به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آلمان، دفتر نتانیاهو افزوده است: موضع اسرائیل نسبت به این مسأله مشخص است و بلندیهای جولان در هر سناریوی احتمالی اسرائیلی خواهد بود.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا بامداد امروز (سه شنبه) در گفت و گو با شبکه سی ان ان گفته بود: جولان برای امنیت اسرائیل بسیار مهم است، تا وقتی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در قدرت باشد، ایران در سوریه حضور دارد، گروههای مورد حمایت ایران نیز در این منطقه هستند، همه اینها تهدید امنیتی مهمی برای اسرائیل محسوب میشوند و فکر میکنم در چنین شرایطی حاکمیت جولان برای امنیت اسرائیل بسیار حائز اهمیت است. مسائل قانونی موضوع دیگری است و با گذشت زمان، اگر اوضاع سوریه تغییری میکرد این موضوعی بود که آن را بررسی میکردیم اما به هیچ وجه به چنین تغییری نزدیک نیستیم.
ترامپ در اقدامی که تغییری چشمگیر در چند دهه سیاست آمریکا بود، در سال ۲۰۱۹ رسما ارتفاعات جولان را به عنوان بخشی از خاک رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت. او در دوره ریاست جمهوری خود، در عمل به مجری دستورات صهیونیستها در جهان تبدیل شد که یک نمونه از آن امضای اعلامیه حاکمیت رژیم غاصب صهیونیستی بر بلندیهای جولان بود که با انتقادهای بین المللی فراوانی مواجه شد.
همچنین خودداری بایدن از گفت و گو با نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با وجود مذاکرات او با برخی سران خارجی، تعجب رژیم صهیونیستی و برخی کارشناسان خاورمیانه را برانگیخته است. اوباما و ترامپ تنها چند روز پس از روی کار آمدن با نتانیاهو گفت و گو کردند.
بلندیهای جولان همواره بخشی از خاک سوریه از زمان استقلال این کشور بوده است و اقدام رژیم صهیونیستی در اشغال این بلندیها در جریان جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در ژوئن سال ۱۹۶۷، تغییری در وضع تاریخی و حقوقی بلندیهای جولان نمیدهد.
اگر چه رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۱ میلادی قوانین داخلی خود را به این منطقه تسری داد که از نظر حقوقی، به منزله انضمام اعلام نشده آن به خاک فلسطین اشغالی بود، اما جامعه بینالمللی هیچگاه این اقدام را به رسمیت نشناخته و بلندیهای جولان را همچنان اراضی اشغال شده در جنگ تلقی میکند.
نظر شما