توهین کنندگان به رییس جمهوری شناخته شده و هدایت شده هستند

تهران-ایرنا- «محمود علیزاده طباطبایی» فعال سیاسی و حقوقدان با اشاره به شعارهای توهین آمیز علیه رییس جمهوری در اصفهان،به ایرنا گفت: این گروه‌ها نه تنها خود سر نیستند بلکه شناخته شده، هدایت شده و حمایت شده هستند و پشت این گروه‌ها برخی نهادها و جریانات قرار دارد.

تندروها این بار هم یک مراسم ملی را به بستری برای انشقاق، تفرقه افکنی و از همه بدتر توهین به شخص دوم نظام جمهوری اسلامی ایران و منتخب ملت ایران تبدیل کردند. در حالی که هدف اصلی راهپیمایی ۲۲ بهمن  همواره بر اساس وحدت، انسجام و همبستگی ملی بنا شده است، عده ای در این روز  با وجود توصیه های موکد رهبر معظم انقلاب به ویژه در یک سال گذشته  مبنی بر لزوم پرهیز از بی ادبی و هتاکی؛ علیه رییس جمهوری شعار دادند.  اتفاقی که شوربختانه دفعه اول نبوده و شواهد نشان می‌دهد اگر برخورد جدی و قانونی با این اتفاقات رخ ندهد دفعه آخر هم نخواهد بود. احساس امنیت و مصونیت این جریانات باعث شده به هر کس که بخواهند توهین و ناسزا بگویند و سکوت قوه قضاییه در این زمینه هم بر جسارت این افراد اقلیت افزوده است.
این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که در دوران رییس جمهوری گذشته افراد مختلفی به جرم توهین به رییس جمهوری با احکام قضایی مواجه شده‌اند. از سوی دیگر افراد مختلفی هم به جرم توهین به روسای قوای دیگر هم مورد پیگرد قرار گرفته‌اند. اینکه در دوران دولت یازدهم و دوازدهم، توهین به رییس جمهوری مطلقا آزاد و بدون هیچ نوع برخورد قضایی است؛ از نکاتی است که نیازمند واکاوی است. به همین منظور، پژوهشگر ایرنا گفت و گویی با «محمود علیزاده طباطبایی» فعال سیاسی و حقوقدان داشته که  در ادامه می خوانید:



گروه‌های توهین کننده به رییس جمهوری خودسر نیستند

علیزاده طباطبایی در پاسخ به این سوال که توهین کنندگان به رییس جمهوری چه گروه‌هایی هستند، اظهار داشت: این گروه‌ها جریان جدیدی نیستند. این جریان بر علیه همه روسای جمهوری مطرح بوده و به غلط مطرح کردند که این افراد گروه خود سر هستند در حالی که اصلا اینگونه نیست. این گروه‌ها هیچ وقت خودسر نبودند و هیچ گروه خودسری جرات ندارد دست به چنین اقداماتی بزند.

وی افزود: توهین کنندگان یک گروه شناخته شده، هدایت شده و حمایت شده هستند. این گروه در مورد همه روسای جمهور این اقدامات را انجام داده است. علیه مرحوم هاشمی در زمان ریاست  هم این توهین‌ها انجام شد. در زمان رییس جمهوری دوران اصلاحات هم این رفتارها شدت پیدا کرد. در دوران دولت نهم و دهم هم در زمانی که دچار اختلاف شدند از همین گروه‌ها کمک گرفتند و توهین را آغاز کردند. در دوران روحانی هم با عدم برخورد قوه قضاییه این رفتارها شدت یافته است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا در مورد سایر مقامات ما با این نوع رفتار گروه‌های خود سر مواجه نیستیم، توضیح داد: به این دلیل که علیه روسای قوه قضاییه جرات نمی‌کنند شعار دهند. در مورد سایر مقامات هم چون مطمئن هستند که با آن‌ها برخورد می‌شود به خود اجازه نمی‌دهند دست به این رفتارها بزنند اما در مورد رییس جمهوری، می‌دانند هیچ برخوردی در کار نیست.

در قوانین توهین به کارمند عادی هم جرم است

این حقوقدان در مورد مواد قانونی برخورد با توهین کنندگان به رییس جمهوری و ضرورت ورود دادستان تاکید کرد: قانون در این زمینه صراحت دارد و هیچ ابهامی وجود ندارد. توهین به مقامات دولتی نه رییس جمهوری  بلکه یک کارمند عادی اگر در ارتباط با وظیفه او باشد جرم عمومی است و این وظیفه دادستان و قوه قضاییه است که پیگیری کند و نیاز به شکایت شاکی خصوصی در این زمینه‌ها نیست. ولی می‌بینیم هرگز این اتفاق نیفتاده و برخوردی با این جریانات صورت نمی‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: خیلی راحت تندروها توهین می‌کنند و توهین کنندگان هم مشخص هستند و کاملا شناخته شده هستند و فیلم آن‌ها موجود است. اما اراده‌ای برای  پیگیری این مساله وجود ندارد چرا که از قبل هماهنگی‌های لازم برای این رفتار صورت گرفته است. شورای هماهنگی تبلغات اسلامی که راهپیمایی ۲۲ بهمن را هماهنگ می‌کند و قطعنامه را بدون نظر مردم صادر می‌کند قطعا در جریان هست که گروه های این چنینی هستند و شعارهایی خواهند داد.  من فکر می‌کنم برای یک بار هم که شده مسوولان قوه قضاییه و حتی بالاتر از این قوه هم باید وارد ماجرا شده و با این افراد برخورد کنند.

تندروها با توجیهات ایدئولوژیک، هشدارهای رهبری را نادیده می‌گیرند

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود تذکرات رهبری باز هم  برخی گروه‌ها با ادعای ولایت مداری به رفتارهای توهین‌آمیز خود ادامه می‌دهند، بیان داشت: این بی ادبی زمانی اتفاق افتاد که مقام رهبری تاکید کردند که مسوولان و مردم از بدزبانی پرهیز کنند. عملکرد این گروه‌ها در واقع مقابله با نظر رهبری است.

وی ادامه داد: دیدگاهی در بین برخی اصولگرایان به نام محذوریت رهبری وجود دارد. این افراد مطرح می‌کنند ما نبایستی فقط به آنچه که رهبری در ظاهر اعلام می‌کنند اکتفا کنیم چرا که ممکن است دیدگاه رهبری غیر از آن باشد. در حالی که رهبر انقلاب بارها تاکید کردند نظرات عمومی و خصوصی ایشان یکسان است. اما متاسفانه با این توجیهات به خود اجازه می‌دهند ناسزاگویی کنند و هرگز هم تحت تعقیب قرار نمی‌گیرند.

وی با بیان اینکه من فکر می‌کنم که بالاتر از قوه قضاییه باید به این مساله ورود کرده و برخورد کند اضافه کرد: ظاهر قوه قضاییه یا نمی‌خواهد یا قدرت آن را ندارد که با این گروه‌ها برخورد کند. چرا که در طول این چهار دهه گذشته هر وقت از این اتفاقات رخ داده ما برخوردی را مشاهده نکردیم. نظام بایستی در این مورد تصمیم بگیرد چرا که این‌ها قطعا خود سر نیستند.

توهین به رییس جمهوری تضعیف نظام است

طباطبایی با اشاره به اصل ۱۱۳ قانون اساسی و جایگاه رییس جمهوری گفت: تخریب رییس جمهوری تضعیف نظام است. چرا که این رفتارها اگر با برخورد مناسب مواجه نشوند قطعا منحصر به رییس جمهوری باقی نخواهند ماند. وقتی به بالاترین مقام اجرایی کشور بعد از رهبری  به همین سادگی و صراحت توهین کنند قطعا این رفتار را در مورد سایر مقامات هم ادامه خواهند داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha