عباس آذرپیکان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این بویه موج نگار در راستای طراحی سازه های ساحلی و فراساحلی، کالیبراسیون سامانه های پیش بینی هواشناسی، اقیانوس شناسی و موج نگاری در آبهای استحفاظی بندر چابهار به آب انداخته شد.
وی با بیان اینکه بویه موج نگار پارامترهای موج، هواشناسی و اقیانوس شناسی از جمله اطلاعات مربوط به دمای هوا، سرعت باد، رطوبت نسبی، دما و شوری آب و ارتفاع موج را اندازه گیری و ثبت می کند افزود: پارامترهای بدست آمده در تکمیل اطلاعات دریایی برای ایمنی شناورها و گروههای جستجو و نجات دریایی کاربرد بسیاری دارد.
معاون فنی مهندسی بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بر اهمیت وجود این بویه در سواحل مکران تاکید کرد و افزود: این واحد توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است و اولین بویه موج نگار محدوده آب های بندر چابهار است که نصب و راه اندازی شده و شامل تجهیزات جانبی از جمله چراغ دریایی، بازتاباننده رادار و دکل نصب سنسورهای هواشناسی است.
وی بیان کرد: بویه از طریق لنگری که به انتهای طناب لاستیکی و زنجیری وصل است در کف دریا مهار می شود و منبع تغذیه آن ترکیبی از سلول های خورشیدی و باطری های شارژپذیر است.
نظر شما