مختار خانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با انتقاد از سوزاندن زبالههای شهری افزود: طی هفته گذشته نیز ماموران یگان حفاظت اداره در برنامه گشت و کنترل به یک مورد زباله سوزی برخورد و با توجه به اینکه کسی در محل حضور نداشت، ماموران نسبت به اطفای حریق اقدام کرده اند.
وی اضافه کرد: در ادامه گشت و کنترل ماموران یگان حفاظت به یک مورد آتش سوزی گسترده نیز برخورد کرده اند که به علت وسعت آتش در اثر حریق لاستیک های فرسوده پس از هماهنگی با سازمان آتش نشانی شهرداری نسبت به اطفای حریق اقدام شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست ارومیه از شهروندان خواست تا با توجه به وضعیت کیفی هوای شهر ارومیه، وارونگی دمایی و نیز شیوع ویروس کرونا از هرگونه زباله و لاستیک سوزی در شهر خودداری کنند.
وی بیان کرد: لاستیک سوزی به طور معمول جهت خارج کردن سیم های فلزی درون آنها برای فروش توسط افراد سودجو صورت می گیرد و با مرتکبان برخورد جدی می شود.
خانی اظهار داشت: لاستیک سوزی علاوه بر اثرات مخرب بر محیط زیست، در کوتاه مدت اثرات حاد و در دراز مدت اثرات مزمن بر سلامتی انسان دارد که شدت این اثرات سوء وابسته به زمان قرار گرفتن در معرض آلاینده ها و غلظت آنها دارد که از مهمترین این اثرات می توان به تحریک پوستی، چشمی، تاثیرات سوء تنفسی اشاره کرد.
به گزارش ایرنا لاستیکها از مواد پلیمری تشکیل شدهاند که به راحتی در طبیعت تجزیه نمیشوند و خطرات جدی برای محیط زیست و سلامت انسانها به همراه دارد.
در اثر سوزاندن لاستیک ها ترکیبات متعددی از آلاینده ها حاصل می شود که از مهمترین آنها می توان به اکسیدهای گوگرد SOX، اکسیدهای نیتروزن(N۰X)، اکسیدهای کربن CO ، هیدروکربنهای فرار (VOCS)، دی اکسین ها، فلزات سنگین و غیره اشاره کرد.
آموزش و فرهنگ سازی از مواردی است که در این راستا باید به آن توجه اساسی شود.
نظر شما