به گزارش ایرنا، در نشستی به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، شماری از علما، دانشگاهیان و آگاهان مسائل سیاسی و فرهنگی در کابل گردهم آمده و در باره اثر پذیری انقلاب اسلامی افغانستان از انقلاب اسلامی ایران بحث و گفت وگو کردند.
«عبدالهادی هدایت» استاد دانشگاه در این نشست گفت که تأثیر گذاری حداکثری انقلاب اسلامی ایران بر انقلاب ملت افغانستان بیشترین از کتاب های انقلابی بود که مورد توجه مردم افغانستان قرار می گرفت.
وی با اشاره به فرهنگ و زبان مشترک میان ایران و افغانستان گفت : متفکران ایرانی با تحلیل و تفسیر بسیار روشن و واضح از انقلاب اسلامی بر افکار و عملکرد انقلابیون افغانستان ؛ مسیر حرکت آنها را در جبهه های جنگ و کارهای فرهنگی تعیین می کردند.
«رحمت الله بیژن پور» از آگاهان مسائل سیاسی نیز در این نشست گفت: در ایران نهضتی به نام حسینی (ع) که بر گرفته شده از مذهب تشیع می باشد، فعال است و این مکتب و مذهب در سازماندهی مردم از انگیزه و توانایی بالایی برخوردار است.
وی گفت که برنامههای اصلی ایران در جریان پیروزی انقلاب اسلامی ایران برسه محور اصلی یعنی دفاع از انقلاب، کار فرهنگی در سطح وسیع و تربیت نسل جدید برای تداوم آن بود که ایرانیها انجام دادند.
«محمدحسن حقیار» استاد دانشگاه نیز بر این باور است که انقلاب اسلامی ایران وافغانستان تفاوت های آشکار و زیادی دارند که با یکدیگر قابل مقایسه نیستند.
وی گفت که مردم افغانستان با وجود تلاش های فراوان و تقدیم میلیون ها شهید، زخمی، معلول و مهاجر که از اثر انقلاب متحمل شدند، اما حاصل و میوه این انقلاب را برداشت نکردند و قدرت های خارجی با سواستفاده از شرایط بوجود آمده ؛ در صدد کسب منافع خود بودند.اما برعکس در انقلاب اسلامی ایران اصل توجه بر کار فرهنگی، دینی و تربیت نسل جدید برای استحکام پایههای انقلاب صورت گرفت و ملت و دولت ایران خود از انقلاب که انجام دادند نفع بردند و برای مردم ایران نظام مبتنی بر افکار اسلامی ساختند.
به گفته وی، در ایران همه اقشار مردم، اقوام و باورهای که وجود داشت زیر یک چتر گردهم آمدند و برای آینده کشور و پیشرفت های خود برنامه ریزی کردند اما ما زمانی که از انقلاب فارغ شدیم نه تنها زیر یک چتر نتوانستیم جمع شویم بلکه درگیر جنگ داخلی شدیم.
به باور وی این تفاوتها است که ایران را به کشور قدرتمند در سطح منطقه و بین الملل مبدل ساخته است اما در افغانستان ما دچار ده ها بحران دیگر شده ایم که عبور از آن کار دشوار شده است.
نظر شما