آجورلو: رسیدن به درآمد هزار میلیاردی رویا نیست

تهران- ایرنا- نامزد انتخابات فدراسیون فوتبال گفت: تحقق درآمد هزار میلیارد تومانی برای فوتبال ایران رویا نیست. این کف درآمد مطلوب ماست و ظرفیت فوتبال ایران به مراتب بیش از این است.

به گزارش ایرنا؛ نشست هم اندیشی تشکل های مردم نهاد فوتبال کشور با موضوع: «‌افزایش مشارکت نهادی و کارآمدی فدراسیون فوتبال» عصر امروز (یکشنبه) با حضور مصطفی آجورلو نامزد انتخابات فدراسیون فوتبال و به میزبانی مرکز فابا برگزار شد.

کاظم اولیایی در ابتدای این نشست با قدردانی از حضور نخستین کاندیدای انتخابات به ترتیب حروف الفبا گفت: این اقدام در راستای بررسی دیدگاه‌ها و نظرات همچنین ارائه برنامه کاندیداها صورت گرفته و تشکر می‌کنیم از آجورلو که دعوت ما را پذیرفتند و به عنوان نخستین نامزد در این نشست حاضر شدند. رای اتحادیه فوتبال شخصی نخواهد بود و بعد از جمع بندی و بررسی نظرات و دیدگاه‌های اعضا بر اساس برنامه، دیدگاه و نظرات مدیران باشگاه‌ها رای اتحادیه به نامزد مورد نظر داده می شود. در واقع رای اتحادیه که توسط مرتضوی در مجمع داده می شود شفاف خواهد بود و بر مبنای نظر کارشناسان و مدیران عامل باشگاه‌ها گزینه مورد نظر انتخاب می شود. این شفافیت آراء موضوع بسیار خوب و اتفاق مهمی است که می تواند به پیشرفت فوتبال کمک کند.

در ادامه مصطفی آجورلو کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال با تشریح برنامه های اجرایی مورد نظر خودش در حوزه های مختلف تحت عنوان افق چشم اندازه ۱۴۱۰ فوتبال ایران گفت: هدف من از ارائه چشم انداز این است که مقصد مشخصی را برای توسعه و پیشرفت فوتبال در نظر داشته باشیم تا اسیر روزمرگی نشویم. اگر قرار باشد فقط به وضعیت موجود فکر کنیم طبیعتا نمی توانیم گام‌های مثبتی برداریم و تحولی ایجاد کنیم. درست است که دوره مسوولیت در فدراسیون چهار ساله خواهد بود اما سبک و شکل برنامه همچنین فلسفه کاری باید به نحوی اجرا شود که زمینه تحقق اهداف بلند مدت را فراهم سازد و فوتبال ایران را به جایگاه اصلی خودش برساند.

کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال اضافه کرد:فعالیت حرفه‌ای در فوتبال ایران باید به عنوان یک پروژه اقتصادی درآمدزا باشد و بتوان ثروت فوتبال کشور را نقد کرد. هدفم در فدراسیون فوتبال قدرتمند ساختن و ثروتمند کردن فوتبال ایران است و به همین دلیل شعار فوتبال قدرتمند، مستقل و ثروتمند را انتخاب کرده ایم. شاید بعضی ها می گویند در این موقعیت اقتصادی و بحران فوتبال و فدراسیون با این بدهی‌ها چطور به میدان می آیید؟‌ من می‌گویم آن روزی که نباید می‌ترسیدیم به میدان آمدیم و امروز هم قطعا با شجاعت وارد می‌شویم و از سختی‌ها و مشکلات نمی‌ترسیم چرا که با کار شبانه‌روزی و مداوم اهداف بزرگ در سخت‌ترین شرایط محقق خواهد شد.

آجورلو با اشاره به سوابق و رزومه کاری خودش گفت: هیچ وقت نمی‌خواستم در فوتبال مربی شوم اما تمامی سطوح مربیگری تا درجه یک را پشت سر گذاشتم که از این تخصص شناخت داشته باشم. در جبهه هم که حضور داشتم نتایج بازی‌های حساس را پیگیری می‌کردم،‌ وقتی هم مرخصی می رفتیم اگر فرصت بود یک بازی را در ورزشگاه شهید شیرودی تماشا می کردیم. زمانی‌که از جنگ برگشتم کاری غیر از فوتبال و ورزش بلد نبودم و کاری غیر از این انجام ندادم. سوابق و رزومه من نشان می‌دهد فقط در حوزه فوتبال و ورزش فعال بودم و تلاش کردم در این عرصه به کشورم خدمت کنم. تحصیلات آکادمیک را هم تا سطح دکترای مدیریت ادامه دادم چون احساس کردم به این دانش و تخصص برای کمک به فوتبال نیزا دارم. بعد از آن هم در بخش‌های مختلف، باشگاه خصوصی،‌ دولتی، نظامی، ورزش همگانی و شهرداری،‌ ورزش نیروهای مسلح کار و خدمت کردم. بالا و پایین،‌ روزهای سخت،‌ تلخ و شیرین فوتبال را دیدم و امروز حاصل این تجارب می‌تواند به فوتبال کشورم کمک کند.

رییس سابق اتحادیه فوتبال باشگاه‌های ایران اضافه کرد: در سازمان ورزش شهرداری با حمایت قالیباف با ساخت چمن‌های مصنوعی و سالن‌های ورزشی همچنین تجهیزات ورزشی سعی کردیم در آن مقطع ورزش را برای مردم ارزان و حتی رایگان کنیم. در باشگاه پاس با حمایت فرمانده وقت اتفاقات خوبی را رقم زدیم. یک باشگاه حرفه‌ای ساختیم که در فوتبال و فوتسال قهرمان ایران شد،‌ یک چرخه حرفه ای ایجاد کردیم که از آکادمی پاس بازیکنان بزرگ و مستعدی به فوتبال ایران معرفی شدند. همین امروز که من با شما صحبت می کنم کمال کامیابی‌نیا بازیکن پرسپولیس محصول نوجوانان پاس در آن زمان است و نمونه‌های بسیار زیاد و متعدد دیگر. در تراکتورسازی هیچ بودجه‌ای نداشتم اما تسلیم نشدم. شبانه روز کار کردیم و نه تنها ۴۵ میلیارد تومان درآمدزایی داشتیم بلکه پرونده‌ها و بدهی‌های خارجی را هم پرداخت کردیم.

آجورلو گفت: با افتخار می گویم زمانی که فدراسیون فوتبال اعلام کرد باشگاه‌ها برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا باید بدهی‌های خودشان را پرداخت کنند تراکتورسازی باشگاهی بود که با ارائه تسویه حساب کامل در آن زمان به شکل قانونی مجوز حضور در آسیا را کسب کرد. حداقل ۳۰ پرونده داخلی و ۹ پرونده خارجی را حل کردیم. پس باید بگوییم می‌شود فوتبال را اداره کرد،‌ می‌شود از دل فوتبال پول در آورد.در واقع من در تراکتورسازی پول در آوردن در فوتبال را یاد گرفتم که برایم ارزش زیادی داشت.

وی در تشریح برنامه‌های اقتصادی خودش اظهار داشت:تحقق درآمد هزار میلیارد تومانی برای فوتبال ایران رویا نیست. این کف درآمد مطلوب ماست و ظرفیت فوتبال ایران به مراتب بیش از این است. حاکمیت می‌تواند نقش حمایتی از فوتبال را داشته باشد. اگر ما در خصوص استقلال فوتبال صحبت می‌کنیم به این معنی است که فوتبال برای خودش تصمیم بگیرد و کسی تماس نگیرد به این شخص یا آن شخص رای بدهید. این سرمربی یا آن را انتخاب کنید. به این معنی نیست که بخواهیم تقابلی ایجاد کنیم. بلکه قطعا به دنبال ایجاد همکاری و تعامل خواهیم بود. استقلال اقتصادی فوتبال از طریق تحقق حق پخش تلویزیونی، کپی رایت و روش‌های دیگر شکل می‌گیرد. راه حل این موضوع همکاری و حمایت مجلس شورای اسلامی است. فوتبال ما امروز بدهکار اما به واقع ثروتمند است.

آجورلو گفت:اگر من پیش از این در شهرداری و پاس با قالیباف همکاری کردم به شما می گویم که در موضوع فوتبال ایشان و مجلس به ما کمک خواهند کرد. هر قانونی که برای حل مشکل فوتبال مورد نیاز باشد با تعامل و همکاری مجلس و نگاه کارشناسانه تصویب خواهد شد و می‌تواند تحولی در فوتبال کشور ایجاد کند. مواجهه با دولت و وزارت ورزش هم با تعامل شکل می‌گیرد.انتظار ما فقط این است که در تصمیمات فوتبال دخالت غیر کارشناسی نشود. انتظار این است که امروز بگذارند خود اعضای مجمع تصمیم بگیرند کسی تماس نگیرد از جانب این وزارت و آن وزارت که به گزینه دولت رای بدهید.

کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال همچنین افزود: فوتبال می تواند با صدا و سیما به توافق برد - بردی برسد که منافع هر دو طرف را تضمین کند. در بخش اقتصاد ما باید فوتبال را به میان زندگی مردم بیاوریم. هوادار می‌تواند سبد اقتصادی زندگی خودش را با شرایط مناسب و طرح‌های اقتصادی مشخص در ارتباط با باشگاه محبوب خودش تامین کند و یک آورده برد برد برای هر طرف ایجاد شود. ببینیم چه الگوهایی در جهان اجرا شده که ما از آنها فاصله داریم؟ چرا هوادار در منافع و سود فوتبال سهیم نباشد؟ مگر این مدل در همین کشورهای مجاور و همسایه مثل ترکیه و یا کشورهای اروپایی تحقق نیافته است؟‌چرا ما نتوانیم به این شکل فوتبال کشور را مدیریت کنیم و ثروت حقیقی آن را به دست بیاوریم؟‌به من گفتند چرا وعده ۵۰۰ میلیون تومان برای هیات‌ها می‌دهی؟‌ این وعده حداقل نیاز هیات‌های فوتبال است که بتوانند نفس بکشند و قطعا عدد قابل توجهی نیست. یعنی کل بودجه یک هیات فوتبال در استان با میلیون ها مخاطب در سال باید کمتر از این باشد؟‌ این یک وعده تبلیغاتی نیست بلکه حداقل بودجه مورد نیاز برای کار کردن است. در این مدت که به استان ها سفر کردم و با روسای هیات ها و بخش‌های دیگر گفت و گو کردم از نزدیک مشکلات و کمبودها را دیدم. هر کسی که رییس فدراسیون فوتبال شود باید به این مساله توجه داشته باشد.

آجورلو اعلام کرد:اولویت اول ما باید تیم ملی فوتبال و حمایت همه جانبه برای صعود به جام جهانی باشد. اگر به جام جهانی نرویم همه ظرفیت‌های اقتصادی خودمان را از دست می دهیم و عقب می‌افتیم. باید با حمایت کامل و قاطع از تیم ملی زمینه صعود به جام جهانی را فراهم کنیم. این موضوعی است که برای مردم و جامعه همچنین اهالی فوتبال اولویت اصلی به شمار می رود. فوتبال ما حتما شایستگی رسیدن به جام جهانی و تبدیل شدن به قدرت اول منطقه و قاره آسیا را دارد،‌باید با حمایت و تمرکز به دنبال موفقیت تیم ملی در این مرحله و در یک برنامه زمان بندی ۱۲۰ روزه باشیم.

وی همچنین به اجرای VAR اشاره کرد و گفت: سعید فتاحی که در تیم کاری من حضور دارند یکی از ۴ شخصی است که دوره آموزشی را گذرانده و به مساله اشراف دارد. پیش بینی ما این است که می‌توان این طرح را از سال ۱۴۰۱ در کشور اجرایی کرد.  VAR به اجرای عدالت در فوتبال کمک می‌کند و اتفاق بسیار خوبی است که می‌تواند کیفیت فوتبال ما را بالاتر ببرد و حتما باید یکی از اولویت‌های اصلی ما باشد.

آجورلو در پایان گفت:ما باید فوتبال را به یک اتاق شیشه‌ای تبدیل کنیم که از بیرون کاملا مشخص است و هیچ چیز پنهانی ندارد. صفایی‌فرهانی، دادکان،‌ کفاشیان، تاج و بهاروند همگی مدیران پاک‌دستی هستند،‌ پس مشکل فوتبال ما کجاست که این صحبت‌های غیر؛ مطرح می شود؟‌ دلیل این است که باید همه چیز را شفاف کنیم و مقابل چشم مردم قرار بدهیم تا دیگر تردیدی باقی نماند. اتاق شیشه‌ای به این معنی است که از رسانه نترسیم چون تهدید نیست بلکه فرصت است. نگران نقد نباشیم چون نقد است که ما را به پیش می‌برد. من اولین نفری بودم که چشم انداز و برنامه مورد نظر خودم را ارائه دادم ، گفتند آجورلو برنامه ندهید نقد می شوید، خیلی هم خوب است که نقد می‌شویم. من و همکارانم عقل کل نیستیم، قرار است از نظرات و دیدگاه‌ها استفاده کنیم تا بتوانیم با همفکری فوتبال را اداره کنیم. فوتبال بیش از هر زمان دیگری به وحدت نیاز دارد و امیدوارم این وحدت حول محور پیشرفت و توسعه فوتبال کشور شکل بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha