکت های تولید، توتال هم مانند دیگر بازیگران بازار نفت، از این قاعده مستثنی نبوده و سال ۲۰۲۰ سال سختی بود.
شرکت نفت و گاز فرانسوی در حالی از کاهش ۷.۲ میلیارد دلاری سود خود در سال ۲۰۲۰میلادی خبر داده که این غول نفتی در سال ۲۰۱۹میلادی، ۱۱.۲ میلیارد دلار سودآوری داشته است. سود این شرکت با ۶۶ درصد کاهش، در سال ۲۰۲۰ به ۴.۰۶ میلیارد دلاری رسیده است.
«پاتریک پویانه» مدیرعامل شرکت توتال در گفت و گو با رسانهها گفت که این شرکت در سال ۲۰۲۰ شاهد دو بحران بزرگ بود؛ بحران همهگیری کووید-۱۹ که به شدت بر قیمت نفت اثر گذشت و دیگری کاهش قیمت نفت برنت به زیر ۲۰ دلار در هر بشکه در سه ماهه دوم سال میلادی گذشته.
اعلام این میزان کاهش سود خالص شرکت توتال در حالی صورت میگیرد که این شرکت با اعلام مجدد تحریمها علیه ایران به دنبال خروج آمریکا از برجام، توتال نیز از میدان های نفتی ایران خارج شد. در دوره دو ساله بعد از برجام، شاهد ورود شرکتهای بزرگ بینالمللی نظیر توتال در بخش انرژی بودیم. این شرکت آن بخش از سود هنگفتی که میتوانست با تداوم حضور خود در ایران به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای انرژی منطقه و جهان کسب کند، به این نحو از دست داد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز توتال امروز همچنین در توئیتی اعلام کرد که با هدف به کارگیری انرژیهای جدید، نام این شرکت به «توتال انرژی» تغییر میکند.
به گفته پویانه، این فرصتی برای سهامداران خواهد بود که استراتژی ما را در مورد تبدیلشدن به یک گروه چند انرژی (ایجاد تنوع در سبد انرژی و استفاده از انرژیهای نو) نشان میدهد. او افزود: این کار با هدف کاهش انتشار کربن و خنثیسازی انتشار آن در فضا انجام میشود.
سالانه بیش از ۳۰ میلیارد تن کربن در جو زمین منتشر میشود. اگرچه امسال به دلیل شیوع کرونا و کاهش فعالیتهای اقتصادی، این رقم کاهش ۷ درصدی داشته است، اما با این حال ادامه روند فعلی، باعث گرمایش زمین و آسیب به اکوسیستمها خواهد شد. از همین رو اغلب کشورها و شرکتهای جهان به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر روی آوردهاند.
این موضوع حتی در بین کشورهای تولید کننده نفت و شرکتهای بزرگ بینالمللی نیز دیده میشود.
نظر شما