۲۳ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۲۰
کد خبرنگار: 3113
کد خبر: 84226232
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مذاکرات قاهره؛ اسرار ملی فلسطین یا مسایل مردمی

۲۳ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۲۰
کد خبر: 84226232
مذاکرات قاهره؛ اسرار ملی فلسطین یا مسایل مردمی

تهران - ایرنا - مذاکرات گروه‌های فلسطینی در قاهره به سرعت به پایان رسید و برخلاف همه انتظارات و نگرانی‌ها تمدید نشده است، این در حالی است که بیشتر ناظران و عامه مردم و رهبران احزاب سیاسی فلسطین تصور می‌کردند، این گفت‌وگوها سخت و طاقت فرسا باشد و به راحتی به پایان نرسد و توافق به سرعت صورت نگیرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، اطلاعاتی که در این دور از مذاکرات گروه‌های فلسطینی در قاهره به بیرون درز کرده و مواضع گروه‌های فلسطینی شرکت کننده در این مذاکرات که به مدت دو روز طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه برگزار شده است، نشان می‌دهد که گفت‌وگوها به شکل سریع انجام گرفت، لذا دستیابی به توافق نه آسان و نه نزدیک بوده است؛ به ویژه اینکه فضای بی اعتمادی و تجارب شکست مذاکرات قبلی غالب بوده است.

اما در هر صورت، رضایت کلی نمایندگان گروه‌های فلسطینی از مذاکرات قاهره و صدور بیانیه پایانی آن نشان می‌دهد که مردم فلسطین موفق به عبور از همه موانع و حل اغلب مشکلات بوجود آمده شده‌اند و جای نگرانی یا تردید بر برگزاری به موقع انتخابات مجلس قانونگذاری وجود ندارد و بر سر همه سازوکارها، راهکارها و مکانیزم‌ها توافق صورت گرفته است.
بنابراین جای شک و تردید برای تحلیل‌های بدبینانه‌ترین ناظران درباره این گفت‌وگو وجود ندارد؛ چراکه نمایندگان گروه‌های فلسطینی اعلام کردند که مذاکرات موفقیت آمیز و فضا مثبت و مسیر انتخابات روشن و مهیاست.

با این حال، مردم فلسطین باهوش، محتاط هستند و با چشمان نگران به خروجی مذاکرات می‌نگرند و روایت شرکت کنندگان در مذاکرات قاهره را به آسانی نمی‌پذیرند و حرف بدون عمل را قبول نمی‌کنند و بیانیه منتشر شده و اینکه آیا مذاکره کنندگان واقعا بر مشکلات و موانع غلبه کرده‌اند، باور داشته باشند. آنها می‌خواهند از عمق مذاکرات مطلع و حقیقت تصمیمات گرفته شده مطلع باشند و اینکه آیا مذاکره کنندگاه واقعا از موانع پیش روی عبور کرده‌اند یا صرفا از این نشست دو روزه بیرون آمدند تا در نشست‌های بعدی شرکت کنند. تشکیک و نگرانی حق ملت فلسطین است و تجارب شکست‌های قبلی بر نگرانی و تشکیک آنها می‌افزاید.

مردم فلسطین اصل موضوع مورد بحث در مذاکرات هستند، بنابراین حق دارند در اظهارات مطرح شده شک کنند و خواستار توصیحات بیشتری شوند و با برگزاری جلسات گفت‌وگوی رمزآلود پشت درهای بسته مخالفت کنند. ملت فلسطین از دانستن اتفاقات روی داده در مذاکرات و جلسات پشت پرده و مواضع احزاب و رهبران گروه‌های فلسطینی محروم است، این در حالی است که مردم فلسطین اصل ماجرا هستند و در وهله اول آنها فلسطینیان در جریان مذاکرات قرار بگیرند؛ چراکه آنها تحت محاصره و ظلم و ستم اشغالگران قرار دارند و نتایج مثبت و منفی این گفت‌گوها روی محاصره و یا رفع آن تأثیرگذار خواهد بود.

گفت‌وگوکنندگان مذاکرات قاهره فقط نماینده گروه‌ها و احزاب خود نیستند، بلکه نماینده کل مردم فلسطین هستند. آنها همانطوری که موظف هستند گزارشات خود مربوط به مذاکرات قاهره را تقدیم رهبرانشان کنند باید گزارشات شفاف را به مردم هم ارائه کنند؛ چراکه آنها مرجع اصلی و دارای مشروعیت واقعی هستند و مذاکره کنندگان مشروعیت خود را از ملت فلسطین می‌گیرند. بنابراین ملتی که فداکاری کرده و صبر پیشه کرده است، مستحق صداقت و وفاداری و دریافت گزارش شفاف و نه خدعه و فریب هستند.

مطالبات ملت فلسطین از مذاکره‌کنندگان نشست قاهره کاملا واضح و روشن و صریح بود. آنها قبل از برگزاری انتخابات خواستار حل مشکلات باقی مانده شده بودند چرا که بعد از انتخابات به وعده‌ها و وعیدها و مسئولیت‌ها احترام گذاشته نمی‌شود؛ چراکه هیچ فشاری روی وعده‌دهندگان وجود ندارد.

به همین دلیل اولین و اساسی‌ترین خواسته ملت فلسطین حفظ حقوق ملی مردم و وطن، مقدسات، رفع محاصره، توقف تجاوزات، دستیابی به آشتی ملی، پایان بخشیدن به اختلافات، ایجاد وحد، اصلاح نظام سیاسی، اتحاد میان دستگاه‌های قدرت، تشکیل دولت وحدت ملی و ایجاد مشارکت ملی، احترام به نتایج روند دموکراتیک، تلاش برای بهبودی شرایط زندگی مردم، کاهش درد و رنج آحاد ملت، توانایی مردم فلسطین در زندگی باعزت با وجود سیاست‌های سختیگیرانه رژیم اشغالگر در حق آنها، گوش دادن به مطالبات و نیازهای گروه‌های مختلف و فراهم کردن زمینه احقاق حقوق آنها و رعایت اصل برابری و عدالت است.

در پایان این سئوال مطرح است که  آیا مذاکره کنندگان نشست قاهره توانسته‌اند مطالبات مردم را رفع کنند و به خواسته‌ها و نیازهای آن پاسخگو باشند یا آنها فقط به دنبال تضمین آرای خود هستند و سپس سهل انگاری و سلب مسئولیت می‌کنند یا اینکه آنها به فشارهایی که به آنها وارد شده است، پاسخ داده‌اند و یا اینکه به شروط میزبانی و دیکته‌ها و دستورات تن داده و با بیانیه‌ آماده شده موافقت کردند؛ بدون اینکه حق مطرح کردن مذاکرات جدی و مناقشات مسئولانه را داشته باشند و فراموش کرده‌اند که ماه پشت ابر باقی نخواهد ماند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha