تشکیل کابینه لبنان در دور باطل

۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۵:۴۳
کد خبر: 84229303
تشکیل کابینه لبنان در دور باطل

تهران - ایرنا - "سعد حریری" که حدود پنج ماه است از سوی "میشل عون" رییس جمهوری لبنان و تایید شکننده پارلمان این کشور مکلف به تشکیل کابینه برای چهارمین بار شده، به دلایل مختلف تاکنون نتواسته دولت خود را تشکیل دهد.

جریان‌ها و احزاب سیاسی لبنان به ویژه جریان محور مقاومت و رییس جمهوری این کشور در ماه‌های اخیر تلاش‌های خود را برای تشکیل کابینه حریری متمرکز کرده‌اند، ولی وی تاکنون نتوانسته به دلیل تبعیت از کشورهایی همچون آمریکا، فرانسه و عربستان دولت لبنان را تشکیل دهد.

هر یک از کشورهای یاد شده توقعی از حریری دارند و این توقع ها در برخی موارد با هم نه تنها هم خوانی ندارد، بلکه متضاد هم می‌باشد، انتظاراتی که همگی علیه منافع لبنانی‌ها است. البته مشکل اساسی حریری به جای حرکت در مسیر منافع ملی لبنان، حرکت در مسیر خواسته‌های کشورهایی همچون آمریکا، فرانسه و عربستان است، حرکتی که ضربات زیادی به مردم و کشور لبنان زده است.

تلاش‌های سعد حریری برای تشکیل کابینه لبنان در ماه‌های اخیر همواره در دور باطل بوده و وی حتی نتوانسته برخی از احزاب «جریان ۱۴ مارس» را که خود رهبری آن را بر عهده دارد، در تشکیل کابینه لبنان همراه کند.

شبکه «المنار» در این ارتباط اعلام کرد که در روزهای اخیر حریری به دیدار عون رییس جمهوری لبنان رفته و برای تشکیل کابینه این کشور برای چندمین بار با وی رایزنی کرده است.

البته ارتباط میان رئیس جمهوری لبنان و حریری به عنوان نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه، در پی انتشار ویدئویی از صحبت‌های عون که در آن حریری را به عدم جدیت در تشکیل دولت جدید متهم کرده بود، در دو ماه گذشته قطع بود.

حریری که تاکنون سه دوره نخست‌وزیر لبنان بوده، سیاستمداری وابسته است که همین وابستگی موجب شکست‌های پی درپی وی در اداره لبنان بوده و آخرین شکست حریری مربوط به فساد اداری و اختلاس‌های فراوان هم قطارانش بود که منجر به آشوب کشیدن لبنان در سال گذشته (۱۳۹۸) و استعفای وی در مهرماه همان سال گردید.

حریری پس از دیدار با عون رییس جمهوری لبنان در سخنانی با تاکید بر لزوم تشکیل کابینه این کشور از تکنوکرات‌ها، عنوان کرد که تاکنون پیشرفتی در این زمینه حاصل نشده است.

وی همچنین گفت که با رئیس جمهوری رایزنی کردم و رایزنی‌ها را تکمیل خواهم نمود؛ فرصت طلائی که در اختیار ما است را شرح دادم و هر گروهی مسئول مواضع خود از امروز به بعد است.

دفتر ریاست جمهوری لبنان هم در بیانیه‌ای با اشاره به دیدار جمعه گذشته حریری نخست‌وزیر مکلف با میشل عون رئیس جمهوری لبنان در «کاخ بعبدا» اعلام کرد که حریری در این دیدار چیز جدیدی درباره تشکیل دولت آینده لبنان مطرح نکرده است.

در این بیانیه آمده است که میشل عون به درخواست حریری میزبان وی در کاخ بعبدا بود و دو طرف درباره موضوع تشکیل دولت جدید پس از سفرهای حریری به خارج از کشور گفت ‌وگو کردند و مشخص شد که وی چیز جدیدی درباره تشکیل دولت به دست نیاورده است.

در همین ارتباط، «سید ابراهیم امین السید» رئیس شورای سیاسی «جنبش حزب الله لبنان» نیز اعلام کرد که احتمال تشکیل کابینه لبنان در برهه کنونی ضعیف است.

آخرین اقدام حریری درخصوص تشکیل کابینه لبنان سفر هفته گذشته وی به آنکارا و دیدار با «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری این کشور بوده است، سفری که همانند سفرهای پیش از آن حریری، ثمر بخش نبوده است.

اساسی‌ترین مشکل حریری در تشکیل نشدن کابینه لبنان نگاه غیر ملی وی می‌باشد؛ وی به جای تمرکز بر توانایی‌های لبنانی‌ها چشم خود را به دست کشورهای بیگانه دوخته است؛ توانایی‌های که از سال ۲۰۰۰ لبنان را سرپا نگاه داشته و درس خوبی به دشمن اول لبنانی‌ها یعنی رژیم صهیونیستی داده است، ولی از چشمان و فکر نخست‌وزیر مکلف به دور است.

اگر نگاه حریری در تشکیل کابینه لبنان عوض نشود و فکر و نگاه او به سمت توانایی‌های داخلی بازنگردد، حتی اگر کابینه او تشکیل شود هم همانند گذشته موفق نخواهد بود و این دور باطل نخواهد گذاشت لبخند دوباره بر لبان عروس خاورمیانه بازگردد.

   

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha