به گزارش ایرنا، سفارت روسیه در واشنگتن در بیانیه ای که در شبکه اجتماعی توییتر منتشر شد ، نوشت: ما از نیروی دریایی آمریکا می خواهیم به قدرت نمایی تسلیحاتی غیرمنطقی و ناخردمندانه در رابطه با رزمایش های ناوهای آمریکایی در دریای سیاه پایان دهد.
در بیانیه خاطرنشان شده است که صلح و امنیت دریای سیاه هیچ نیازی به مداخله خارجی و حضور بیگانگان ندارد.
سفارت روسیه در آمریکا در بخش دیگری از بیانیه خود گفته است: چنین به نظر می رسد که ناوگان ششم آمریکا بی صبرانه درجستجوی یافتن دشمن در دریای سیاه است. این ناوگان بشدت به دنبال یافتن بهانه است و با دستاویز قرار دادن برگزاری رزمایش درصدد افزایش حضور نظامی خود در منطقه دریای سیاه است.
دفتر مطبوعاتی ناوگان ششم آمریکا به تازگی اعلام کرد که ناوهای آمریکایی و ترکیه با حمایت جنگنده های اف-۱۶ ترکیه روز سه شنبه در دریای سیاه رزمایش مشترک برگزار کرده که هدف اصلی آن جستجو و یافتن زیردریایی های دشمن فرضی بوده است.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و آمریکا به عنوان عضو برجسته آن، از سال ۲۰۱۴ با توجه به تغییرات در اوکراین و افزایش اختلاف ها میان کی یف و مسکو به دلیل الحاق کریمه به خاک روسیه، نیروهای خود را در دریای سیاه گسترش داد.
حضور نظامی غرب شامل افزایش تعداد ناوها و برگزاری منظم رزمایش های دریایی در دریای سیاه است و هر ساله برای بازداشتن روسیه از گسترش خاک خود برگزار می شود.
روس ها نیز برای مقابله با استراتژی افزایش حضور نظامی غربی ها بی کار نبوده اند و در نخستین گام مجموعه های موشکی ساحل به دریای باستیون، تسلیحات پدافند موشکی اس-۴۰۰ و سامانه پدافند هوایی اس-۳۰۰ را در شبه جزیره کریمه مستقر کرده اند.
مقامات کرملین همچنین چندین فروند جنگنده سوخو به پایگاه هوایی خود در کریمه اعزام کرده اند ضمن اینکه ناوهای روسی مستقر در دریای سیاه به تسلیحات پیشرفته ازجمله موشک های کروز مجهز (قابل کنترل و تغییر مسیر) شده اند.
روسیه در پاسخ به رزمایش های ناتو در دریای سیاه هم دست به برگزاری رزمایش در زمین، دریا و هوا در این منطقه می زند.
افزایش پرواز جنگنده ها و شکاری بمب افکن های روسی بر فراز ناوهای آمریکایی از دیگر اقدامات روسیه برای برقراری موازنه قوا در این منطقه است و در مواردی نیز رسانه های روسیه گزارش می دهند که هواپیماهای نظامی این کشور هواپیماهای تجسسی آمریکا را در دریای سیاه رهگیری می کنند.
روسیه با افزایش حضور ناوهای آمریکایی در دریای سیاه، بتازگی استراتژی زیرنظر گرفتن آنها را در دستور کار خود قرار داده است.
این تاکتیک در سه سال اخیر در چندین مورد ازجمله مورد ناو فورت مک هنری آمریکا حامل ۵۰۰ تفنگدار دریایی بکار گرفته شد و ناوهای روسی این ناو آمریکایی را که برای حمایت آبی از اوکراین وارد دریای سیاه شده بود، تحت نظر گرفتند.
صاحبنظران نظامی در روسیه معتقدند که مسکو با تحت نظر گرفتن ناوهای آمریکایی در دریای سیاه به واشنگتن این پیام را مخابره می کند که این پهنه آبی محدوده امنیتی آنها محسوب می شود.
در مورد ناو دونالد کوک نیز همین تاکتیک بکار گرفته شده چرا که وزارت دفاع روسیه اعلام کرده ناو پیتلوی شروع به تعقیب و زیر نظر گرفتن این ناو آمریکایی کرده است.
روسیه در کنار اقدام عملی، اقدامات دیپلماتیک را نیز در دستور کار خود قرار داده به شکلی که بارها از سوی دیپلمات ها یا مقامات نظامی خود نسبت به پیامدهای افزایش حضور نظامی آمریکا و ناتو در دریای سیاه هشدار داده است.
الکسی پوشکوف رئیس کمیسیون سیاستگذاری اطلاعاتی شورای فدراسیون روسیه اخیرا در توئیتی با انتقاد از افزایش تعداد سفرهای ناوهای آمریکایی به دریای سیاه، اظهار داشت که ماموریت این ناوها در دریای سیاه هیچ ارتباطی به تامین امنیت آمریکا ندارد.
وی خاطرنشان کرد: ناوهای آمریکا فقط به خاطر آرام کردن برخی سناتورهای این کشور راهی دریای سیاه شده اند حال آنکه به سود ایالات متحده است که از تنش آفرینی با ما در دریای سیاه دوری کند.
نظر شما