محمد امید معاون نهاد ریاست جمهوری ۱۷ و ۱۸ بهمن ماه جاری در سفر به گلستان در مراسم بهرهبرداری و آغاز ساخت هزار و ۸۳۶ پروژه عمرانی، اقتصادی و اشتغالزای روستایی این استان با اعتبار ۱۹ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال شرکت کرد و از نزدیک با مشکلات و موانع پیش رو توسعه مناطق کمتر توسعه یافته شرق گلستان آشنا شد و قولهایی برای تسریع عمران و آبادانی این مناطق از محل اعتبارات ملی داد.
فرماندار مراوهتپه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۸۷ درصد جمعیت این شهرستان مرزی روستایی و جزو مناطق کمتر توسعه یافته شناخته میشوند، گفت: نیاز است در بحث استفاده از تسهیلات توسعه روستایی به این منطقه نگاه ویژه شود.
امانگلدی ضمیر افزود: ۲۰ روستا از مجموع ۱۰۸ روستای مراوهتپه فاقد جاده دسترسی مناسب به طول ۹۰ کیلومتر، ۳۲ روستای فاقد آب آشامیدنی مناسب و ۶ روستای دیگر این شهرستان نیز از نعمت گاز طبیعی محروم هستند.
وی ادامه داد: معاون رییس جمهوری در سفر به مراوهتپه و در مراسم افتتاح پروژههای دهه فجر این شهرستان، قول کمک برای تامین اعتبار گازرسانی به ۶ روستای طرح "کوچ سد چایلی" و حل مشکل آب شرب ۳۲ روستا، ایجاد راه دسترسی مناسب برای ۲۰ روستا، ساماندهی آرامگاه مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن در جوار روستای آق تقای و اهدای ۲ دستگاه آتش نشانی به دهستانها را داد.
فرماندار مراوهتپه اظهار داشت: مقرر شد تا نیمه نخست اسفند امسال با حضور تعدادی از مسوولان استانی و نماینده مردم مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه درمجلس شورای اسلامی، نشستی اختصاصی برای کمک به حل مشکلات این شهرستان در محل دفتر معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در تهران برگزار شود.
در این پیوند فرماندار کلاله نیز گفت: محمد امید در سفر به منطقه بعد از افتتاح پروژه آسفالت معابر روستای "قوجمز" به طول ۶ هزار مترمربع با هزینه چهار میلیارد ریال از محل اعتبارات دهیاریها، قول کمک ۱۰ میلیارد ریالی را برای آسفالت معابر باقی مانده این روستا داد.
محمد ابراهیمی تودرواری افزود: تخصیص ۱۰ میلیارد ریال به روستای "کوسه" برای اجرای کانال هدایت آبهای سطحی، روان آبها و سیلابهای فصلی این روستا از دیگر قولهای معاون رییس جمهوری در سفر به این شهرستان بود که امیدواریم با تحقق آنها بخشی از مشکلات کلاله برطرف شود.
وی یادآور شد که از سال ۹۲ تا دهه فجر امسال در مجموع، سه هزار و ۱۰۰ پروژه عمرانی، تولیدی و اقتصادی با اعتبار هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در شهرستان کلاله اجرا شده است.
تودرواری گفت: با اجرای این پروژهها که در بخشهای مختلف "کشاورزی، راهسازی، مسکن و طرح هادی روستایی، برق، گاز، آبرسانی روستایی، منابع طبیعی، کمیته امداد و بهزیستی، مدرسه سازی، توسعه مراکز بهداشت، ورزش و واحدهای خدماتی" بود، برای ۲ هزار و ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شده است.
همچنین در سفر امید به گنبدکاووس، عملیات ساخت پروژههای آب و فاضلاب شامل آبرسانی به روستاهای "قیزلر، دماغ، خیرخوجه علیا و سفلی" و احداث مخزن ذخیره بتنی ۱۰۰ متر مکعبی و یک باب ایستگاه پمپاژ و ۱۴ کیلومتر خط انتقال با ۳۵ میلیارد ریال اعتبار آغاز و زمین چمن مصنوعی روستای کرند به مساحت هزار و ۵۰۰ متر مربع و هفت میلیارد ریال اعتبار در بخش داشلی برون این شهرستان افتتاح شد.
نورالله بابایی نژاد بخشدار داشلی برون گنبدکاووس، ساخت سالن ورزشی در روستای کرند و کمک برای تامین بخشی از اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریالی نصب دستگاه آب شیرینکن را از وعدههای مهم معاون رییس جمهوری در سفر به این بخش عنوان کرد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان، حل مشکل آب شرب حدود ۱۱ هزار نفر از ساکنان ۱۳ روستای بخش مرزی و کمتر توسعهیافته داشلی برون شهرستان گنبدکاووس به نصب یک دستگاه آب شیرینکن نیاز دارد.
بهزاد هرمزی افزود: نصب این دستگاه آب شیرینکن به ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تامین آن نیازمند مساعدت وزارت نیرو و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری است.
بخش داشلی برون گنبدکاووس با سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارای ۳۰ روستا و یک نقطه شهری است که در طول نوار مرزی ۱۴۵ کیلومتری ایران و ترکمنستان در شمال این شهرستان گسترده شده و اکثریت قریب به اتفاق ۲۶ هزار نفر ساکنان آن را ترکمنهای اهل سنت تشکیل میدهند.
نظر شما