مسلم مروجی روز پنجشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر جیرفت اظهار داشت: قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی هیچ زیرساخت صنعتی و معدنی در این منطقه وجود نداشت و تمامی زیرساختهای فعلی مرهون انقلاب اسلامی است.
ایجاد ۴۷۰۰ فرصت شغلی طی ۲ سال
وی اظهار داشت: در حوزه صنعت و معدن جنوب کرمان طی ۲ سال اخیر با حمایت های دولت چهار هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده که بیش از میزان تعهد اشتغال ما است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان لازمه توسعه هر منطقه را نگاه ویژه به بخش معدن و صنعت آن منطقه دانست و گفت: نگاه ویژه به این بخشها اشتغال پایدار و ارزش افزوده را در بردارد و هر منطقهای که نگاه ویژهای به این ۲ بخش داشته باشد، موفق خواهد بود.
وی تاریخ استقلال سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان از مرکز استان را سال ۱۳۸۹ عنوان کرد و گفت: آمارهای امروز قابل مقایسه با قبل از تشکیل این سازمان در جنوب کرمان نیست.
جوانگرایی رمز موفقیت صنعت و معدن جنوب کرمان
مروجی مهمترین اتفاقات معدنی و صنعتی جنوب کرمان از سال ۱۳۹۲ به بعد دانست و رمز موفقیت سازمان صمت جنوب کرمان را میانگین سنی نیروی جوان در این مجموعه برشمرد و افزود: این مجموعه، جوانترین کارکنان استان کرمان را به خود اختصاص داده و این اتفاق باعث ایجاد انگیزه بیشتر و نگاههای کارشناسی و در نتیجه خدمات ماندگار در این حوزه شده است.
مروجی ظرفیتهای منطقه جنوب کرمان را در ۲ بخش کشاورزی و معدنی برشمرد و ظرفیت کشاورزی این منطقه را تولید سالانه چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و اختصاص رتبههای برتر کشوری در بعضی از محصولات کشاورزی دانست.
مروجی وجود معادن مس، آهن، تیتانیوم، طلا و کرومیت را از ظرفیتهای معدنی جنوب کرمان دانست و بزرگترین ذخیره تیتانیوم کشور و تولید ۷۰ درصد کرومیت کشور را از افتخارات این منطقه برشمرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان با بیان اینکه در تمامی برنامهریزیهای زیرساختی بخش معدنی و صنعتی منطقه از ظرفیت نخبگان و کارشناسان استفاده می شود، از آسیب شناسی ظرفیتها و محدودیتهای منطقه جنوب کرمان در راستای شکوفایی این منطقه خبر داد.
وی افزود: با توجه به ظرفیت کشاورزی منطقه جنوب کرمان، بحث فرآوری محصولات کشاورزی در بخش صنعت به صورت یک اولویت کاری برنامهریزی شده است.
۳۰ درصد صنایع جنوب کرمان در بخش فرآوری است
او ادامه داد: امروز با حمایت دولت تدبیر و امید ۳۰ درصد بخش صنعتی جنوب کرمان در بخش صنایع فرآوری فعالیت می کنند.
مروجی اولویت کاری مجموعه صمت جنوب کرمان را در حوزه معدنی جلوگیری از خام فروشی و راه اندازی معادن جدید و غیرفعال عنوان کرد و گفت: معادن فعال منطقه را ملزم به ایجاد صنایع فرآوری در کنار استخراج کردیم تا شاهد ارزش افزوده و در نتیجه رشد اقتصادی منطقه باشیم.
وی با بیان اینکه در بخش صنعت ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر پیشبینی اشتغال داریم، تعداد جوازهای فعال این بخش را ۴۸۵ فقره برشمرد.
ایجاد ۲۹۰۰ شغل کمتر از یک سال
مروجی به وضعیت صدور مجوز بخش صنعت جنوب کرمان طی سال جاری اشاره کرد و تعداد مجوزهای صادره امسال را ۱۳۸ مجوز اعلام و از رشد ۴۰ درصدی در این حوزه خبر داد و گفت: با صدور این مجوزها شاهد اشتغال ۲ هزار و ۹۰۰ نفری طی سال جاری بودیم.
رییس سازمان صمت جنوب کرمان مهمترین طرح های صنعتی این منطقه را در بخش فرآوری محصولات کشاورزی مجموعه نیلی صنعت در عنبرآباد و پایانه صادراتی در جیرفت اعلام کرد.
وی با بیان اینکه آهنگ رشد صنعت منطقه جنوب کرمان را بر اساس نیاز منطقه برنامه ریزی کردیم، گفت: ایجاد کارخانه لوله، سبد، نایلون، کارنههای رب گوجه فرنگی در راستای نیاز سنجی منطقه راه اندازی و جوابگوی نیاز منطقه است.
وی ادامه داد: راه اندازی این کارخانهها با توجه به نیاز و ظرفیت منطقه نشان دهنده پیشرفت مجموعه صنعت در جنوب کرمان است.
مروجی از نبود مشوقهای سرمایهگذاری در جنوب کرمان انتقاد کرد و گفت: تسهیلگری و پیگیری امورات سرمایهگذار، تنها مشوق سرمایه گذاران در جنوب کرمان است.
صدور مجوزهای یک روزه
وی از صدور مجوز صنعتی در کمتر از یک روز خبر داد و گفت: در هیچ جای کشور مانند جنوب کرمان اینقدر سریع مجوز صادر نمیشود.
مروجی افزود: کارشناسان این سازمان بعد از صدور مجوز، در راستای تسهیلگری، بقیه امور سرمایه گذار را پیگیری کرده تا هر چه سریعتر روند اداری صدور مجوز پیش رود.
صدور ۲۲۰۰ مجوز صنعتی در جنوب کرمان
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان تعداد مجوزهای صادر شده از ابتدای استقلال این سازمان تا کنون را ۲ هزار و ۲۰۰ مجوز اعلام کرد و از پیشرفت بیش از ۶۰ درصدی ۱۳۰ طرح صنعتی در جنوب کرمان خبر داد.
وی اولویت کاری پایان سال جاری سازمان صمت را به بهرهبرداری رساندن طرحهای در حال احداث دانست و از برگزاری نشست های هفتگی، ماهانه و رفع موانع تولید برای تکمیل هر چه سریعتر این طرح ها خبر داد.
۲۸۵ پروانه بهرهبرداری صنعتی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان با بیان اینکه ۲۸۵ پروانه بهره برداری در بخش صنعت این منطقه صادر شده است، گفت: در راستای کمک به بخش کشاورزی ۳۰ درصد این پروانهها در حوزه فرآوری است.
وی رویکرد معدنی سازمان صمت جنوب کرمان را معادن بزرگ و کوچک مقیاس اعلام کرد و از صدور ۵۳ جواز تاسیس صنایع معدنی در منطقه جنوب کرمان خبر داد.
مروجی تعداد پروانه های اکتشافی این خطه را در بخش معدنی ۲۷۳ فقره برشمرد و از صدور ۱۵۰ پروانه بهرهبرداری خبر داد.
وی کرومیت، مس، سنگهای ساختمانی، منگنز و آهن را از ظرفیتهای معدنی منطقه جنوب کرمان برشمرد و تیتانیوم کهنوج و مس کِروِر را از برنامههای بلندمت معادن بزرگمقیاس منطقه دانست.
رییس سازمان صمت جنوب کرمان برنامه کوتاه مدت بخش معدن را معادن کوچک مقیاس اعلام کرد و از بهرهبرداری میانگین هر ۲ ماه یک کارخانه در حوزه معدنی جنوب کرمان خبر داد.
مجوز احداث ۶ کارخانه مس
وی با بیان اینکه مجوز ۶ کارخانه مس در جنوب کرمان صادر شده است، از بهرهبرداری ۲ کارخانه مس و در حال احداث بودن چهار کارخانه دیگر خبر داد.
مروجی از بهرهبرداری کارخانه مس اسفندقه جیرفت با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۳۰۰ نفر طی ماه جاری با حضور مسوولان استانی و کشوری خبر داد.
وی تیتانیوم کهنوج و مس کرور را از ظرفیتهای بزرگ بخش معدن جنوب کرمان دانست و از واگذاری این ۲ واحد به بخش خصوصی خبر داد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان تصریح کرد: تیتانیوم کهنوج پس از سالها به بخش خصوصی شرکت فولاد پاسارگارد از طریق ایمیدرو واگذار شد و اکنون یک هزار نفر اشتغالزایی دربر دارد.
وی از برگزاری مزایده مس کرور خبر داد و افزود: انتخاب پیمانکار طی هفته آینده مشخص مشخص می شود که در این واحد یکهزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام و پیشبینی میکنیم یک هزار اشتغال جدید به همراه داشته باشد.
صدور مجوز ۱۰ کارخانه تولید کنسانتره مواد معدنی
وی از صدور مجوز ۱۰ کارخانه کنستانتره مواد معدنی در این منطقه خبر داد و گفت: ۲ مجموعه به بهرهبرداری رسیده و چهار مجموعه در حال افتتاح است که به زودی با حضور مقامات استانی و کشوری به بهرهبرداری میرسند.
مروجی به فعالیتهای حوزه تنظیم بازار سازمان صمت جنوب کرمان هم اشاره کرد و از بازرسی ۳۰ هزار واحد صنفی طی سال جاری خبر داد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان همچنین از توزیع یکهزار و ۷۰۰ تُن روغن خوراکی در این منطقه خبر داد و گفت: تمامی اقلام ضروری مردم برای پایان سال در انبارها ذخیرهسازی شده لذا هیچ کمبودی در توزیع اقلام اساسی و مورد نیاز مردم نداریم.
وی بر اطلاع رسانی خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی تاکید کرد و نقش خبرگزاری جمهوری اسلامی را به عنوان یک رسانه بی طرف در اطلاع رسانی این خدمات بسیار کلیدی برشمرد.
مروجی با بیان اینکه تعامل خوبی با رسانهها داشتهایم، بر استفاده از ظرفیت رسانهها در راستای اطلاعرسانی خدماتِ انجام شده تاکید کرد.