به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، منصور غلامی روز سه شنبه در هشتمین کنفرانس ملی آموزش و توسعه سرمایه انسانی در عصر کرونا که به صورت مجازی در وزارت علوم برگزار شد، اظهار داشت: یک سال از ظهور ویروس کرونا در ایران گذشت؛ ویروسی که با اندازه کوچک، بزرگ ترین نظام های سیاسی، اقتصادی و درمانی در دنیا را به چالش کشیده است.
وی افزود: در این میان، نهادهای مرتبط با آموزش و یادگیری شرایط ویژه ای را تجربه کردند به طوری که در برخی کشورها از جمله ایران با وجود کاستی هایی که وجود داشت و زیرساخت ها، شرایط فنی و مدیریتی که آمادگی آن چنانی نداشت در یک حرکت غیر قابل باور، مسیر ۱۰۰ ساله را یک شبه طی کردند.
وزیر علوم یادآور شد: کمبودهای فراوان در راستای تحقق اهداف آموزشی و پرورشی وجود داشته و دارد؛ طراحی های آموزشی متناسب با شرایط فعلی راه درازی در پیش دارد البته ورودی هم به این دنیای جدید نداشتیم و نقص های فنی ناشی از زیرساخت های اینترنتی و پنهای باند مورد نیاز همچنین نرم افزارهای مورد نیاز، مزید بر این کاستی ها و علت ها بود.
غلامی خاطرنشان کرد: با این حال جریان آموزش و توسعه تعطیل نشد و تا حدی زیادی توانست خود را با جریان این تغییرات همسو کند. این امر محقق نمی شد اگر جریان های خلاقیت، نوآوری، کار جهادی و مسوولانه در جای جای نظام های مرتبط با آموزش و توسعه کشور در حرکت نبود.
وی تاکید کرد: امروز خرسندیم که یکی از مبتکران جریان ساز این شرایط که سکاندار آموزش و توسعه سرمایه انسانی است، در قالب انجمن علمی آموزش، توسعه تلاش های مرتبط با تقویت و ارتقای جایگاه آموزش را به کار بسته است.
وزیر علوم افزود: آنها با وجود محدودیت های فراوانی که پیش رو بوده است، دست از کار برنداشتند و در این زمینه تریبون آموزش و توسعه سرمایه انسانی را برای پراکنش دانش های کاربردی جهت توسعه یادگیری در کشور فعال نگه داشتند.
غلامی در ادامه سخنان خود، اظهار داشت: نیاز به یادگیری بر اساس تجربیات و مطالعات متعدد، اصل مُسَلم برای زندگی محسوب می شود.
وی افزود: یادگیری بزرگ ترین قابلیت انسان برای زندگی بهتر است و به عبارت دیگر، همه موجودات زنده و به طور خاص انسان، تنها با یادگیری است که زیستن و چگونه زیستن را می آموزد.
وزیر علوم همچنین گفت:انسان ها از مباحث متعدد فکری و فلسفی تا روابط فردی و مدیریت بر خویشتن و همه نیازهای خود را از طریق یادگیری تامین می کنند. اصطلاح سرمایه های انسانی بیش از بودن با شدن، قرابت دارد؛ یعنی انسان ها بدون آموزش و به خودی خود سرمایه نیستند بلکه باید یک جریان هدفمند درست و به هنگام به سرمایه شدن انسان ها کمک کند و این جریان همان ساز و کارهای آموزش و توسعه است.
غلامی همچنین اظهار داشت: به نظر می رسد در جهانی با چالش های فراوان نظیر کرونا، توسعه انسان در ابعاد فنی، روانی، اجتماعی و معنوی باید در دستور کار آموزش باشد تا ضمن پیشبرد اهداف و برنامه های عادی اقتصادی، برآیند انسان های جامعه از سلامت روانی برخوردار باشند و رضایت از زندگی را در سایه توانایی درست اندیشیدن و درست تحلیل کردن به دست آورند.
نظر شما