۲۲ بهمن ماه با مهمترین اخبار کرونا در استان ها

استانها- ایرنا- هر چند تزریق واکسن به کادر درمان از روز گذشته آغاز شده و امیدها به پایان عمر کرونا را در دلها زنده کرده است اما تا کسب نتیجه نهایی و ایمنی همگانی باید شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کرد ، هر گونه بی‌توجهی به دستورالعمل ها عواقب زیانباری برای کشور و کادر درمان به همراه دارد .

 اعتقاد به عادی شدن شرایط و ضعیف شدن ویروس کرونا ، افزایش آمار مبتلایان ، بستری ها را به دنبال دارد که  در صورت رعایت نکردن فاصله گذاری ها و شیوه نامه‌های بهداشتی، شاهد بروز موج چهارم بیماری و افزایش شمار جانباختگان خواهیم بود.

مردم برای کنترل بیماری کرونا باید احتیاط بیشتری کرده و با جدیت بالا، مقررات اعلام شده از جمله استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی حداقل ۱.۵ متری و نیز پرهیز از حضور در اجتماعات را رعایت کنند.

طرح واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ کمک بزرگی برای کنترل بیماری است ولی تا زمانی که درصد بالایی از مردم ( ۸۰ درصد) واکسیناسیون نشوند، حفظ و رعایت پروتکل‌ها الزامی است.

 مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت جزئیات برنامه واکسیناسیون کرونا را اعلام کرد که بر اساس این برنامه تا یکسال آینده با تامین ۱۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا حدود ۶۰ میلیون نفر واکسینه می شوند به طوری که روزانه ۲۱۰ هزار نفر واکسن می زنند.

هدف از اجرای این برنامه در گام اول کاهش مرگ و میر و در گام دوم قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و پایان همه گیری است.

مطابق برنامه ملی واکسیناسسیون کرونا در ایران گروههای پزشکی در بخش های بستری و سرپایی (خصوصی، دولتی و...) در خط اول مواجهه با کرونا، سالمندان (اول مراکز تجمعی و سپس گروههای سنی)، بیماران با بیماریهای زمینه ای مشخص، کارکنان مشاغل خاص و عموم مردم به ترتیب در اولویت دریافت واکسن هستند.

بر اساس آخرین تحلیل ها، ۳۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۷۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۴ شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.

هم اکنون شهرستان های عجب شیر در آذربایجان شرقی، اردستان در اصفهان، اسفراین در خراسان شمالی، گرمسار در سمنان، بافت در کرمان، پاوه در کرمانشاه، بندرگز و کردکوی در گلستان، آستانه اشرفیه، بندرانزلی، رشت، رودبار، رودسر، صومعه سرا و لاهیجان در گیلان، آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه، قائمهشر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران، بستک، بندرلنگه و قشم در هرمزگان، بهار، تویسرکان و رزن در همدان و ابرکوه در یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.

به دنبال‌آغاز واکسیناسیون در بسیای از استان های کشور از روز گذشته ، در استان زنجان هم از مجموع ۶۶۰ نفر از کارکنان بخش مراقبتهای ویژه " آی سی یو" بیمارستانهای این استان ۴۶۰ نفر نخستین مرحله واکسن علیه ویروس کرونا را دریافت می‌کنند.

دکتر پرویز قزلباش اضافه کرد: طبق برنامه اعلام شده واکسیناسیون کرونا در چهار فاز انجام می گیرد، که در مرحله اول کارکنان بخش آی سی یو، سپس کارکنان اورژانس، پرسنل بهداشت و درمان در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی تحت پوشش قرار می گیرند.

وی گفت:  اقدامات مختلف نظیر اعمال محدودیت های کرونایی و همکاری زنجانی ها وضعیت بیماری در زنجان پایدار بوده و شمار بستری ها نسبت به هفته های قبل چندان تفاوتی نداشته اما شمار سرپایی ها افزایش داشته که یک زنگ خطر است .

با توجه به تغییر وضعیت برخی استان ها و شهرستان ها و اعمال محدودیت تردد  معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار گفت: سفر به چابهار به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تا اطلاع بعدی ممنوع شده و در صورت مشاهده تردد خودروهای غیربومی جریمه ۵۰۰ هزار تومانی اعمال خواهد شد.

رحمدل بامری ظهارداشت: اعمال محدودیت شدید رفت وآمد در مبادی ورودی و خروجی چابهار به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در حال اجرا است و از ورود هرگونه مهمان در این شهرستان جلوگیری می‌شود.

فرماندار چابهار بیان کرد: روند رو به رشد مبتلایان به ویروس کرونا چابهار را چندی پیش به وضعیت قرمز رسانده بود و حتی مجبور شدیم روزانه آژیر وضعیت قرمز کرونا را از سوی کادر بهداشت و درمان در این شهرستان به صدا درآورده و علاوه‌ بر آن و به همین منظور با تصمیم مشترک شورای تامین و ستاد مبارزه با کرونا تمامی بازارها بجز واحدهای صنفی عرضه کننده موادغذایی و بهداشتی تعطیل شد.

با توجه به انتشار شایعاتی در خصوص شیوع کرونای انگلیسی در گناوه روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: شیوع ویروس کرونای انگلیسی در شهرهای گناوه و ریگ و ابتلای برخی شهروندان به این نوع ویروس صحت ندارد.

در این اطلاعیه آمده است: در پی انتشار برخی شایعات مبنی بر ابتلای چند نفر از شهروندان گناوه ای و بندر ریگی به کرونای انگلیسی، تاکنون موردی از این نوع ویروس جهش یافته با این عنوان در شهرستان گناوه گزارش نشده است.

در این اطلاعیه خطاب به شهروندان تاکید شده است دامن زدن به این گونه مطالب کذب ،  در برهه کنونی صحیح نیست و  انتظار داریم  با هوشمندی بیشتر، اخبار را فقط از منابع موثق پیگیری و از توجه به شایعات پرهیز کنند.

 طبق اعلام  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ،تعداد مبتلایان به کرونا در استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۶۴ هزار و ۹۱۲ نفر رسید.

" مریم کوشکی" اعلام کرد: تاکنون ۱۹۸ هزار و ۲۹۴نمونه مشکوک تست مخاطی کرونا به آزمایشگاه های تشخیص استان ارسال و از این تعداد پاسخ ۱۹۷هزار و ۶۴۱ مورد اعلام شده است.

اکنون شهرستان های خرم آباد، دورود، الیگودرز، پلدختر، دلفان و سلسله در وضعیت زرد(خطر متوسط) و شهرستان های بروجرد، ازنا، کوهدشت، رومشکان و چگنی در وضعیت آبی (کم خطر) شیوع کرونا قرار دارند.

از مجموع هفت شهرستان استان البرز سه شهرستان در وضعیت زرد و چهار شهرستان در وضعیت آبی کرونایی هستند و به گفته  رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ، ۴۲ بیمار بدحال طی ۲۴ ساعت گذشته به تخت های بستری بیمارستان های استان انتقال یافتند.

دکتر محمد فتحی گفت: اکنون ۲۷۱ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.

در هرمزگان هم همزمان با چهل و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، واکسیناسیون کرونا با استفاده از واکسن «اسپوتنیک وی» روسی در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس آغاز و شماری از پزشکان، پرستاران و نیروهای خدماتی بخش مراقبت های ویژه کووید ۱۹ این بیمارستان، واکسن را دریافت کردند.

دکتر مهدی حسنی آزاد متخصص بیماری های عفونی و معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و رییس کمیته علمی مقابله با کرونای این استان نخستین فردی بود که این واکسن را در هرمزگان دریافت کرد.

دکتر حسین فرشیدی رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه این واکسن تاییدیه های لازم  جهانی را کسب کرده و نتایج اثربخشی نیز داشته، افزود: این واکسن در قالب دو دوز مجزا به فاصله ۲۱ روز از دریافت نوبت نخست آن، تزریق می‌شود.

نگرانی از  رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در خوزستان 

 مشاور معاون بهداشت و رییس مدیریت کاهش خطر و بلایای وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی وضعیت استان خوزستان از نظر رعایت بهداشت فردی ، شیوه‌نامه‌های بهداشتی و استفاده از ماسک را مطلوب ارزیابی نکرد و گفت : سن ابتلا به بیماری کرونا در استان خوزستان بین ۳۰ تا ۴۴ سال است و شیب ابتلای به این بیماری در بین زنان خانه‌دار نیز در حال افزایش است.

 محمداسماعیل مطلق در نشست مدیریت کرونا در جنوب غرب خوزستان در فرمانداری خرمشهر ضمن هشدار نسبت به وضعیت شیوع کرونا در شهرستان شادگان گفت: اگر روند ابتلا به کووید ۱۹ در شهرستان شادگان کنترل نشود این بیماری در کل خوزستان به سرعت گسترش خواهد یافت.

طبق خبرهای رسیده  واکسیناسیون ۶۰ نفر از کارکنان شبکه بهداشت ودرمان فعال در بخش‌های ویژه کرونای شهرستان دزفول روز چهارشنبه در آیینی همزمان با ۲۲ بهمن ماه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در بیمارستان بزرگ این شهرستان آغاز شد.

قرار ست ۶۰ دوز واکسن در مرحله نخست طی ۲ روز به کادر درمان تزریق ‌شود، این واکسیناسیون در ۲ مرحله انجام می‌شود و افراد سه هفته بعد از نخستین دوز باید دوز دوم واکسن را دریافت کنند.

هم اکنون  این شهرستان در وضعیت زرد کرونا قرار دارد و  حدود ۳۰ نفر در بخش کرونای بیمارستان بزرگ دزفول بستری هستند

طبق اعلام  رییس مرکز بهداشت خوزستان ، در ۲ هفته اخیر موارد بستری بیماری کووید ۱۹در استان ما سیر صعودی درپیش گرفته و نسبت به هفته‌ های قبل ۲ تا سه برابر شده است.

محمد علوی  اظهار داشت: بیماری کووید ۱۹ در استان خوزستان وارد پیک جدیدی شده و پیک زمستانه پیک شدیدتری از پیک‌های قبلی خواهد بود چرا که شرایط برای انتقال بیماری فراهم است.با توجه به اینکه قدرت انتقال و شدت بیماری زایی ویروس جدید بیشتر شده و از طرف دیگر افراد با سنین پایین را درگیر می کند این خطر وجود دارد که این ویروس در استان خوزستان مشکلاتی را به وجود آورد.

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز در حال حاضر ۹ شهر استان خوزستان در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

 رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان هم اعلام کرد که  بر اساس آخرین آمار ، وضعیت شهرستان شادگان از لحاظ شیوع کرونا نارنجی و آبادان و خرمشهر در وضعیت زرد هستند بنابراین محدودیت های کرونایی در این شهرستانها مطابق با دستورالعمل مربوط به رنگ های یاد شده اجرا می‌شود.

شکرالله سلمان زاده اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۵ مورد در شهرستان‌های جنوب غرب خوزستان به کرونا مبتلا شدند که ۲۲ نفر در آبادان، ۲۴ نفر از خرمشهر و ۸۹ نفر در شادگان مثبت قطعی ابتلا به کووید-۱۹ گزارش شده است. از موارد مثبت جدید ۱۲۳ نفر به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدند.

بر اساس خبرهای رسیده  وضعیت پایدار شیوع کرونا در استان اردبیل ادامه دارد به طوری که در شبانه‌روز گذشته یک بیمار کرونایی جان باخته و ۲۰ فرد مبتلای جدید در مراکز درمانی این استان بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: شیوع کرونا در این استان طی روزهای اخیر در وضعیت ثبات و پایدار قرار گرفته و مجموع بستری همزمان بیماران کرونایی استان به ۱۶۰ نفر رسیده که ۳۴۳ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در این زمینه است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده بیان کرد: هم‌اکنون استان اردبیل در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد و ۹ شهرستان بیله‌سوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت، گرمی و پارس‌آباد در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و سه شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین‌شهر در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.

وی همچنین با اشاره به شروع واکسیناسیون کارکنان درمان بخش‌های مربوط به بستری بیماران کرونایی استان اردبیل از روز گذشته، اظهار کرد: در مرحله نخست، ۱۲۰ نفر از کارکنان بخش درمان واکسن روسی اسپوتنیک.وی را دریافت می کنند.

آمار جدید وزارت بهداشت / جانباختگان ۶۱ نفر در کشور 

 سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۹۸۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۶۱ بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۶۸۶ نفر رسیده است.

 سیما سادات لاری روز چهارشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۵۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۱۱ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۹۸۱ نفر رسید.

وی گفت: تا کنون یک میلیون و ۲۷۲ هزار و ۲۸۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. همچنین ۳۷۴۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سفرهای بین شهری به عنوان یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین عوامل شیوع بیماری در کشور است و با افزایش تردد در جاده‌های کشور، ما همواره با افزایش مراجعه به بخش‌های سرپایی و روند رو به رشد موارد بستری و  مرگ و میر ناشی از بیماری مواجه هستیم.

به گزارش ایرنا، شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد و بتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد و  در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد مشکوک ابتلا به کرونا در قم مثبت گزارش شده  و این موضوع خود مقدمه‌ای شد برای تایید حضور ویروس کرونا در ایران و تدابیری که نیاز بود در سطح ملی و استانی اندیشیده شود.

شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکه‌های پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست، این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع می‌شود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده می‌شوند.

حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود می‌یابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت می‌گیرد که دچار مشکلات تنفسی می‌شود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش می‌یابد.

ویروس کرونا عمدتا از طریق قطره‌های تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه می‌کند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح می‌شود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان می‌دهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمی‌کند، بگیرید.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha