به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، فرایند ثبت نام دانشجویان برای دریافت وام های پنجگانه صندوق رفاه دانشجویان در ترم دوم دانشگاه ها که از ۱۶ بهمن ماه در پورتال این صندوق آغاز شده است، تا پایان ترم تحصیلی ادامه دارد.
اشتغال نداشتن در زمان دریافت وام، یکی از شروط دریافت وام دانشجویی است، همچنین پرداخت وام شهریه به دانشجویان شهریه پرداز شاغل در صورت وجود اعتبار امکان پذیر خواهد بود.
سنوات مجاز دریافت وام
برای دریافت وام های دانشجویی، مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی ارشد باید چهار نیمسال، کارشناسی پیوسته و دکتری تخصصی ناپیوسته هشت نیمسال، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای ۱۲ نیمسال و دکتری پیوسته ۱۶ نیمسال باشد.
ثبت نام دانشجو در حداقل تعداد واحدهای آموزشی مطابق ضوابط و مقررات آموزشی دانشگاه باید انجام شده باشد. همچنین دریافت نکردن بورس یا کمک هزینه تحصیلی از سایر سازمان ها و نداشتن بدهی معوق به صندوق رفاه دانشجویان از دیگر شروط پرداخت وام به دانشجویان اعلام شده است.
مرخصی تحصیلی بدون احتساب در سنوات مجاز دانشجو حداکثر تا ۲ نیمسال تحصیلی جزو سقف مدت استفاده از وام وی محاسبه نمی شود.
دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی در اولویت دریافت وام دانشجویی هستند، همچنین امکان دریافت وام برای دانشجویان مهمان فقط از طریق دانشگاه مبدأ امکانپذیر است.
وام های تحصیلی و مسکن به دانشجویان روزانه تمام وقت دانشگاه های دولتی-مراکز وابسته به دستگاه های اجرایی و آموزشکده های فنی و حرفه ای، وام ویژه دکتری به دانشجویان دوره روزانه تمام وقت مقطع دکتری ناپیوسته و پیوسته واجد شرایط دانشگاه های دولتی و مراکز وابسته به دستگاه های اجرایی تعلق می گیرد.
همچنین وام ضروری به دانشجویان روزانه تمام وقت دانشگاههای دولتی-مراکز وابسته به دستگاههای اجرایی و آموزشکدههای فنی حرفهای، وام شهریه به دانشجویان نوبت دوم دانشگاههای دولتی-مراکز وابسته به دستگاههای اجرایی و آموزشکدههای فنی حرفهای و نیز دانشجویان شهریهپرداز دانشگاههای پیام نور-غیردولتی و غیرانتفاعی-جامع علمی کاربردی و آزاد اسلامی تعلق میگیرد.
انواع وامها
وام تحصیلی به منظور کمک به گذران زندگی دانشجویان روزانه دانشگاه های دولتی و دانشجویان کم بضاعت اعطا می شود. دریافت این وام فقط در نیمسال اول به شرطی که از مجموع تعداد نیمسال های مقرر تجاوز نکند، بلامانع اعلام شده است.
وام ضروری به منظور کمک به تامین بخشی از هزینه های ضروری دانشجویان روزانه تمام وقت دانشگاه های دولتی در رویدادهای مختلف از جمله حوادث و بلایای طبیعی، شرایط خاص، ازدواج، تولد فرزند، همچنین حمایت از دانشجویان برتر، نمونه کشوری، مبتکر، قهرمان ورزشی و توان خواه پرداخت می شود.
وام ویژه دکتری به منظور کمک به پیشبرد امور تحصیلی دانشجویان مقطع دکتری تحصصی ناپیوسته و آن دسته از دانشجویان مقطع دکتری پیوسته که امتحان جامع خود را با موفقیت گذرانده اند، در دوره روزانه تمام وقت دانشگاه های دولتی پرداخت می شود.
نظر شما