عبدالزهرا سنواتی روز سهشنبه در حاشیه جلسه علنی شورای اسلامی شهر اهواز در گفت وگو با ایرنا، بیان کرد: سازمان بازرسی کل کشور درباره برکناری شهردار اهواز نامهای به این شورا ارسال کرده بود که حسب وظیفه، یک روز پس از دریافت این نامه، با اعضای شورا نشستی برای تصمیم گیری درباره آن برگزار کردیم.
وی افزود: این نامه محرمانه بوده و تا زمانی که سازمان بازرسی کل کشور اجازه ندهد، نمیتوانیم درباره محتوای آن اطلاع رسانی کنیم.
سنواتی اضافه کرد: دستگاههای نظارتی بر اساس قانون مکاتبه کرده و تذکر میدهند و این نامه نیز بر اساس گزارشی بود که قبلا اعلام شده و بر مبنای بند د، تبصره ۴ ، و ماده ۸۰ قانون بود.
وی ادامه داد: در نشست سه شنبه ۱۴ بهمن، هشت عضو این شورا مخالف و پنج عضو دیگر موافق برکناری شهردار اهواز بودند، که گزارش این نشست و اتفاقات مرتبط با آن را به سازمان بازرسی کل کشور اعلام کردهایم.
بر اساس این گزارش، در پی تشکیل جلسه غیرعلنی شورای شهر اهواز در مورد نامه سازمان بازرسی کل کشور و ابقای شهردار اهواز پس از این جلسه، از یک هفته پیش اخبار غیررسمی و گمانه زنیهایی در فضای مجازی منتشر شده است.
بر اساس تبصره ۴ ، ماده ۸۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، دوره خدمت شهردار در صورت الف) استعفای کتبی با تصویب شورا، ب) برکناری توسط شورای شهر با رعایت مقررات قانونی، ج)تعلیق طبق مقررات قانونی، د) فقدان هر یک از شرایط احراز سمت شهردار به تشخیص شورای شهر، خاتمه میپذیرد.
حواشی سوال از شهردار
رییس شورای اسلامی شهر اهواز همچنین درباره تذکر ۲ عضو این شورا به شهردار اهواز، گفت: شهردار اهواز هفته گذشته پاسخ سوالات این ۲ عضو (موسیپور و فلسفی) را داده اما این اعضا هنوز اعلام نکردهاند که از این پاسخها قانع شدهاند یا نه.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ پرسش از شهردار نهادینه شود، افزود: تذکر، طرح سوال و استیضاح، ابزار شورا برای پویا کردن و به تحرک واداشتن شهرداری و شهردار و برطرف کردن ایرادات هستند و نباید نسبت برای یک تذکر و طرح سوال این همه حساسیت ایجاد کنیم.
سنواتی با انتقاد از مباحث مطرح شده در فضای مجازی و رسانهها اضافه کرد: اکنون شاهد هستیم به محض تذکر یک یا چند عضو شورا به شهردار، این اعضا در فضای مجازی مورد حمله قرار میگیرند که این شیوه خوبی نیست.
وی با بیان اینکه باید به دور از سلیقه، قانون مدار باشیم، اضافه کرد: تذکر در فرآیند کاری شورای شهر امری عادی است اما اگر طرف مقابل و یا دیگران بخواهند حساسیت ایجاد کنند از رسانهها و نخبگان انتظار میرود که طرف حق را بگیرند.
به گفته وی، تذکراتی که از سوی این اعضای شورا مطرح شد از جمله مساله پسماند و آلودگی ناشی از آن، آبهای سطحی، چالههای خیابانی و حضور مستمر شهردار در محل کار و بازدیدها، از مشکلات شهرداری و اولویتهای شورای اسلامی شهر اهواز است.
سنواتی با بیان اینکه تذکر اعضای شورا به صراحت و شفاف اعلام شده ادامه داد: ما از ملامت دیگران واهمهای نداریم زیرا این تذکرها بر اساس قانون بوده است، بنابراین حمله به اعضای تذکر دهنده و اتهام، تشویش اذهان و دروغگویی کار صحیحی نیست.
حجتالاسلام جاسم موسیپور رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر اهواز، ۶ بهمن در نامهای خطاب به رییس این شورا ۱۳ تذکر به شهردار اهواز داد.
نظر شما