دکتر مهدی نجفزاده روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا درباره توهین گروهی اندک در مراسم سالگرد ۲۲ بهمن در یکی از شهرهای کشور افزود: وقتی گروههای فشار ابزار اعمال نظر را نیز در اختیار داشته باشند میتوانند خواستهاشان را به تندترین شکل ممکن عملی کنند.
وی ادامه داد: "حوزه عمومی" مفهومی است که مردم بدون مهابا، ترس، سرخوردگی و لکنت زبان میتوانند قدرت را نقد کنند و با استفاده از ابزارهای گوناگونی همچون روزنامه، کاریکاتور، سینما و سخنرانی اعتراض خود را علیه حکمرانان بیان کنند و حتی در برخی موارد شخصیت و فرد سیاستمدار را مورد نقد قرار دهند.
این استاد دانشگاه گفت: حوزه عمومی در بسیاری از کشورها توسعه یافته و قدرتمند است بطوری که قانون در این زمینه جایگاهها را مشخص کرده و شهروندان حق دارند سیاستمداران خود را نقد کنند. به همین دلیل بسیاری از نقدهای مطرح شده در آن جوامع جرم تلقی نمیشود.
وی افزود: از منظر مطالعات علوم سیاسی هرکس وارد عرصه سیاست شود باید تبعات نقد عملکرد خود را بپذیرد و از این جهت است که در خیلی از کشورها انتقادهای تند علیه روسای جمهوری و سایر سیاستمداران آنها با کشیدن کاریکاتورهای مختلف یا دیگر روشهای شایع بیان میشود.
دکتر نجفزاده به رخداد ناخوشایند در مراسم سالگرد ۲۲ بهمن در اصفهان اشاره و بیان کرد: اما بیان نقد با توهین و تهدید بسیار فرق دارد و این زمانی خطرناک میشود که گروههای فشار انسجام یافته همراه با ابزار اعمال قدرت، به توهین و تهدید بپردازند.
وی ادامه داد: گروههای سازمان یافته در حقیقت بواسطه ابزاری که در اختیار دارند، میتوانند تهدید خود را عملی کنند و این رفتار، غیر قانونی است و باید جلو آنها گرفته شود زیرا پا از حیطه حوزه عمومی فراتر رفته و وارد جرایم سازمان یافته میشود.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در مراسم همگانی، گروههای سازمان یافته در کنار سایر مردم حضور پیدا میکنند تا بیان خود را مردمی جلوه دهند لذا باید این گروهها و رفتار آنها مورد پیگیری قرار گیرد.
در کلیپی که در فضای مجازی از رژه موتوری و خودرویی روز ۲۲ بهمن امسال در اصفهان منتشر شد در حالی که مجری مراسم تقاضای شعار مرگ بر آمریکا و اسراییل میکند راکبان تعدادی از موتورسیکلتها علیه رییس جمهوری شعار میدهند.
نظر شما