به گزارش ایرنا، مختار اسفندیاری روز شنبه در جلسه معارفه رییس اداره امور عشایر سمیرم در فرمانداری این شهرستان اظهار داشت: آییننامه ساماندهی عشایر مُصوب هیات وزیران بوده و لازم الاجراست.
وی از مسوولان دستگاههای اجرایی خواست تا با توجه به پایین بودن سطح برخورداری جمعیت و طوایف عشایری، با اقدامات مناسب خود، بخشی از مشکلات و نیازهای عشایر را رفع کنند.
وی با بیان تبصره ۲ ماده ۱۱ این آییننامه تصریح کرد: ارتقاء دانش فنی و مهارت در جامعه عشایری با ارائه آموزشهای فنی و حرفهای، صنایع مرتبط با بخش کشاورزی و ایجاد تأسیسات و تجهیز مراکز آموزش و ترویج در مناطق عشایری، در این بخش گنجانده شده است که جای کار و تلاش زیادی دارد.
وی با اشاره به ظرفیت و غنای بالای مراتع سمیرم تصریح کرد: این منطقه از نظر کشت انواع گیاهان جنگلی، دارویی و مرتعی ظرفیت خوبی دارد که عشایر نیز میتوانند در این بخش فعالیت کنند.
اسفندیاری همچنین عشایر و ظرفیتهای آنان را در چشمانداز توسعه کشور و استان موثر دانست و گفت: کوچ بهاره و پاییزه عشایر به خودی خود پدیدهای جذاب و تماشایی است که علاوه بر نگاه سرزمینی و توسعهای، از زاویه گردشگری و توریسم نیز میتوان به آن نگریست.
وی افزود: خانوارهای عشایر علاوه بر صنایع دستی، کشک و قارا، حدود چهار تُن گوشت و ۲ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم شیر استان اصفهان را تولید میکنند که بخش عمده این محصولات در فصل ییلاق و در سمیرم تولید و وارد بازار میشود.
رییس اداره امور عشایر سمیرم نیز در این جلسه اظهار داشت: سرانه برخورداری جامعه عشایری از امکانات و اعتبارات پایین است که با اجرای کامل آییننامه ساماندهی میتوان به نقطه مطلوبی در این پیوند دست یافت.
به گفته علیاکبر نادری، مواردی مانند دسترسی به شبکه برق، ارتباطات و مخابرات، راههای دسترسی، مشکلات ایلراهها، آب سالم و بهداشتی، امکانات ورزشی و فرهنگی و سوادآموزی در این آئین نامه قید شده است و جا دارد همه دولتها نیز توجه خوبی به مفاد آن مبذول دارند و همه سازمانها نیز در اجرای آن همکاری کنند.
وی نیز تاکید کرد: آییننامه ساماندهی عشایری جامعیت و بندهای کاربردی، موثر و خوبی دارد و اگر به آن توجه شود بخش زیادی از مشکلات عشایر با همراهی بین بخشی و تعاملی مرتفع میشود.
در این نشست محمود رحیمی بعنوان سرپرست جدید اداره امور عشایر سمیرم معرفی و از زحمات علیاکبر نادری در طول دوران مدیریت این اداره تقدیر شد.
به گزارش ایرنا، کمتر از ۹ هزار خانوار عشایری شامل ایلهای بزرگ قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه به استان اصفهان کوچ میکنند و بیش از ۶ ماه از سال را در شهرستانهای ییلاقی و کوهستانی غرب، جنوب و جنوب غربی این استان مستقر میشوند.
حدود چهار هزار خانوار عشایری قشقایی شامل طایفههای درّه شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی، هر سال به ییلاق و سرحدات ییلاق سمیرم کوچ میکنند.
شهرستان سردسیر سمیرم در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی با ۱۵۰ روستا و آبادی، شش شهر و چهار بخش و افزون بر ۹۰ هزار نفر جمعیت روستایی، شهری و عشایری، با ۴۵۵ هزار هکتار عرصههای ملی و طبیعی در۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان واقع است.
نظر شما